Oletteko sihdanneet lastentekoa tietylle kuulle?

"vieras"
Yritin kakkosta keväälle, eli alotin elokuun lopussa, mutta tärppäs vasta joulukuussa, joten syntyi syyskuussa. Minusta näitä on hauska miettiä ja laskea leikkimielisesti. Nyt mietin mikä olisi kolmosen hyvä aika syntyä.
 
  • Tykkää
Reactions: Porho
[QUOTE="vieras";27772738] Joulukuun vauvaa en ois toivonu, on loppuvuodesta syntyneet helposti aina vähän jäljessä ekoilla koululuokilla. [/QUOTE]

Riippuu lapsesta. Samas tahdis likka menee ku useimmat. Sitte taas joillaki aiemmin syntyneillä on ongelmia.
 
"noo"
[QUOTE="vieras";27772738] Joulukuun vauvaa en ois toivonu, on loppuvuodesta syntyneet helposti aina vähän jäljessä ekoilla koululuokilla. [/QUOTE]

Noo... itse joulukuussa syntyneenä olin aina luokkani priimus. Lukea osasin jo ennen kouluun menoa ja todistukset olivat aina luokan parhaita. Sen sijaan maaliskuussa syntynyt veljeni oli paljon hitaampi koulussa, lukemaanoppimisessakin kesti melkein koko eka luokka... En nyt ehkä itte lähtis tuolla perusteella lapsen syntymäkuukautta sihtaamaan. Mutta jokainen tyylillään.
 
Muistan ku joskus nuorena kaverin kans puhuttiin, että jos saadaan lapsia niin tehdään ne sitte niin, että syntyvät alkuvuodesta eikä tarvitte odottaa loppuvuoteen 18v. synttäreitä!

Jep jep. Ei sitä siinä vaihees tuollaasia ajatellu ku lasta ruvettiin helmikuus -03 yrittämään. Raskaaksi tulin maaliskuus ja likka synty joulukuus. :D
mää muistan kans et ollaan joskus tollasia puhuttu kavereiden kanssa teineinä? :D mutta toisin kävi.. eka lapsi marraskuussa ja toka elokuussa. siinähän odottelevat täysikäisyyttään !
 
"vieras"
Pienet on ongelmat ihmisellä, jos lapsen syntymäkuukaudestakin stressiä revitään. Mitä väliä onko syntynyt tammikuussa tai joulukuussa? Kyllä niihin baareihin ehtii. Yksikään sinne baariin ei pääse ennen kuin täyttää 18v ja kaikilla siihen on yhtä pitkä matka.
 
"vieras"
[QUOTE="noo";27773091]Noo... itse joulukuussa syntyneenä olin aina luokkani priimus. Lukea osasin jo ennen kouluun menoa ja todistukset olivat aina luokan parhaita. Sen sijaan maaliskuussa syntynyt veljeni oli paljon hitaampi koulussa, lukemaanoppimisessakin kesti melkein koko eka luokka... En nyt ehkä itte lähtis tuolla perusteella lapsen syntymäkuukautta sihtaamaan. Mutta jokainen tyylillään.[/QUOTE]

Tutkittu juttu on, että eniten oppimisvaikeuksia on joulukuussa syntyneillä pojilla. Yksilöitä olemme toki kaikki, ei tuon perusteella voi suuria päätelmiä tehdä. Itse kuitenkin halusin alkuvuonna syntyneet lapset ja sain, joten tyytyväinen olen. Mutta toki olisin mihin tahansa vuodenaikaan ollut lapsestani todella onnellinen, mutta myönnän ehdottaneeni miehelle toista lasta niin, että hän syntyy helmikuussa. (Hän tosin syntyi tammikuussa). :)
 
"viEras"
Ja muistakaa, että se loppu vuodesta syntyminen "haittaa" lasta vain sinne 18 vuoden kieppeille... Sen jälkeen mitä vanhemmaksi tulee niin sitä vähemmän ärsyttää se, että on ikäryhmässään viimeisiä synttäreiden viettäjiä.. :D ..ja sitä aikuisuutta kestää pidempään kuin alaikäisyyden aikaa.
 
