Nimiäisistä!!

  • Viestiketjun aloittaja Hensku
  • Ensimmäinen viesti
Hensku

Haluaisin kuulla minkälaisia nimenanto-juhlia muut ovat pitäneet. Mistä voisi löytää kauniita runoja tms. luettavaa kyseiseen tilaisuuteen. Kaikki vinkit muutenkin tervetulleita, tarjoilut jne:)
Kiitos!
 
Meillä lapsen nimiäisissä lausuttiin tämä Kahlil Gigran teksti

Teidän lapsenne eivät ole teidän lapsianne.He ovat Elämän kaipuun tyttäriä ja poikia.He tulevat kauttanne mutta eivät teistä itsestänne.Ja vaikka he asuvat luonanne, eivät he sittenkään kuulu teille.Antakaa heille teidän rakkautenne, mutta älkää ajatuksianne.Sillä heillä on omat ajatuksensa.Voitte hoivata heidän ruumistaan vaan ette heidän sielujaan.Sillä heidän sielunsa asuvat huomenkoiton asunnossa,Minne te ette voi mennä, ette edes unelmissanne.Te voitte yrittää tulla heidän kaltaisikseen,Mutta älkää yrittäkö tehdä heitä itsenne kaltaisiksi.Te olette jousia, josta lapsenne singotaan elävinä nuolina jne.(Tuosta lopusta löytyy netistä monenlaisia variaatioita.)

Lisäksi meillä lapsen serkkupojat lauloi kaksi laulua. Toinen laulu oli "kierrän ympäri maailman" jossa lapset tervehtii eri kielillä toisiaan. En tiedä, onko tuttu laulu? Toista laulua en enää muista.

Mummi piti ihanan puheen ja oma kummilapseni julkaisi vauvan nimen lukemalla sen muistilapusta.

Meillä oli myös kuohuviinilasilliset, jotka juotiin nimenjulkistamisen jälkeen. Askartelin kaikkiin kuoharilaseihin sifonkinauhasta rusetit.

Ennen tätä rituaaliosuutta meillä soi klassista musiikkia taustalla ja sen jälkeen laitoimme pyörimään television kautta diaesityksenä kuvia vauvasta, joita oli otettu synnärillä ja kotiuduttua.

Juhla oli kaikin puolin kaunis ja onnistunut.
 

Yhteistyössä