Neocaten jälkeen kaupan riisimaitoa/soijamaitoa?

Heippa, kun "tavallinen" lapsi (siis ei-allergikko) täyttää 1 vuotta niin hän voi siirtyä Tuttelista kaupan lehmänmaitoon. Eikö ole näin?

Miksi ei sitten Neocaten juoja voi siirtyä 1-vuotiaana kaupan kalkkirikastettuun soija- tai riisimaitoon? Miksi pitäisi siirtyä NutriSoijaan, tai muuhun apteekin juomaan?

Soitan meidän lapsen allergialääkärille sitten lähempänä tytön 1-vuoden ikää ja kysyn tätä samaa asiaa häneltä. Mutta ajattelin kysyä ensin täältä kokemuksia asiasta.

Kiitos tiedoista :)
 
Koska riisimaito ja soijamaito ei sisällä juuri mitään hyödyllistä esm. proteiineja. Ja yleensä allergikoilla saattaa olla aika vähän muutenkin hyödyllisiä ruoka aineita listalla. Meidän pian 2v poika on nyt vasta siirtymässä kaupan riisimaidolle kokonaan. Aiemmin ei oli tullut mieleenkään kun ruokalista oli hetki sitten todella suppea. Nyt listalla on jo vaikka mitä ja saa sitten kalkkilisää ym. muuta.

Siitä täytyy pitää huoli että tuon ikäinen saa kunnolla ravintoaineita koska kasvaminen vaatii sitä.
 
Heippa, no joo ymmärrän jos lapsella on muita allergioita ja suppea ruokavalio. Mutta jos ei ole?

Käytännössä lehmänmaidolla (kulutusmaito, 1% maito...) ei ole ravintoeroja riisimaidon kanssa. Joten jos lapsi on muuten allergiaton + omaa normaalin ruokavalion, niin ei ole varmaan estettä riisimaidolle...? No joo, tiedustelen asian allergialääkäriltämme vielä. Kiitos viesteistä :)
 
Tietääkseni voi hyvin siirtyä noihin kaupan "erikoismaitoihin", jos ruokavalio on muuten kattava. Ei kai siihen mitään estettä ole. Voi riippua lääkäreistä kylläkin.

Minulla ainakin on tuttavapiirissä moniallergisia lapsia, jotka ovat 1 ikävuoden jälkeen siirtyneet juuri riisimaitoon. Heillä oli useita ruoka-aineallergioita, mutta 1 ikävuoteen mennessä oli muut ruoka-aineet saatu lähes normaalisti käyttöön (poislukien siis vain ne allergisoivat).
 

Yhteistyössä