No entäs ne kinkun rasvat?

Ota liemi lämpimänä talteen ja laita jääkaappiin viilenemään.
Rasva nouse pintaan ja kovettu.
Kuori rasva ja laita kattilaan ja anna sulaa. Lisää vehnäjauhoja (niinkuin tekisit valkokastikkeen). Älä kauheesti ruskista. Sitten lisäät liemen (joka nyt on hyytelömäistä ja sekoitat kunnes kastike suurustuu. Tässä vaiheessa voit maistaa suolaisuuden, useimmiten aivan riittävä suola. Jos on ihan kauhean suolaista voi lientä jatkaa vedellä.
Sit lisäät vahvaa sinappia, ehkäpä 2-3 rkl / l kastiketta. Sitten siirappia 3-4 lusikaalista.
Hieman valkopippuria voi myös laittaa. Ja juuri ennen tarjoulua lisäät vielä kermaa maun mukaan. Ei tää mikään laihdutuskastike ole :))) mutta se on niin hurjan ihanan hyvää NAM :xmas:
 

Yhteistyössä