"On selvää, että pienet tuloerot erityisesti kehittyneissä maissa ajavat laiskuuteen. Tuloerot ovat merkki ahkeruudesta ja uutteruudesta."

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija

"Pienet tuloerot, voimakas verotuksen progressio ja massiiviset tulonsiirrot ylläpitävät köyhyyttä, eivät poista sitä."
Eikös Pohjoismaissa nimenomaan näillä ole vähennetty köyhyyttä ja päästy hyvinvoinnissa, kehityksessä ja taloudessa kaikilla mittareille ihan maailman huipulle?
 
vierailija
Itse olen (osittain) omalla työllä vaurastunut. Verotus ei ole häirinnyt ollenkaan. Pitää osata käyttää rahaa fiksusti (budjetointi, sijoittaminen). Sijoittaminen ei varsinaisesti ole omalla työllä vaurastumista.

Tämä nuori räkänokka hokee tätä uusliberalistista ideologista mantraa, jota on hoettu jo liian kauan. Se on vanhanaikaista. Nyt olisi aika siirtyä edistykselliseen ajatteluun.
 
vierailija
No nythän juuri ollaan tekemässä uudistuksia, joilla tuloerot kasvavat. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. "Meidän pitääkin keskustella enemmän siitä, miten ihmisille saadaan enemmän työtä ja tuloja ja vähemmän siitä, miten nykyisiä tuloja voidaan tasata." Sitähän tässä nyt odotellaan, että miten ihmisille saadaan enemän työtä ja tuloja. Toistaiseksi näyttää menevän ihan päinvastaiseen suuntaan, mutta jään odottelemaan. En tosin pidättele hengitystä odotellessani.
 
vierailija
Kaveri on todistetusti väärässä. Suuret tuloerot lisäävät köyhyyttä. Näkeehän sen Yhdysvalloista. Köyhyys vain lisääntyy ja sisäinen turvallisuus vaarantuu.
 
vierailija
Nuorten miesten lukemattomuus näkyy köyhänä kirjallisena ilmaisuna ( tämä tyyppi siis voitti kirjoituskilpailun-talousguru?, että paremmasta päästä oikeistonulikoita ) ja konservatiivisina ja ideologisina ajatuksina, jotka on opittu podeista, tubesta, tiketitokista ja oikeistosomesta.

Mitään järkeähän tässäkään näkökulmassa ei ole - kaikki faktat ja tutkimustieto osoittaa päinvastoin. Pelottavinta on, että nykyhallitus - Ek-Marttinen, Usa -Ellu, TokmanTätser-Saksitäti, ja Chicago-Satonen uskovat tämän samaan hömppään. Vitu#ks menee taas, niinkuin Holkeri, Viinanen, Niinistö, Katainen, Stubb etc. Jostain syystä ME miehet haluamme kuulla tällaista roskaa ja uskoa siihen. Kuten monet miehet kritisoivat DEI-palkkausta ja wokea täysin sokeana sille, että etuoikeutettuna työtilaisuudet saunottu inttikavereiden kanssa, hirvimetsän jälkeen - ja romanimiehellä/som#linaisella ja huostaanotetulla ei ole samoja lähtökohtia.

Hyvä, että Hs julkaisee tällaisiakin näkökulmia. Ehkä joku osaa jopa kyseenalaistaakin?
 
vierailija
Aina kun kaupataan mustaa valkoisena, sotaa rauhana, köyhyyttä rikkauteja, ylipäätään jos sanoille joutuu keksiin uusia merkityksiä, se tarkoittaa että sinua huijataan.
 
vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja vierailija: Näytä alkuperäinen viesti
Suomi on tällä hetkellä konkurssin partaalla ja ns hyvinvointivaltiotamme on pidetty viimeiset 34 vuotta pystyssä velkarahalla.
Se tie on nyt kuljettu loppuun ja alkaa uusi aika.
Oikeiston ankeuttava leikkauspolitiikka pääsyynä mm. 2008 - 2019 BKT:n kasvu 4%.
OrpoPurra jatkaa samaa "menetetyn vuosikymmenen" tuhoisaa saksipolitiikkaa turbovaihteella, tuloksena VM:n ennustama ennätyksellinen velanotto +60 mrd euroa, työttömyyden ja konkurssien kasvu, talouden-palkkatulojen-ostovoiman alamäki jne.
 
vierailija
Jotain on tehtävä toisin, että saataisiin talouskasvua 16 vuoden jälkeen.
Rohkeat toimet puuttuvat, ja AY-liike pistää maan seisomaan, jos jotain yrittää.
Mitäs jos Ruotsin malliin kokeiltaisiin vaikka työpaikka demokratiaa, tai yksin demareiden pyörittämiä enemmistöhallituksia, kuten Ruotsissa ja Tanskassa oli vielä muutama vuosikymmen sitten?

Minusta se olisi aika radikaalia ja voisi auttaa meitäkin, kun on auttanut noita pohjoismaisia naapureitammekin.
 
vierailija
Suomi on tällä hetkellä konkurssin partaalla ja ns hyvinvointivaltiotamme on pidetty viimeiset 34 vuotta pystyssä velkarahalla.
Se tie on nyt kuljettu loppuun ja alkaa uusi aika.
Piilota
Ahaa, siirtymällä hyvinvointivaltiosta 1800-luvun Itä-Lontoon dickensiläisyyteen syntyy jotain "uutta"?
 
vierailija
"Vaikka otsikko on hieman provosoiva"

...niin ei kirjoituksella sitten muuta tarkoitusta ollutkaan.

Kehityksen mukanaan tuoma rikastuminen lisää laskennallisesti tuloeroja, tuloerojen keinotekoinen lisääminen esim verotusta muuttamalla ei nopeuta kehitystä, vaan voi tukahduttaa sen.

"Kirjoittaja on Talousguru -kilpailun voittaja"

Epäilemättä, eikä ole ensimmäinen guru tuota sarjaa, kuten taloutemme tilasta voimme havaita.
 
vierailija
oikeastaan toisinpäin eli on duunareita jotka paiskoo kovaa töitä mutta palkka on pieni. Mitä jos niiden palkkoja parannettaisiin tai sitten jos ei kohoteta niiden palkkoja niin sitten kevennetään niijen veroja? Ja jos ei niin tehä niin sitten leikataan rikkaimpien palkoista kun esim kuntien ja kaupunkien isopalkkaisilla aloilla voisi olla aiheellistakin tehdä pieniä säästöleikkauksia.

Yleensäkin vähän joka eri aatesuunnan ihmiset pitää lähteä säästölinjalle mutta investointeja ei voi lopettaa liian paljon, koska silloin suomi köyhtyy jos täällä ainoastaan vain leikattaisiin.
 

Yhteistyössä