Onko masusi/painosi kasvanut samoin kaikissa raskauksissasi?

  • Viestiketjun aloittaja Jarnila
  • Ensimmäinen viesti
Jarnila
Heippa hei!

Odotan perheeseemme pikkukakkosta. Kasvoin; turpossin 1. raskaudessa aivan hirvittävästi, paino lähti mopeasti, mutta minua kiinnostaa tietää, onko elimistösi käyttäytynyt aina samoin?
 
Takana 2 raskautta. Molemmissa lähtöpaino sama. Esikoisesta paino aluksi putosi 3 kiloa, lähtöpaino oli uudelleen noin rv 20 ja siitä eteenpäin lisää tuli 13 kiloa. Jälkitarkastuksen aikaan jäljellä oli vielä 3 kiloa, jotka lähtivät pois seuraavien puolen vuoden aikana ahkeran kärrytelyn vuoksi kai. Kuopuksesta paino aluksi putosi 2 kiloa ja oli lähtötilanteessa myös rv 20. Kaikkiaan paino nousi 11 kiloa, joista se samat 3 kiloa jäi. Nämä 3 kiloa tiputin sitten ahkeralla liikunnalla kun imetyksen jätin pois vauvan ollessa 8 kk ikäinen. Nyt tää kuopus on 1,6 v ja painoa on noin 3 kiloa vähemmän kuin lähtöpainot ovat olleet.
 
Minkkuliina
Ooonki kai ainut jolla ei ihan oo saman kaavan mukaan menny... Ekalta kiloja tuli 30!!!! Toista oottaessa päätin ettei niin paljon tuu ja tuli sit 29...! No jäihän siinä kilo vähemmäks. Sit olikin 10v taukoo ja kolmannelta tuli vaan 4kg vaikka söin samalla tavalla kun edellisiltäkin vauva painoi synnyttyään 3,445kg. Nyt raskaus vko 34+4 ja painoa tullut tähän mennessä 1,700kg ja vauvan arvioitu syntymäpaino 3,600kg.
 
Esikoisesta painoa tuli yhteensä 14 kg, josta 4 kg jäi lähtöpainon päälle seuraavaan raskauteen.. Kuopuksesta painoa tulikin enää 7 kg lisää, mutta en saanut sitä kaikkea pois. Nyt, kun yrittelemme pikku hiljaa kolmosta, on painoa siis 6 kg enemmän kuin esikoista odottamaan alkaessa..
 
Ekasta tuli painoa noin 12 kg, yritin pitää painon kurissa, kun sitä oli jo lähdössä todella runsaasti. Nyt tästä kakkosesta (rv 23) ei ole vielä tullut kiloakaan, onneksi. Esikosta oli näillä viikoilla tullut neljä kiloa, joten toivoa on.... Esikosta (11kk) jäi kaksi kiloa.
Tästä kakkosesta vatsa tuli hyvin aikaisessa vaiheessa =)
 

Yhteistyössä