Oliko sinulla toka pienokainen isompi kuin eka? Mitkä olivat ekan mitat ja

  • Viestiketjun aloittaja tokan odottaja
  • Ensimmäinen viesti
tokan odottaja
mitkä tokan?

Meille on siis tulossa toinen poika taloon ja kyllä kauhulla jo mietin synnytystä. Ekastakin se oli melkoinen reissu, mutta lopputulos oli toki aivan ihana. 2 päivää käynnistystä ja siltikään synnytys ei edennyt yhtään minnekään, kivut olivat lopussa jo aivan kauheat + lopulta lapsi tuli maailmaan sektiolla.

Kyllä olisi niin helpottavaa jos tietäisi, että tämän toisen saisi saattaa maailmaan suunnitellulla sektiolla. Vaan kun tämän alueen sairaala suhtautuu hyvin nihkeästi sektioihin, niin en tiedä miten edes saada suunniteltu sektio. Pelkopolille olisi kyllä hyvä mennä juttelemaan näistä asioista, mutta kyllähän sen tiedän, että tuolla synnyttäjiä käännytetään alatiesynnytys-myönteisiksi. Ymmärrän kyllä miten iso ja riskaabeli toimenpide sektio on, mutta silti - olisi niin huojentavaa, kun olisi tietty leikkauspäivä keväällä tiedossa ja sitten ei tarvitsi pelätä & jännittää.

Ekakin kun oli minusta iso nyytti, niin ei sitä tiedä miten iso tämä toinen mahtaa olla. Toki pyrin syömään asiallisia määriä ja välttämään turhaa mussuttamista, ettei pienestä vain tulisi liian isoa.

Mieskin sanoi, että eka kasvoi siksi niin isoksi, kun meni yliajalle. Että tämän toisen pitäisi syntyä aiemmin. Sanoin, että ei ole olemassa mitään tapaa millä itse saisi synnytyksen alkamaan tai sitten ne konstit voivat olla hengenvaarallisia.
 
"Milli"
Eka, suunnitellulla sektiolla rv 39+0 - 49cm ja 3180g.
Toinen, suunnitellulla sektiolla rv. 38+6 - 50cm ja 3230g
Kolmas, suunnitellulla sektiolla rv. 39+0 - 50cm ja 3460g

:)
 
Toinen lapseni oli syntyessään esikoista hieman pienempi, tosin syntyikin aiemmin (esikoinen rv 41+5 4150/52,5 ja toinen rv 40+4 4080/52). Toisen lapsen synnytys oli komplisoitu ja päättyi sektioon vauvan tarjontavirheen vuoksi. Kolmas lapseni, suurin kolmesta, syntyi alateitse hyvin nopealla synnytyksellä ja yhdellä ponnistuksella :) Pelkäsin valtavasti synnytystä johtuen keskimmäisen tytön helvetillisestä synnytyskokemuksesta, mutta tuo viimeisin synnytys oli suorastaan eheyttävä kokemus. Toivotaan että toinen synnytyksesi on sitä sinullekin :)
 
oli isompi
Toinen lapsi oli selvästi isompi syntyessään kuin esikoinen syntyessään, tosin esikoinen syntyi rv 38 ja kuopus rv 41, eli ei kai liity syntymäjärjestykseen mitenkään tässä tapauksessa vaan lähinnä raskauden kestoon. Esikoinen 3,6 kg 50 cm ja kuopus 4,4, kg 54 cm.
 
tiiteni harmaana
eka tyttö 3215g ja 50cm 39+6 imukuppisynnytys (voimat loppui kun oksensin synnytyksen aikana 12h)

toka tyttö 3000g ja 49,5cm 39+6 nopea alatie ilokaasulla. Erittäin positiivinen kokemus ja ekalle kauhukokemukselle eheyttävä tuntemus!
 

Yhteistyössä