Naisen uusi henkilökohtainen avustaja – ensimmäinen käynti: 20-vuotias mies raiskasi fyysisesti rajoitteisen uhrin. Onko imi Reza Hosein muka ullatus?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
TAMPEREELLA asuva arkiaskareisiin apua tarvinnut nainen sai keväällä 2023 uuden henkilökohtaisen avustajan. Tuhansia ihmisiä työllistävän kotimaisen sotealan palveluyrityksen työllistämä 20-vuotias mies meni ensimmäiselle käynnilleen naisen kotiin toukokuun puolivälissä.

Käynti jäi myös viimeiseksi.

Nainen kertoi hänelle entuudestaan täysin tuntemattomalle avustajalle koronatartunnastaan. Naisella oli ollut myös kuumetta, ja hänen olonsa oli huono.

Henkilökohtaisen avustajan tehtävä oli auttaa naista kotitöissä. Sen sijaan hän raiskasi asiakkaansa.

RIKOSTA edelsi viattomaksi tarkoitettu hartioiden ja jalkojen hieronta. Avustaja kertoi oikeudessa yrittäneensä estellä naista, kun tämä laittoi hänen kätensä rinnoilleen.


Tästä tilanne avustajan mukaan eteni yhteisymmärryksessä sukupuoliyhteyteen saakka.


Naisen näkemys oli toinen. Hän kertoi kieltäneensä avustajaa ja yrittäneensä vastustaa tätä myös fyysisesti. Missään tapauksessa hän ei halunnut seksiä avustajan kanssa.


ASIAA puinut Pirkanmaan käräjäoikeus uskoi naista, joka heti miehen poistuttua soitti kahdelle ystävälleen ja kertoi tapahtuneesta. Oikeus otti huomioon myös sen, että nainen oli tapahtuma-aikaan sairaana.


– Lisäksi riidatonta on ollut, että vastaaja on ollut käymässä asianomistajan luona ensimmäistä kertaa, ja vastaaja on siten ollut asianomistajalle entuudestaan tuntematon, oikeus kirjasi ratkaisuunsa.


– Käräjäoikeus toteaa, että jo näitä seikkoja vasten arvioituna on pidettävä epäuskottavana, että asianomistaja olisi ollut seksin suhteen aloitteellinen siten kuin vastaaja on esittänyt.


SEURAAMUSTA harkitessaan oikeus otti huomioon tekijän roolin. Henkilökohtaisella avustajalla on korostunut velvollisuus huomioida asiakkaansa tarpeet ja hyvinvointi.

– Samasta syystä asianomistaja on voinut suhtautua vastaajaan lähtökohtaisesti luottamuksella, ja tämä luottamussuhde on tullut vastaajan rikoksen myötä loukatuksi.


Rikoksen vakavuutta korosti sekin, ettei nainen voinut fyysisen toimintakykynsä rajoitteiden vuoksi vastustaa tekoa tehokkaasti.– Siten asianomistaja on ollut vastaajaan nähden selvästi alisteisessa asemassa.


– Nämä seikat ovat oleellisesti lisänneet teon nöyryyttävyyttä asianomistajan kannalta ja korostavat siihen kohdistuvaa moitetta, oikeus perusteli tekijälle, Reza Hoseinille joulukuussa 2023 langettamaansa kahden ja puolen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.


RIKOS aiheutti naiselle kipua ja verenvuotoa. Lisäksi naisella diagnosoitiin rikoksen jälkeen traumaperäinen stressihäiriö, mihin hän on saanut psykiatrista osastohoitoa. Nainen on teon jälkeen pelännyt liikkua ulkona ja myös oleskella kotonaan.


Seurausten vuoksi nainen joutui myös luopumaan hänelle suunnitellusta työkokeilusta.


Hoseinin on korvattava naiselle kivusta ja särystä 1 000 euroa, psyykkisestä haitasta 6 000 euroa ja kärsimyksestä 5 500 euroa. Lisäksi hänen on maksettava naisen asianajajan palkkio, lähes 1 800 euroa.


HOSEINI vaati Turun hovioikeudelta huhtikuun alussa pääsyä ehdonalaiseen vapauteen tai koevapauteen. Hän on kärsinyt kahden ja puolen vuoden rangaistuksestaan vain neljä kuukautta.

Hovioikeus katsoi, ettei vapauttamiseen ole tässä vaiheessa aihetta.
 
vierailija
"Hoseinin on korvattava naiselle kivusta ja särystä 1 000 euroa, psyykkisestä haitasta 6 000 euroa ja kärsimyksestä 5 500 euroa. Lisäksi hänen on maksettava naisen asianajajan palkkio, lähes 1 800 euroa."

Maksaakohan?
 
vierailija
Raiskaus on aina väärin. Onko sillä väliä, mikä tekijän nimi on tai mistä hän on kotoisin? Olisko se jotenkin eri juttu, jos raiskaaja olis ollut vaikka Teemu tai Eero
Jep ja ongelmahan ei ole jos kaveri on Daniel Häglund Ruotsista vaan jos se on tummaihonen Mohammed niminen kaveri nii voi vittu perussuomalaiset repiinhiuksiaan päästään. Mutta sen taki monet persut onkin sellasia vitun hikisiä pälvikaljuläskejä. Hyvää jatkoa vaan kaikille persuille jos oma ei riitä.
Katsokaas suvakit kun mainitut on harvinaisia yksittäistapauksia mutta tietyn ilmansuunnan mamuille se on ihan normaalia käyttäytymistä. Siis nuo väkisin tehdyt ylläririkastukset

Ei hyvää jatkoa vihervassareiden oman kansan vastaiselle maailmankuvalle
 

Yhteistyössä