Onko nää nyt muka "hirmupakkasia"?!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ja miten voidaan sanoa että päästään lähelle - 30, kun ennuste on että voi mahdollisesti jopa -26...Eli pikkusen taas liioitellaan. Ihan normaali talvikeli! Kunnolla vaatetta päälle ja nauttimaan aurinkoisista talvipäivistä, päivälämpötilahan on 10 astetta lämpimämpi kuin yöllinen hirmupakkanen(y)
 
vierailija
Mun puolesta voisi käydä näin.


Siperian paukkupakkaset saattavat sittenkin väistää Etelä-Suomen – meteorologi: "Ennusteen ei tarvitse paljoa muuttua"

Kotimaa Julkaistu 21.02.2018 12:23


Ulkoilijoita kävelyllä jäällä kauniissa aurinkoisessa pakkassäässä Helsingin Merisataman edustalla Liuskasaaren vieressä tiistaina 20. helmikuuta. Lehtikuva



Tällä viikolla on nähty ennusteita pakkasen kiristymisestä etelässäkin jopa kolmeenkymmeneen pakkasasteeseen, kun Siperiasta saapuu ensi viikolla hyvin kylmää ilmaa. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että kylmin ilmamassa ohittaa Etelä-Suomen täpärästi ja suuntaa Baltiaan, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Riikka Lahtinen.

– Ei ihan niin kylmältä näytä kuin aiemmissa ennusteissa, Lahtinen sanoo.

Ennuste saattaa kuitenkin vielä muuttua ensi viikon lähestyessä. Siperian kylmän ilmamassan osuminen Suomeen on kuitenkin pienestä kiinni. Nyt kylmin ilma näyttäisi osuvan Viroon ja muuhun Baltiaan.

– Ennusteen ei paljoa tarvitse muuttua, niin sitten se onkin Etelä-Suomessa, Lahtinen sanoo.

Tämän hetken ennuste näyttää, että alkuviikolla Etelä-Suomessa ollaan noin kymmenessä pakkasasteessa. Sama tilanne on myös pitkälti muualla Suomessa. Selkeä sää voi kuitenkin kylmentää ilmaa 5–10:llä asteella, kuten tällä viikolla on tapahtunut.

– Selkeä sää aiheuttaa hyvinkin kireitä pakkasia.


Ulkoilijoita Vantaanjoen varrella Helsingissä pakkaspäivänä 4. helmikuuta 2018.



Lumisateita satunnaisesti
Lahtinen kertoo, että lisää lunta saadaan tänään Itä-Lapista leviävistä lumisateista. Paikalliset lumisateet leviävät vähitellen Länsi-Suomeen, jossa sateita odotetaan huomenna. Perjantaiksi sadealue liikkuu Etelä-Suomen ylle.

– Uudellamaalla saattaa tulla perjantaina yli viisikin senttiä lunta, Lahtinen arvioi.

Viikonloppu on Lahtisen mukaan poutainen ja silloin kireät pakkaset jatkuvat. Maanantaista eteenpäin Siperian ilmamassan suunta määrää lämpötilan.

Ensi viikolla Suomessa liikkuu joitakin sadealueita, mutta niiden sijainneista on vielä liian aikaista sanoa tietoja.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/siperian-paukkupakkaset-saattavat-sittenkin-vaistaa-etela-suomen-meteorologi-ennusteen-ei-tarvitse-paljoa-muuttua/6779464#gs.Mjdbtkw
 
vierailija
Kaukana hirmupakkasista. Aamulla oli -26°. Kolme tuntia jo ulkona, nyt syödään ja sitten taas aurinkoon. Tekisi mieli mennä keskustaan katsomaan miten turistit ihailee Kaivopuiston edustan jäätynyttä merta ja jeesustelevat rohkeita suomalaislapsia jotka uskaltautuvat puolimetriselle jäälle.
 
vierailija
Kaukana hirmupakkasista. Aamulla oli -26°. Kolme tuntia jo ulkona, nyt syödään ja sitten taas aurinkoon. Tekisi mieli mennä keskustaan katsomaan miten turistit ihailee Kaivopuiston edustan jäätynyttä merta ja jeesustelevat rohkeita suomalaislapsia jotka uskaltautuvat puolimetriselle jäälle.
Joo, siellä turistit pyörii kameroiden kanssa ja ihmettelee hulluja suomalaisia.

Sama juttu on kesällä Munkkiniemen mattorannassa kun Kalastajatorpan turistit kuvaavat hulluja suomalaisia, jotka pesevät mattoja.
 
no ei ole paukkupakkaset, sitten kun alkaa yli -30 mennä, vois puhua paukkupakkasista. tää on ihan normaalia talven ilmaa. huvitti, kun kerran tultiin teneriffalta, niin lentoemäntä kuulutti, että kohta laskeudutaan vantaalle paukkupakkasiin. totuus oli sitten se, että mittari näytti -10. ei siis todellakaan mitkään paukkupakkaset
 
vierailija
Mun rajani hirmupakkasille on se, että kun auton akun vaihtoväli on noin 5 vuotta, niin jos viisi vuotta vanha akku ei jaksa startata autoa, niin pakkasta on liikaa.Tuon ikäisen akun kohdalla yleensä yli 20 asteen pakkaset alkaa muodostua esteeksi starttaamiselle.
 
vierailija

Yhteistyössä