Noniin, iso kattilallinen keittoa unohtui sitten yön yli huoneenlämpöön

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hhhhhhhhh
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Minäkin ensin kiroaisin ja sitten kuumentaisin saman päivän ruuaksi, jos keitossa ei ole maitoa. Kana on keitossa kypsennetty ja ihan yhtä tuoretta tai pilalla kuin esim. jauheliha. Tai pakastaisin heti, jos ei muuten mene kaikki, ja päälle lappu että muistaa pakastimesta ottaessa kuumentaa kunnolla.
 
Periaatteessa kuumennettu/kypsennetty/keitetty yms. ruoka säilyy n.vuorokauden huoneenlämmössä. Riisi on semmonen mikä pitäisi laittaa aika pian kylmään mutta ei siihenkään mitään mega bakteeria tule jos sattuu olemaan tunteja lämpösessä.
Näin meille opetettiin hygieniapassia suorittaessa. :D
 
Söisin, ellei ole maitopohjasta keittoa.

Näin on näreet.

Meillä on usein syöty makkara- tai jauhelihakeittoa, joka on jäänyt ylksi hellalle. Nykyään ollaan aivan liian tarkkoja hygienian suhteen ja siitähän nuo kaikki allergiatkin kertovat. Sitäpaitsi mahahapot ovat kyllä sellaista myrkkyä, että ne tappavat kyllä tehokkaasti pienet yön aikana tulleet "kasvustot".

Mutta tämä neuvo sis vain, mikäli keitossa ei ollut maitotuotteita...
 
Vanhan kansan tapa on säilyttää ruokaa hellalla yön yli. Monta kertaa ollaan mummolassa syöty hellalla säilytettyä keittoa. Jos keitto on suolattu ja muuten kypsennetty oikein, niin ei huolta. Iso kattilallinen illalla keitettyä ruokaa ei jäähdy moneen tuntiin.
 
:x Hyiii...siis noin moni söisi yön yli lämpimässä ollutta keitto ellei siinä ole maitoa :x

Oletteko ikinä haistaneet miltä keitetty peruna haisee oltuaan päivän lämpimässä? Entä makaroni/ pasta, jos on esim. minestronekeittoa :$

Missä muka väitetään että päivän lämpimässä ollutta ruokaa voi syödä?? Faktaa ja linkkiä kehiin!
 
:x Hyiii...siis noin moni söisi yön yli lämpimässä ollutta keitto ellei siinä ole maitoa :x

Oletteko ikinä haistaneet miltä keitetty peruna haisee oltuaan päivän lämpimässä? Entä makaroni/ pasta, jos on esim. minestronekeittoa :$

Missä muka väitetään että päivän lämpimässä ollutta ruokaa voi syödä?? Faktaa ja linkkiä kehiin!


Aloittaja ei sanonut, että on ollut päivän lämpimässä, vaan illalla teki ja yöksi jäi levylle. iso kattilallinen keittoa pysyy monta tuntia kuumana. nimimerkki kokemusta on. olen tehnyt ison kattilallisen keittoa illalla ja vartinut monta tuntia, ettö se jäähtyisi niin, että saisin sen laitettua jääkaappiin. Jos on suolannut hyvi ruuan, niin suola auttaa ruokaa säilymään.
 
[QUOTE="Karita";24783327]Aloittaja ei sanonut, että on ollut päivän lämpimässä, vaan illalla teki ja yöksi jäi levylle. iso kattilallinen keittoa pysyy monta tuntia kuumana. nimimerkki kokemusta on. olen tehnyt ison kattilallisen keittoa illalla ja vartinut monta tuntia, ettö se jäähtyisi niin, että saisin sen laitettua jääkaappiin. Jos on suolannut hyvi ruuan, niin suola auttaa ruokaa säilymään.[/QUOTE]

No joo, tarkoitinkin että tuntitolkulla lämpimässä ollutta en söisi eikä se ole mielestäni enää syöntikelpoista.

Kun mä teen ison kattilallisen keittoa, niin se jäähtyy suht. nopsasti kylmässä vesihauteessa ja sen voi nostaa jääkaappiin ;)
 
Ja se voi tietysti olla nykypäivän vatsalle liikaa syödä ruokaa joka ei ole ihan uunituoretta. Jos on tottunut desinfioimaan joka pöpön pois, niin ei ihme, että ei ole vastustuskykyä pienen pienillekään bakteeeeille.
 

Uusimmat

Yhteistyössä