Telkkarissa tehtiin jotain lohimoussea.
Eikun se olikin lohimureke, en ite kalasta tykkää mut toi resepti vaikutti semmoselta, et perheen kalaihmiset saattais jumaloida sitä.
Ainekset:
400 g lohta kuutioina
3,5 dl kylmää kermaa
1 valkuainen
suolaa
valkopippuria
tabascoa
200 g pinaattia
250 g herkkusieniä
2,5 dl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
30 g voita
1 shalottisipuli
Ohje:
Laita lohi kutteriin ja hienonna hetki. Lisää suola, pippuri sekä tabasco ja jatka hienontamista. Lisää valkuainen ja anna pyöriä taas hetki. Lisää kerma ohuena nauhana niin, että massasta tulee tasainen ja samettinen. Vuoraa uunivuoka tms. astia kelmulla ja laita murekemassa sisään, taittele kelmun reunat murekkeen päälle ja laita vuoka vesihauteeseen. Kypsennä mureke uunissa 120°C:ssa . Jäähdytä mureke ja leikkaa haluamasi kokoisiksi palasiksi. Laita paistinpannuun tilkka öljyä sekä vähän voita ja paista murekkeenpalat kauniin ruskeiksi. Tarkista maku.
Leikkaa sienet neljään osaan ja ruskista kuumassa öljyssä pannulla tai kattilassa. Laita voi kattilaan ja kuullota siinä hienonnettu sipuli. Lisää sienet ja vehnäjauho. Lisää kerma sekoittaen joukkoon ja anna muhennoksen hautua hetki miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pinaatti nopeasti pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla.