Onko kunnallinen hammashoito ilmainen äitiyslomalla olevalle?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
riippuu varmaan kunnasta.

meillä hammastarkastus on raskaana olevalle ilmainen, mutta jos pitää paikata tai tehdä muuta, niistä laskutetaan.

ja just siinä juttelivat että monissa kunnissa on tämäkin etu leikattu pois, joten en usko että on ilmaista ainakaan kokonaan.
 
No ei meillä ainakaan saanut edes tarkastusmaksua raskausaikana anteeksi, vaan joka penni piti maksaa. Kysyin sitä vielä erikseen ja systeemi oli poistunut.. Olen kyllä espoossa kuullut että joskus raskaana sai hoidattaa hampaitaan ilmaseksi. En tiedä miten nykyään.
 
Ei täällä Rovaniemellä ainakaan. Osassa paikkaa saattaa olla raskausaikana tarkastus + puhdistus ilmainen, mutta muut kyllä joutuu maksamaan.. Neuvolassakin ihmettelivät että mistä tämä ilmaisen hammashoidon oletus johtuu..

Eikä pääse jonojen ohi. Hammaslääkärille täällä on keskimäärin puolen vuoden jonotusaika, suuhygienistille pääsee parissa viikossa.
 
apa
Ei ole ilmaista ainakaan täällä Liedossa. Lisäksi raskaana olevat eivät pääse nopeammin tarkastukseen vaan odottavat kiltisti sen puoli vuotta kunnes saavat lapun postilaatikkoon, jonka jälkeen saa varata aikaa! Eli muksun kerkeää hyvin synnyttämäänkin ennen sinne pääsyä!
 
Ei täällä Rovaniemellä ainakaan. Osassa paikkaa saattaa olla raskausaikana tarkastus + puhdistus ilmainen, mutta muut kyllä joutuu maksamaan.. Neuvolassakin ihmettelivät että mistä tämä ilmaisen hammashoidon oletus johtuu..

Eikä pääse jonojen ohi. Hammaslääkärille täällä on keskimäärin puolen vuoden jonotusaika, suuhygienistille pääsee parissa viikossa.
Mulle terkka sanoi että ennen on ollu ilmasta joten kaikki eivät tiedä nykykäytäntöä ja kyselevät sitten.
 
v
Mulle terkka sanoi että ennen on ollu ilmasta joten kaikki eivät tiedä nykykäytäntöä ja kyselevät sitten.
Ei ole ollut koskaan yleisesti ilmaista, vaan harhaluulo tulee siitä, että ennen ei kunnalliseen hammashoitoon päässyt aikuiset ollenkaan, vaan aikuisten piti käydä yksityisellä. Lisäksi yksityisestä hoidosta ei saanut mitään kelakorvauksia ja hinta ero oli todella suuri. Kuitenkin raskaanaolevat olivat oikeutettuja kunnalliseen hammashoitoon, joka koettiin lähes ilmaiseksi huomattavasti halvemman hinnan vuoksi.
 
"minä"
Tuolla menee noin. Kai se on sama joka paikassa;
http://www.lapinlahti.fi/liite.php?id=16
HAMMASHUOLLON MAKSUT

Suun ja hampaiden tutkimus ja hoito

Asiakasmaksujen määräytyminen

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon maksuista (asiakasmaksulaki) 3.8.1992/734

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen muutos 19.6.2008

Maksuttomat käynnit

Maksut peritään 18 vuotta täyttäneiltä. Odottavan perheen äidin ja isän suun ja hampaiden tutkimuskäynti on maksuton. Rintamasotilastunnuksen, rintamapalvelutunnuksen, rintamatunnuksen tai veteraanitunnuksen omaavilla tai henkilöillä, joilla on todistus miinanraivaustehtäviin osallistumisesta, suun ja hampaiden tutkimus ja hoito on maksutonta. Tekniset kustannukset peritään aiheutuneiden kustannusten mukaisesti.

Ehkäisevän hammashoidon toimenpitet ovat maksuttomia.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä asiakkaan varaamasta vastaanottoajasta peritään maksu, 33.80€, yli 15 -vuotiailta.

Perusmaksu käynniltä

suuhygienisti 7,50 €, hammaslääkäri 9,60 €

Tutkimukset

1. Toimenpideluokituksen SC-ryhmän tutkimuksista käyntikerralta 6,20 €

2. Lisäksi tehdyistä kuvantamistutkimuksista: hammaskuvalta 6,20 €, leukojen ja koko hampaiston panoraamaröntgenkuvaukselta 13,70 €

Sairauksien hoito

Toimenpideluokituksen vaativuusluokan mukaan kultakin toimenpiteeltä: vaatimusluokka 0-2 / maksu 6,20 €, vaatimusluokka 3-4 / maksu 13,70 €, vaatimusluokka 5-7 / maksu 27,40 €, vaatimuluokka 8-10 / maksu 40,00 €, vaatimuluokka 11- / maksu 56,20 €

Proteettiset toimenpiteet

1) Proteesien korjaus 27,40 €, 2) Proteesien huolto pohjauksella 40,00 €, 3) Akryyliosa- ja kokoproteesi 133,70 €, 4) Kruunut ja sillat hampaalta 133,70 €, 5) Rankaproteesi 162,40 €

Hammaslääkärin todistus

Hammaslääkärin todistuksesta ja lausunnosta peritään todistuksen ja lausunnon laadusta riippuen 10-31 euroa.

Maksut eivät kerrytä maksukattoa.
 
mimmi-80
Meillä suomessa maksetaan ja maksetaan ja vielä kerran maksetaan veroja koko elämän ajan. Ja kehutaan, et meillä on "ILMAINEN terveydenhoito"... ja paskat... mikään ei oo ilmaista täällä... Olin Unkarissa ja kuulin, et siellä on ilmaine hampaiden hoito kaikille kansalaisille. ja täällä kuvitellaan että meillä on kaikki ok... Taidan muuttaa Unkariin, jossa autotkaan eivät maksa näin helvetisti. Mihin me veroja maksetaan? Niillä tuetaan paska firmoja, kehitysmaita (joissa ei kukaan tee omiensa eteen mitään)...
 

Yhteistyössä