Onko kokemusta uudistaloklausuulista?

  • Viestiketjun aloittaja Uusi asunto, mutta?
  • Ensimmäinen viesti
Uusi asunto, mutta?
Tämähän tarkottaa sitä, et asunnon myyjä on ostanut uudistalokohteen ja hänestä riippumattomista syistä, jos uudistalon rakennuttaminen viivästyy, myyjä voi jäädä myytävään asuntoon arvioitua pitemmäksiki aikaa. Jotenki näi pähkinänkuores.

Kuin riskiostos on asunto uudistaloklausuuli- lausakkeella?
 
Jos asunto olisi superkiva ja itsellä olisi tällä hetkellä joustava asumisratkaisu, voisin moiseen kauppaa ryhtyäkin. Itselläni on kokemusta kahdesta uudistalokohteeseen muutosta. Toinen viivästyi melkein kuukaudella ja toinen valmistui 2 viikkoa etuajassa. Kokemusta tästä klausuulista ei siis ole, mutta kyllä sen aika isoksi riskiksi katsoisin. Ainakin kun tuo kuulostaa siltä että teille koituneita kuluja/haittaa viivästyneestä muutosta ei huomioida.
 
Uusi asunto, mutta?
Kiitos vastauksestasi Seepia!

Pulma onki siinä, et asunto oli todella meidän näkönen ja muutenki kaikenpuolin soppeli.

Meil on 2 lasta, joista toinen alle kouluikänen, toinen kouluikänen. Meil on tarkotus myydä ensi oma asunto ettei jäädä kahden asunnon loukkoon. Lokakuun lopulle olsi aikaa, jollon uudistalon pitäs olla valmis.

Riski on sinänsä aika iso =(
 
..
Muutama vuosi sitten kun ostin uudisasunnon, niin rakennuttajalla oli joku takaraja (tyyliin 3kk ennen ilmoitettua valmistumista), jolloin hänen piti vahvistaa lopullinen muuttopäivä. Ja joku ehto oli, että viivästys sai olla vain maksimissaan kuukauden. Eli otapa nyt yhteyttä välittäjään/myyjään ja kysy tarkasti millaiset viivästymisehdot sillä myyjän uudella asunnolla on. Jos viivästys saa olla enää vain sen kuukauden, niin se ei ole kovin paha.

Tai sitten voitte tehdä tarjouksen, jossa ette hyväksy tuota klausuulia. Tai sitten tarjouksessa annatte myyjälle sen kuukauden lisäaikaa. Jos viivästyisi siitä enemmän, niin sitten se on myyjän ongelma, eikä teidän.
 
Uusi asunto, mutta?
Kiitos teille vastauksistanne!

En tiiä tuosta asiasta juurikaan mitään, ku tuli ekan kerran vastaan. Selvitän asiaa ihan virallisilta tahoiltaki.

Viivästys oli mielestäin kuukauden verran. Tilanteeseen vaikuttaa maailman tapahtumat. Eiköhän tää selvinne jossain vaiheessa.

Lisää kokemuksia?
 

Yhteistyössä