[QUOTE="vieras";27773194]Pienet on ongelmat ihmisellä, jos lapsen syntymäkuukaudestakin stressiä revitään. Mitä väliä onko syntynyt tammikuussa tai joulukuussa? Kyllä niihin baareihin ehtii. Yksikään sinne baariin ei pääse ennen kuin täyttää 18v ja kaikilla siihen on yhtä pitkä matka.[/QUOTE]

Enemmänkin baariin pääsyn sijaan mietin esim kesätöitä. Siinä menettää yhden kesätyövuoden täysi-ikäisenä (esim. kauppaan vaaditaan), jos on syntynyt vasta kesän jälkeen.
 
"Onni"
En ole miettinyt. Tai olen aina haaveillut jouluvauvasta mutta ei ole sellaista meille vielä suotu :)
Ensimmäisen yritys aloitettiin heinäkuussa ja raskaaksi tulin tammikuussa - lapsi syntyi lokakuussa.
Toisen yritystä kesti liki 2 vuotta. Vauvan laskettuaika oli maaliskuussa ( syntyi helmikuussa ).
Kolmatta yritettiin 6kk - vauvan laskettuaika oli toukokuussa ( syntyi vappuaattona ).
Neljättä yritetty nyt 1,5 vuotta. En edes raskaana vielä ole.

Nyt olisi siis vielä mahdollista saada jouluvauva tästä neljännestä. Tosin toukokuussa aloitetaan clomifenit jos ei raskautta siihen mennessä ole kuulunut. Nyt käytössä vain terolut tasaamassa kiertoja.

Eli ollaan kyllä kantapään kautta opittu ettei niitä vauvan syntymäkuukausi vaan voi valita.
Tulee kun on tullakseen - ei vuodenajalla ja kuukaudella niin väliä :)
 
Professional Griefer
Jos me joskus tekemällä tehdään lapsia, niin haluaisin ajoittaa raskausajan viileille keleille. Ahdistun muutenkin kuumuudesta, niin mitä se olis ison mahan kanssa lyllertäessä..
 
"vieras"
En ole. Eka syntyi elokuun lopussa, joka oli aivan ihana aika. Kesällä oli helppo olla ison mahan kanssa, kun ei tarvinnut pukea paljon vaatetta. Tosin se kesä, kun odotin ei ollut kauhean lämmin, joten ei silleen ahdistanut kuumuus ja muutenkin raskaus oli tosi helppo. Syksy taas oli tavallista lämpimämpi eikä vauvaa tarvinnut paljon pukea uloskaan. Toinen syntyi marraskuussa enkä kyllä kokenut sitä pukemista ongelmana. Ollaan miehen kanssa molemmat syntyneet loppuvuodesta, emmekä ole itse kokeneet sitä ikinä ongelmana, joten emme yrittäneet mitenkään tietoisesti "estää loppuvuoden vauvaa". Päin vastoin en haluaisi tammikuun vauvaa. Se olisi aina luokkansa vanhin ja kauheat paineet.
 
"vieras"
Kuten tässä on todettu raskautumisen ajankohtaa ei voi yleensä päättää. Itse olen työni kautta huomannut, että ensimmäisellä luokalla tukea tarvitsevat monet loppuvuodesta syntyneet pojat, mutta jos heillä ei muuten ole oppimisvaikeuksia, kirivät he muut kiinni taidoissa viimeistään toisen luokan aikana.
 
va
Meillä on ollut toiveena saada lapsi, syntymäkuukaudesta viis.
Esikoista yritettiin 7 kk, sai alkunsa jouluna ja syntyi syyskuussa.
Toinen ja kolmas raskaus alkoivat 8 kuukauden yrittämisen jälkeen, ja molemmat menivät kesken. Lasketutajat näillä vauvoilla olisi olleet heinä- ja lokakuussa.
Tää neljäs raskaus sai alkunsa 2,5 vuoden yrittämisen jälkeen. Vaati laparoskopiassa endon poistoa ja clomifenejä jotta onnistui. Vauva syntyy nyt huhtikuussa, mikäli kaikki menee loppuun asti hyvin.
 
"vieras"
Jos on kovin tärkeää tuollainen ajottaminen, niin kannattaa tähdätä vaikka maaliskuulle. Voihan se vauva syntyä muutaman viikon etuajassa, niin olisi sitten kuitenkin alkuvuoden lapsi, eikä se kammoksuttu joulukuun myöhäinen. Tosin sitten kyseessä on keskonen, jolloin se koulumenestys voi olla sama kuin loppuvuoden lapsilla joka tapauksessa.

