Odottajien koronatukiryhmä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Elikkäs ajattelin että voitaisiin perustaa tänne ketju missä odottajat voisi purkaa tuntojaan ja pelkojaan korona-aikana odottamisesta ja synnyttämisestä. Oli juuri ylen uutisissakin miten raskaana olevat ei saa riittävästi tukea tänä aikana https://yle.fi/uutiset/3-11540590 , niin täällä voisi keskustella ilman että joku tulee haukkumaan hysteeriseksi, jos perhe vaikka haluaa eristäytyä jotta puolisolla on mahdollisuus tulla mukaan synnytyksen jne.

Itsellä on ainakin ahdistus noussut sitä mukaa kun tartunnat lisääntyy. Kevät meni eristyksissä, mutta nyt se tuntuu mahdottomalta koska en halua vieraannuttaa esikoista (kohta 2v) isoäidistä jonka on tarkoitus hoitaa kun tulee synnytyksen aika. Vielä on tosi epävarmaa että mitkä käytännöt tulee olemaan sitten tammikuun lopulla kun on laskettu aika.. Uudelleensynnyttäjänä uskoisin kyllä pärjääväni ilman puolisoa myös synnytyksessä, mutta tietysti haluaisin että mies tulee mukaan. Pelottaa myös että saa tartunnan juuri ennen synnytystä ja sitten joutuu johonkin erityiskaranteenisynnytykseen missä kätilö avaruuspuvun kanssa avustaa ja jos vielä on tosi huonossa hapessa niin miten sitä jaksaa edes! Hui
 
vierailija
Tietääkö joku tämän päivän käytännöistä synnäreillä? Riippuu varmaan sairaanhoitopiiristä, mutta hus:In viimeisimmät ohjeet oli kesältä. Varmaan samat säännöt jos ei muutoksesta ole tiedotettu.

Kiinnostaisi kuulla millaisia kokemuksia ihmisille jääny keväältä ja kesältä.
 
  • Tykkää
Reactions: Toive23
vierailija

Täällä on vinkkejä valmistautumiseen, iso osa noista toki pätee muutenkin kuin korona-aikana, mutta kätilöllä voi olla maski. Niin oli ultrassakin käydessä kyllä.
Eväitä kannattaa varata myös tukihenkilölle mukaan jos ei pääse käymään kahvilla ym. Lainkaan vaan ollaan sidottuja omaan huoneeseen.

Tsemppiä kaikille, onhan tää vaikeeta kun ei yhtään tiedä tulevista käytännöistä niin vaikeuttaa suunnittelua.
 
vierailija
Nythän on todettu, että raskaus nostaa vakavan tauti muodon riskiä, sekä nostaa veritulppariskiä. Ilmeisesti koronaan sairastu Ville naisille annetaan verenohennuslääke tämän takia.
 
vierailija
Koronatartunta lisää riskiä raskausmyrkytyksenPysykää turvassa <3
 
vierailija
Miten te muut pärjäätte korona-ahdistuksen kanssa? Mulla vaan pahenee mitä enemmän tartuntoja tulee, tekis mieli eristäytyä niinkuin keväällä, silloin 2kk kävi vaan kaupassa ja läheisiä näki vaan skypessä. Mutta nyt ei voi koska on hammaslääkäriä ja neuvolaa ja muuta. Lapsen olisi hyvä nähdä muita ihmisiä, miten se muuten pärjää sitten kun pitää mennä synnyttämään.. Mutta ärsyttää kun äitini jota kyllä näkisin, ei ole koronasta niin huolissaan, matkustaa ilman maskia julkisilla, käy markkinoilla, kirppareilla, jopa näkee tuttuja. Olen niin kahden vaiheilla, en tiedä mitä teen. Jos eristäydytään, se tarkoittaa yksinäistä synnytystä mulle, mikä ei houkuttele, mutta pelkään toisaalta paljon koronaa, mitä jos joutuu sairaalaan? Tai lievässäkin kuumeessa, raskaana ja pitäis taaperoa viihdyttää..
 

Yhteistyössä