Sä ehdit ennen mua :snotty: :ashamed:Alkuperäinen kirjoittaja EllaMaaria:pakteereja ja hykienia passi
oli vaan pakko... :ashamed:
Sä ehdit ennen mua :snotty: :ashamed:Alkuperäinen kirjoittaja EllaMaaria:pakteereja ja hykienia passi
oli vaan pakko... :ashamed:
Alkuperäinen kirjoittaja MonAmi:Koulussa hygienian luennoilla kerrottiin aikanaan, että ruoka olisi hyvä heti valmistuksen jälkeen laittaa jääkaappiin, jolloin haitallisten bakteerien syntyminen ruokaan ennenkaikkea hidastuisi. Sanottiin myös nyrkkisäännöksi, että maksimissaan 4h huoneenlämmössä valmistamisen jälkeen. Eli toi 5h nyt varmaankin vielä menee, itse ainakin söisin.
elintarvikealalla ruoan piti jäähtyä hiukan ennen jääkaappiin laittoa puhuivat ettei koskaan kuumana jääkaappiin vaan rauhassa pitää antaa jäähtyä ja pienissä pakkauksissa että pysyy hyvänä.. jäähtyy tasaisestisellaisia kuollettavia pakteereja.