Nyrkin imeminen - tutti ei kelpaa

Hei!

Toisaalta hyvä ettei 2,5kk ikäinen vauvamme syö tuttia, mutta kurjaa kun nyrkki hakeutuu suuhun aina välillä. Ollaan yritetty opettaa tutin syömistä, jotta vois hillitä itkukohtauksia, mutta ei kelpaa - lentää kaaressa pitkälle. :)

Mihin ikään saakka tuota imemisen tarvetta on? Kuinka välttää ettei nyrkin/peukun syönti jää tavaksi? Nyt pyrimme aina keksimään muuta tekemistä kun nyrkki on suussa ja siirtämään nyrkkiä pois, tuntuu tepsivän, mutta ei aina jouda vieressä valvomaan... Pitäiskö vaan sitkeästi opettaa tutin syömistä?!?!
 
Miksi opetatte tutin syomista pakolla, muutaman vuoden kuluttua joudutte opettamaan tutista luopumista!?
Meilla 3,5 kk poika jolle yritettiin kans antaa tuttia muttei kelvannut ja nyt han imee nyrkkia tai sormiaan satunnaisesti. Vaikka sormien imeminen jaisi tavaksi, haviaa se myos ajan myota itsestaan. Ja hei... positiivista: sormia ei tarvitse yolla lahtea hakemaan sangysta jos ne livahtivat ulos suusta kuten kuulema tutin kanssa on monelle kaynyt! =)
Itkukohtauksissa (joita tulee hyvin hyvin harvoin!) laitan joskus oman kaden vauvan suuhun jota han sit imeskelee. Paras kohta on se osa peukalon alapuolella jossa on hyva kohta tarttua kiinni (nayttaa "kanankoivelta"). Tsemppia!
Ps. Alkoi eilen laittamaan ihan itse puruleluja suuhun ja niita sitten jynssasi edes takaisin.
 

Yhteistyössä