A.P.
Kana-aura-makaronilaatikko oli unohtunut keittiön pöydälle 5 tunniksi.. Uskaltaako sitä enää syödä?
Tää on kyllä totta, mutta kyllä ihminen "myrkyllisiä aineita" sietää aikalailla. Kyllä seisovassa pöydässäkin ruuat on monen monta tuntia pöydällä, eikä ne silloin "tulikuumia" enää ole.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Jos ruokaa säilytetään yli 2h lämpimässä alkaa siihen muodostua jotain myrkyllisiä aineita mitä lie. Jostain, oisko yhteishyvä tämmöstä luin. Oisko elokuun yhteishyvä.
Näin meilläkin käy useinAlkuperäinen kirjoittaja PipariSuu:Juu tottakai säilyy. Mulla unohtuu usein ruuat pöydälle "jäähtymään" ennenkuin saan ne jääkaappiin. Saattaa olla hyvin yönylikin ja silti on hyvää vielä (tosin ei kauaa säily jääkaapissa sit enää)
Oisko ne niitä porvoon baGteereja sitten?Alkuperäinen kirjoittaja Jessica:sellaisia kuollettavia pakteereja.
Niin mutta tämä tarkoittaa sitä että sitä säilytetään jossain lämpimässä vesihauteessa (niinkuin kouluissa ja ravintolan seisovassapöydässä) tai lämpoölamppujen alla. Pöydällä se nimenomaan jäähtyy korkeasta lämpötilasta eikä säilytetä lämpimässä.. Ohje onkin että noita ruokia ei sais pitää lämpimänä yli tuota 2 tuntia kun sitte alkaa baGteerit kasvaa. Jäähdyttäminen sallittuaAlkuperäinen kirjoittaja vieras:Jos ruokaa säilytetään yli 2h lämpimässä alkaa siihen muodostua jotain myrkyllisiä aineita mitä lie. Jostain, oisko yhteishyvä tämmöstä luin. Oisko elokuun yhteishyvä.
eilinen laatikko on eri asia kun ns. jäähdytys.. eli se voikin olla huonoa. haista ja sit arvo..Alkuperäinen kirjoittaja kiinnostaa:Voiko syödä? Mullakin jäi just 3 tunniksi eilinen laatikko pöydälle