Naapurit ja lapset: Miten toimisitte??

  • Viestiketjun aloittaja ihankototta?
  • Ensimmäinen viesti
ihankototta?
Meillä on uusperhe, jossa useampi alle koulukikäinen/alakouluikäinen lapsi (näistä yksi tullut uuden puolison mukana). Naapureissa melkein kaikissa on saman ikäisiä lapsia, ja nämä vierailevatkin säännöllisesti meillä ja meidän lapsemme vastaavasti naapureissa. Lapset ovat keskenään sen verran saman ikäisiä (ja samaa sukupuoltakin), että heillä on jokseenkin sama kaveripiiri. Nyt kuitenkin yksi naapuriperhe on päättänyt, että tämä meidän "eri sisarussarjaa" oleva lapsemme ei ole heille tervetullut, ei edes pihalle leikkimään kesällä. Mitään järkisyytä tähän ei ole, kuulemma vaan ei ole "sopiva" heidän lapsensa kaveriksi.

Niin, että miten toimisitte, päästäisittekö sitten ketään leikkimään ko. naapuriin? Entä ko. naapurin lapsia teille? Huoh.
 
Millaisella syyllä sanovat tämän päätöksen tehneen? Jos lapsi on oikeasti toisia kiusaava ja hankala, eikä usko sääntöjä, voisin harkita (toki lapsen kanssa käydään läpi miksi näin on), mutta ilman oikeaa syytä taas..kukaan meiltä ei pääsisi naapurille.
 
"Simba"
Tosiaan mullakin riippuisi ratkaisu siitä, että minkälainen tämä lapsi on. Mutta noin muuten tuollainen eristäminen on perseestä. Jos ei kunnon syytä löytyisi, ja tuskin löytyyy, niin sitten kukaan ei enää leikkisi perheestäni tämän perheen tenavien kanssa.
 
ljg
[QUOTE="Joooo";26869689]Ehkä naapuri ei kehdannut sanoa että lapsen käytös on häiritsevää?[/QUOTE]

sitten ei kyllä ole syytä kieltääkään jos ei ole kykeneväinen ilmoittamaan oikeaa syytä. kuitenkin aikuisia ihmisiä ja pitäisi kyetä kommunikoimaan aikuisten tavalla.
 
.-.-
meilläkin vastaavanlainen tilanne viime kesänä. ei huolinut naapurin aikuiset tyttöä mukaan heidän pihalle. en sitten antanut poikanikaan mennä vaan meillä leikkivät jos meille kävi. nyt ei tyttö enää haluaisikaan (aina)mukaan joten silloin annan pojan mennä jos tyttö ei halua, muuten en anna lupaa. niin sitä vaan aikuiset jo opettaa syrjintää pienille...ja jos oikeasti kyse olisi jostain käytöksestä niin kyllä oikeesti aikuinen voi siitä puhua, meillä ei tästä varmaan kyse, kun lapsilta itseltään kyselin.
 
"vieras"
Kai siihen joku syy on oltava, jos kerran muut lapset saavat siellä käydä? Riehuuko, kiusaako? Sinuna kysyisin suoraan että miksi ei ole sopiva, mikä sen sopivuuden määrittää.
Jos ei löytyisi mitään järkevää syytä, niin sitten ei tarvitsisi kyllä meidän muittenkaan lasten vierailla tuolla, eikä heidän lasten meillä.
 
noad
sitten ei kyllä ole syytä kieltääkään jos ei ole kykeneväinen ilmoittamaan oikeaa syytä. kuitenkin aikuisia ihmisiä ja pitäisi kyetä kommunikoimaan aikuisten tavalla.
Eipä sitä voi naapuria kieltää kieltämästä, vaikka ei kykenekään ilmoittamaan oikeaa syytä. Ja totta: aikuisten pitäisi kyetä kommunikoimaan aikuisten tavalla (mitä se sitten mielestäsi lieneekin), mutta aikuisetkin ovat vajavaisia.
 
ap.
Kiitos vastauksista :)

Ei riehu, eikä kiusaa, on sisaruksista varmaan kiltein ja ja ujoin, että tod. ei ole tuosta kyse. Emme ole keksineet (itse) muuta syytä kuin sen, että on tosiaan eri sisarussarjaa. Naapurit eivät suostu asiaa mitenkään erittelemään, heidän mielestään vaan tosiaan "ei sovi kaveriksi" ja on varmaan kiinnostunut "vähän erilaisista leikeistä" kuin heidän lapsensa :O Meillähän heidän lapsensa käyvät ja hyvin nää kaikki ovat kavereita silloin keskenään...

Nyt on toistaiseksi menty niin, että kukaan ei mene tohon naapuriin, joskin naapurin lapset saa edelleen tulla meille. Kun meidän mielestä se ei lasten (siis naapurinkaan lasten) vika sentään ole. Mutta surkeaa :/
 
mama the strange
Tosi tyhmää käytöstä naapureilta. Mun mielestä ootte tehneet oikein, kun ette päästä ketään lapsia naapuriin leikkimään, mutta teillä saavat leikkiä porukalla. Jos tuntisin naapureita, saattaisin kyllä mennä juttelemaan ja kysyä, että miksi he noin epäreilusti tahtovat toimia.

Kaikenlaisiin pimeisiin ihmisiin sitä joutuukin törmäämään.
 
:O - jopas ovat naapurit sitten "syyllä" rankaisemassa! Minä saattaisin ihan käydä ystävällismielisesti juttelemassa naapureiden kanssa oikeaa syytä moiseen erotteluun...

Mutta loistavasti olette muutoin hoitaneet tilanteen! Ihanaa, että asetuitte tilanteen herraksi ja annatte naapurin lapsille sijaa teidän luonanne.
 
No jos ei mitään järkevää selitystä tulisi asialle niin ei meiltäkään kyllä menisi sitten kukaan :O Jännä ettei sitten mitään syytä olla sanottu, koska tuollaisen kyläilykiellon itse löisin päälle vain oikeasti vakavasta syystä (jatkuva lyöminen, kiusaaminen, varastelu) ja kertoisin kyllä vanhemmille asiasta.
 

Yhteistyössä