Tiedän, että tätä ei saisi ottaa niin vakavasti, mutta jotenkin tämä keskustelu silti harmittaa. Vaikka ihan samalla tavalla sitä itsekin lasta yrittäessä mietti, että "jos nyt tärppää, niin laskettu aika on silloinjasilloin..."
 
"vieras"
Niin, kyllä se varmaan jotenkin vaikuttaa - ei suoraan, mutta välillisesti itsetuntoon, että on koulussa, jalkapallojoukkueessa, liikunta- ja muissa asioissa aina vähän pienempi kuin muut. Mutta yksilölliset erot on niin suuria, että turha tätä asiaa on liioitella.
 
voide
Alkuperäinen kirjoittaja kivat synttärit??;27772533:
joo varmaan sen lapsen kaverit tulee sit joskus jouluaattona juhlimaan sen synttäreitä?? kivat synttärit ku paikalla on vaan ehkä äiti ja isä??? ja kun toiset lapset saa joululahjoja ja niiden lisäks vielä synttärilahjoja nii jouluaattona syntynyt saa yhdistetyn synttäri+joululahjan eli puolet vähemmän lahjoja. :(
Käytkö vähän hitaalla?
 
Ei varsinaisesti sihdattu, mutta muistan kyllä kun kakkosta oli yritetty puoli vuotta ja koitti se kevätkuukausi kun tiesin että jos nyt tärppää niin laskettu aika on joulukuussa... Oli jo sen verta pitkään yritetty, etten viitsinyt taukoakaan pitää, mutta salaa kai ajattelin että eikai se nyt tärppää kun ei ole tähän astikaan tärpännyt...

No... Poika täytti TÄNÄÄN 4v.! :whistle:
 
  • Tykkää
Reactions: Porho
[QUOTE="vieras";27773807]Tiedän, että tätä ei saisi ottaa niin vakavasti, mutta jotenkin tämä keskustelu silti harmittaa. Vaikka ihan samalla tavalla sitä itsekin lasta yrittäessä mietti, että "jos nyt tärppää, niin laskettu aika on silloinjasilloin..."[/QUOTE]

Älä ota liian vakavasti. Tämä on lähinnä vauvakuumeisten höpinää ja ylimääräistä pohdintaa, koska kaikki oikeat asiat ovat niin hyvin.
 
"äitee"
Ymmärrän kyllä ettei tule suunnitelmien mukaan. Enemmän mietin onko järkeä alkaa yrittämään maaliskuussa, kun voisi aloittaa vasta huhtikuussa varmistellen ettei lapsi ainakaan loppuvuodesta syntyisi. Vaikkei ekasta laakista lähtisikään niin silti paremmat mahdollisuudet syntyä alkuvuodesta. Alkuvuodesta syntyneet kuitenkin pärjää koulussa usein paremmin.
Hmm, saanen olla erimieltä tai ei tuo kyllä mikään yleinen malli ole. Meillä kolme lasta syntynyt loppuvuodesta ja kaikki pärjää koulussa pitkästi yli ysin keskiarvoilla. Enemmän luulen kasvatuksen ja koti-ilmapiirin vaikuttavan kuin sen mihin aikaan vuodesta on sattunut syntymään.
 
"Viima"
Mikä koulumenestys???? Tiedän monta joulukuun lasta, itseni mukaan lukien, jotka pärjänneet koulussa aina hyvin. Eikä synttärijuhlat olleet koskaan ongelma, juhlat oli aina ja paljon vieraita. Ainut kun haittas oli vuosi kun täytin 18, mut onneks oli hyvä kaveri jolla sama ongelma.
 
"Viima"
Oma lapsi on syntynyt marraskuussa ja minusta oli ihanaa kesällä olla pienen mutta selvästi näkyvän vauvamasun kanssa liikkeellä. Sit lopun tuskailu ja turvotus oli viileässä loppusyksyssä. Vauva syntyi pakkaseen mut ei haitannut kun muutenkin oltiin paljon kotona nauttimas ihanasta alusta.
 

Yhteistyössä