Onko 5 t pöydällä seissyt makaronilaatikko enää syötävää?

  • Viestiketjun aloittaja A.P.
  • Ensimmäinen viesti
MonAmi
Koulussa hygienian luennoilla kerrottiin aikanaan, että ruoka olisi hyvä heti valmistuksen jälkeen laittaa jääkaappiin, jolloin haitallisten bakteerien syntyminen ruokaan ennenkaikkea hidastuisi. Sanottiin myös nyrkkisäännöksi, että maksimissaan 4h huoneenlämmössä valmistamisen jälkeen. Eli toi 5h nyt varmaankin vielä menee, itse ainakin söisin. :)
 
voi hurja näitä uusavuttomia pikkupimuja
Alkuperäinen kirjoittaja MonAmi:
Koulussa hygienian luennoilla kerrottiin aikanaan, että ruoka olisi hyvä heti valmistuksen jälkeen laittaa jääkaappiin, jolloin haitallisten bakteerien syntyminen ruokaan ennenkaikkea hidastuisi. Sanottiin myös nyrkkisäännöksi, että maksimissaan 4h huoneenlämmössä valmistamisen jälkeen. Eli toi 5h nyt varmaankin vielä menee, itse ainakin söisin. :)


ei todelllakaan neuvota laittamaan heti valmistuksen jälkeen jääkaappiin! Niin ei saa koskaan tehdä! Muut kaapissa olevat lämpiävät ja pilaantuvat ja kaappi vie energiaa kun yrittää turhaan jäähdyttää. Valmistettu ruoka annetaan hetken seisahtaa ja jäähdytetään kylmässä vedessä esim tiskialtaassa. Talvella hyvä keino on laittaa ruoka-astia (kannella peitetty...)ulos jäähtymään.
 
MintunKukka
Keskustelin tästä aiheesta joku aika sitten terveytarkastajan kans ja hän sanoi et jos tuote ei ole ollu vesihauteessa,et on ihan huoneen lämmössä niin ruoka on vielä ihan syöntikelpoista 4 tunnin ajan. Et tuskin jos se on kunnolla jäähtyny niin 5 tunnissa on mitään kummosta tapahtunu.
Kyse olis just tälläisesta paistettavasta ruoasta.
 

Yhteistyössä