Neuvolan testistä: Tekeekö teidän lapset rastin vai plussan?

  • Viestiketjun aloittaja miten on
  • Ensimmäinen viesti
miten on
Neuvolassa on se testi missä piirretään eri kuvioita. Mites teillä lapset on piirtäneet sen kohdan missä pitäisi olla rasti/ruksi? Piirtävätkö sen oikein vai tekevätkö plus-merkin?
 
ap.
Muistaakseni oli myös 4-vuotisneuvolassa mutta nyt oli myös 5-vuotisneuvolassa.

Sitä mä vaan kyselin kun kuulemma suurin osa tekee plussan. Meillä kaikki 3 lasta tehneet sen aina rastin. Aattelin että pitääkö paikkansa että suurin osa tekisi plussan.

Mistähän tuo muuten mahtaa johtua, onko kellään mitään teoriaa?
 
Tätä taidat hakea
Muistaakseni oli myös 4-vuotisneuvolassa mutta nyt oli myös 5-vuotisneuvolassa.

Sitä mä vaan kyselin kun kuulemma suurin osa tekee plussan. Meillä kaikki 3 lasta tehneet sen aina rastin. Aattelin että pitääkö paikkansa että suurin osa tekisi plussan.

Mistähän tuo muuten mahtaa johtua, onko kellään mitään teoriaa?
Teidän lapset ovat super älykkäitä?
 
ap.
Alkuperäinen kirjoittaja Tätä taidat hakea;30686237:
Teidän lapset ovat super älykkäitä?
No tuskinpa vaan ovat :D Musta olisi kiva tietää miksi on harvinaista piirtää rasti kun suurin osa piirtää plussan. Onko se joku hahmotusjuttu? Meilläkään ei olla erikseen opetettu rastin piirtämistä.
Kiinnostais tietää mistä tää ero johtuu, onko se geeneissä tai missä ylipäätään.

Suvussani on kyllä älykkäitä ihmisiä useitakin mutta onko rastin piirtäminen muka suoraanverrannollinen älykkyyteen? En usko.

Ja en tosiaan ole korottamassa lapsiani superälykkäiksi, koska sitä ne eivät ole :)
 
vieras...
Kyllä ne neuvolatestit on suunniteltu niin (tai pitäisi olla), että niillä saataisiin seulottua ikätasosta jäljessä olevia yksilöitä, eli tarkoitus olisi että enemmistö ne osaa ja sitten ne, joilla on jotain häikkää, "jää kiinni". Joten aika surkea testi olisi jos enemmistö tekisi sen pieleen. Toki jokaisella voi joku taito jäädä "läpäisemättä", mutta tuossa on testissä vikaa jos oikeasti enemmistö tekee sen väärin. Toki tuo plussan tekeminen on tyypillinen virhe silloin jos siinä virheen tekee, toinen on keskilinjan ylityksen puuttuminen.

Ja juu, hahmotuksesta se kertoo. Toimintaterapian reviiriä, jos sillä saralla on enempikin puutteita. Mutta ei pelkkä plussa riitä :D

Meidän 3v tekee plussan jos sille näyttää erillisen mallikuvan tai pyytää piirtämään rastin. Mutta rastin sitten jos piirtää ihan mallikuvan viereen tai jos erikseen ohjeistaa että "rasti, kulmasta kulmaan, ei plussa" (jossain askartelussa tuli tuokin esille :D).
 
"Purppura"
Tästä tulikin mieleeni pleikkaa pelataan ohjaimella, jossa on neliö, kolmio, rasti ja ympyrä. Missähän määrin ''huipputuloksen'' saaneiden lapset ovat niitä joilla on pleikka.. ja jos ovat, mitähän testi oikeastaan mittasi tältä osin.
 
utelias3
Plussan meillä on piirtäneet mutta mallikuvassakin on plussa ollu aina, jos tässä on sama paperi nyt kyseessäkään missä piirretään viereen samanlainen. Sitä tätin kans kahdestaan tehtyä testiä en ole ollu näkemässä etten tiedä siitä.
 
vauv
Jos suurin osa piirtää plussan vaikka pitäisi piirtää rasti, voidaan ajatella niinkin että tavanomaisesti kehittynyt lapsi piirtää siihen plussan. Ainahan oikea vastaus aikuisten mielestä ei olekaan se mikä tarkoittaa lapsen kehittyneen normaalisti.
 
ap.
[QUOTE="Purppura";30686355]Tai sitten niillä on playstation.. ohjaimessa on näet rasti.[/QUOTE]

Ei oo pleikkaa meillä ja tuskin tuleekaan. Eikä olla harjoiteltu rasteja.

Neuvolatäti sanoi jopa jonkun prosenttiluvun (en muista enää mikä se oli mut aika pieni osa kuitenkin) niistä lapsista jotka piirtää mallin mukaan oikein rastin eikä plussaa.

Tarkoitus varmaan onkin se, että ne viivat risteävät ja useimmille se muuttuu plussaksi. Meillä on lapset sen tehneet just niinku mallin mukaan. En sit tiedä minkä takia suurin osa hahmottaa ja piirtää plussaksi. Tuskin se vanha kokenut neuvolatäti ihan omiaan puhui.
 
ap.
Yks syy tuli mieleen ja se on tarkkuus. (Siis meidän lapsilla) Ja kai ne sit on ikätasonsa mukaan kehittyneet kun on oikein mennyt mutta ilmeisesti se plussa on ihan yhtä lailla oikein eikä siinä mitata että pitää olla just samanlailla vaan just ne olennaiset.
 
Meillä poika piirsi siltä väliltä, eli vähän kallellaan olevan plussan.. Terkka mutisi jotain "vähän on alkanu jo rasti löytymään" tms ja sano että tosi moni tekee sen vielä plussana.. Mutta esim neliöö ei poika osannu piirtää, vaan oli semmonen epämääränen suikula :D Ikätason mukainen kehitys kuulema.
 

Yhteistyössä