Oikeusmurha: Asperger-syndroomaa sairastava Matti sai murhasta 10,5 vuoden vankeustuomion.

  • Viestiketjun aloittaja Suomen oikeus
  • Ensimmäinen viesti
O.C.
Minfossa tästä on parempi ketju, mutta YLEn jutun uutisointi on kovin yksipuoleinen. Äiti yrittää tehdä pojastaan viatonta uhria, joka joutui vähän painimaan veitsen kanssa ja sen seurauksena mies kuoli ja on muka väärin, että tästä saa ihan vankilatuomion.

Todellisuudessa tappo tehtiin n. 50 veitseniskulla ja uhrin pää oli yritetty nirhata irti. Matilla itsellään ei ollut puolustautumisesta tai muustakaan vammoja.

Kyllä tässä on asperger-alenusta jo tullut. Normikansalainen olisi saanut murhasta elinkautisen, siis vähintään 12 vuotta vankeutta. Matille annettiin vuosituomio, josta ensikertalainen istuu puolet eli n. 5 vuotta.
 
  • Tykkää
Reactions: Milla-Mari
>Silloin kun poikani tuntee itsensä uhatuksi, niin voi sanoa, että hänelle tulee tällainen sokea raivo.
>Hänet sijoitettiin ehkä Suomen hirveimpään vankilaan eristetylle ja suljetulle osastolle vaarallisten vankien kanssa.


Eikö tuo ole ihan tismalleen oikea paikka silloin?
 
  • Tykkää
Reactions: Milla-Mari ja Wolt
Syytetty oli nukahtanut sohvalle ja kun hän heräsi, hän huomasi lompakkonsa tyhjäksi ja monitoimityökalunsa kadonneeksi.

Näyttöä siitä, että uhri olisi tyhjentänyt lompakon ja vienyt työkalun, ei ole esitetty. Työkalu löytyi miehen omilta jäljiltä.
 
"Veera"
Eikö tuo vankilatuomio ole kuitenkin parempi vaihtoehto kuin se että olisi joutunut vankilamielisairaalaan määräämättömäksi ajaksi. Toisinsanoen jos kerta hän on yhteiskunnalle niin vaarallinen sairautensa vuoksi että saatta tappaa kenet vaan tullessaan uhatuksi niin eihän häntä voi vapaana pitää.
 
"Realisti"
Uskomatonta puolustella tuollaista tekoa. Kun oikein ajatellaan, niin hyvin harva murhaaja on "normaali". Lähes kaikilla murhaajilla, ja yleensäkin vakavien väkivaltarikosten tekijöillä, on on jonkinasteinen persoonallisuus- ja/tai mielenterveyshäiriö. Tottakai, eihän normaali, terve ihminen murhaa! Jos tällaista häiriötä sitten pidettäisiin lieventävänä asianhaarana, niin kaikki murhaajat tallustelisivat tuolla kaduilla vapaana... Tai niinhän ne tallustelee aika äkkiä jo nytkin :/.
 
vierasss
Mitä ihmettä, ajaako tämä äiti nyt sitä takaa että asperger-tyypit eivät muka ymmärrä tekojensa syitä ja seurauksia ja myöskään erota oikeaa ja väärää toisistaan ? Ihan taatusti useimmat heistä ymmärtävät.
 

Yhteistyössä