Nirson vauvan syömisestä

  • Viestiketjun aloittaja ttt
  • Ensimmäinen viesti
ttt
Meidän kolmonen on 9kk ja huonosti maistuu ruoka. kaks aiempaa ollu tosi helppoja vauvana, esikoinenki veti tuossa iässä lautasellisen puuroa ilman ongelmia. Nyt on saanu ihmetellä sitten tätä neitiä kun lusikan ottaa esille, pää kääntyy pois, alkaa venkoilu, kun ruokaa saa suuhun, sylkee sitä käteen, syö ehkä toisen lusikan, sitte huutaa.. vain kolmea pilttisosetta 5-6kk kelpaa, hedelmäsoseistakaan mitkään kovin makeat ei maistu, puuro sentään jotenkin. tissiä vaan söis sitte vähän ajan päästä. niin ja jos ite saa sormiruokaa, mutta tuntuu ettei tarpeeksi kyllä syö niinkään. paino on ollu silloin kun ollaan joskus 6kk viimeks käyty hieman laskussa. Ainoa miten syö paremmin on se kun vanhemmat lapset juoksee ympärillä niin että on muuta katottavaa, silloin menee jotain alas. Alkaa jo kyllästyttää. Antakaapa vinkkejä kehiin, millä sais nirppanokallekin muuta maistumaan, ostin taas kaupasta niitä valmissoseita kun niitä edes syö..
 
morra
no en varmaan osaa auttaa mutta mulla on kans tuommonen samanlainen kaveri. hän täyttää kohta 1 vuotta ja ruokahalu alkoi ehkä pikkasen kohentua tuossa kuukausi sitten. hän syö myös edelleen näitä 4-6 kk ruokia ja juo tuota apteekin maitoa ( maitoallergia ). meillä ei onneksi ole paino ollut laskussa vaikka alarajoilla mennäänkin. neuvolassa täti käski lisätä rasvaa ruokaan ja voita leivälle ( hyvä neuvo kun on lehmänmaitoallergia ) että alkais painoa tulemaan. Tää tyyppi syö kans sillon paremmin kun on jotain actionia ympärillä. Kai se niin on että aika tekee tehtävänsä ja jostian luin, ettei saisi liikaa kiinnittää asiaan huomiota eli esim. tuputtaa. ite oon kokeillu kans hiukan pidentää syöntivälejä niin paremmin maistuis...tsemppiä sulle!
 
Meillä on samanlainen. Ikää reilu vuosi ja nyt alkaa pikkuhiljaa maistumaan muukin kuin maito. Ihan oikeasti tämä on päättänyt että lapset eää mainiosti pelkäällä korvikkeellakin. Sitä sitten menikin välillä yli 2l/päivä.

Me kokeiltiin kaikki mikä keksittiin ja vähän ylimäärästäkin että oltais saatu lapsi syömään muutakin :ashamed: Meillä siis tuon ikäsenä söin yhtä hedelmäsosetta ja maitoa, ei muuta. Satunnaisesti saattaa syödä puuroa, useinmiten ei. Nyt on ruvennut helpottamaan vähän kun voi antaa samaa ruokaa mitä muukin perhe syö. Soseista syö jo useampaa hedelmäsosetta, välillä puuroa, viiliä ja jugurttia syö ja hyvin vaihtelevasti kelpaa se ruoka mitä muu perhe syö. Mutta nyt ollaan selvästi menossa parempaan päin.

Eli aika auttaa ainakin ja anna sitä mitä vauva suostuu syömään, niin tottuu pikku hiljaa että muutakin kuin maitoa voi suuhunsa laittaa =)
 
Niin lisäystä vielä että meillä syödään nykyisin 3 kertaa päivässä, niin sillon saa lapsen jotain syömäänkin. Jos tuputtaa ruokaa liian usein niin sitten tuo ei syömitään :headwall:

Samoin nyt ollaan todettu että kun jätkä kieltäytyy jotain syömästä, niin siitä on turha tapella (kaikkea pitää maistaa tosin) vaan sitten vaihdetaan sellaseen mitä suostuu syömään.

Aikasemmin kokeiltiin esim. sotkea lihaa/kalaa/puuroa tuohon lempisoseeseen, niin siitä suivaantuneena jätkä ei syöny edes sitä lempparia pariin päivään!! Niin ja pojalla pitää olla aina jotain kädessä että suostuu syömään... oma lusikka, lautasliina tai jotain |O
 

Yhteistyössä