Omalla nimellä on vaikutus ihmisen ulkonäköön, stereotypiat voivat muovata ulkonäköämme ..tai sitten nimi on enne "Nomen est omen"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tuore tutkimus osoittaa, että ihmisillä on taipumus muuttaa ulkonäköään nimensä mukaan.

Israelilaisen yliopiston tutkimus julkaistiin Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä. Tutkimuksessa 9–10-vuotiaita lapsia ja aikuisia pyydettiin yhdistämään kasvot nimiin.

Tulokset paljastivat, että ihmiset kykenivät suurella todennäköisyydellä yhdistämään aikuisen ihmisen kasvokuvan oikeaan nimeen.

Huomionarvoista on, että lasten kuvien kohdalla vastaajat eivät kyenneet päättelemään nimiä yhtä hyvin oikein.


Tutkijoiden mukaan tämä viittaa juuri siihen, että ihmiset alkavat ikääntyessään muistuttamaan nimiään. Toisin sanoen ne ihmiset, joilla on sama nimi, alkavat varttuessaan muistuttaa toisiaan.

Samankaltainen tulos tuli myös toisessa testissä, jossa tutkijat käyttivät koneoppimista.

Tutkijat uskovat tulosten vahvistavan ajatusta, että erilaiset sosiaaliset odotukset ja stereotypiat muovaavat jopa ihmisen ulkonäköä.

– Sosiaalinen vaikutus on niin voimakas, että se voi vaikuttaa ihmisen ulkonäköön, eräs tutkimusryhmää johtanut Yonat Zwebner yliopiston tiedotteessa.


Tiedän paremman syyn: "Nomen est omen!" - "Nimi on enne!"

Syntyvä lapsi on vielä tyhjä taulu, mutta nimen enne persoonallisuuden ja habituksen "siemen" alkaa vaikuttaa yhä enemmän mm. ulkonäköön ja kiinnostuksen kohteisiin sekä sitä kautta mm. harrastuksiin ja ammattiin.
Osaat varmaan kuvitella Ulmaan tai Armaan ulkonäköä, kuten myös Davidin tai Johnnyn taikka Jorman.
 

Yhteistyössä