n 2,5v talvikengän koko?

elikkä minkäs kokoisia kenkiä teidän n. 2,5v käyttävät? mummo oli ostanu tytölle talvikengät kokoa 27 oli otttamas 26 kokoa mut myyjä sano et sovittaes pitää olla se 1.5cm kasvuvaraa ja villasukka ja pohjallis varaa....oli sovittanu niitä tytölle (musta tosin mummon sentit ei tainnu ihan mennä oikein ku must siin ainaki 2 tai 3 senttiä)ja toinen mummi löys viel 24 kokoset sopivat kengät
 
kaksi senttiä
just käytiin ostaan talvikengät. useammassakin kaupassa sanoivat kasvunvaraksi ton 2 cm, samanikäiselle lapselle. Talvikenkä kun saa olla reilu ton sukka- ja kasvuvaran takia ja lisäksi sen takia, että mahtuu toivottavasti koko talven.

Eri merkkien kokoja ei kannata vertailla , ne ei ole keskenään vertailukelpoisia.

Miksi et pitäisi pienempiä talvikenkiä nyt, kun ei tartte villasukkaa ja sit isompia myöhemmin, kun jalkakin kasvaa?

Itse otan aina lapsen kenkäkauppaan mukaan sovitukseen, tulee oikean kokoinen ja sopivankokoinen lesti ja mitta.


 
tyttö siis oli mukana kaupas ja se kaikkein eniten nauratti et saman kokoset samanlaiset kengät oli jollaki n.5-6v sovitukses ja sopivat......eikä nuo viimetalviset juuri enää mahdu jalkaan ja nuo toisen mummin ostamat ot sellaiset syyskengät
 
tyttö siis oli mukana kaupas ja se kaikkein eniten nauratti et saman kokoset samanlaiset kengät oli jollaki n.5-6v sovitukses ja sopivat......eikä nuo viimetalviset juuri enää mahdu jalkaan ja nuo toisen mummin ostamat ot sellaiset syyskengät
 
hassua
meillä 2,5v tyttö 22kengän koko ja 23talvikengät ostettiin ja hyvin on tilaa yhdet 24 on jo kaapissa kun halvalla sai mutta ne on tosi isot!!!!!!
meijän 5v liikkuu 28talvikengissä
 
Yellow75
Meidän vähän reilun 2-vuotiaan jalkaterän pituus on 14 cm, syyskengissä Kava koko 25, on varaa 1,5 cm ja uusissa talvikengissä Reima, koko 25 2 cm. Helppo mitata, kun irroittaa pohjalliset. Lestin sopivuudesta mulla ei ole silmämääräistä kummempaa käsitystä, eikä tuo typy oikein osaa vielä itse kertoa. Tai no, tässä yks aamu oli sullonut jalkaansa vauvakumpparit kokoa 20 ja tuli sitten kertomaan, että varpaassa on pipi. \|O
 
Mä ostin Kuomat kokoa 26, tytöllä ikää 2v 4kk. Eka meinasin et 25 ois parempi mut sit kokeilin sellasella mittausjutulla niin siin oli et 26 ja kun kokeilin niin se olikin sit parempi. Jäi enemmän tilaa.
 
Merika
meillä neiti 2.5v. talvikengät on 26 kuomat ja saappaat on jo 27. vaihtelee niin, parempi et on tilaa. Yks tuttu ihmetteli miks tytön varpaanpäät aina niin punaiset - yllätys yllätys jalka oli kasvanut et kasvuvaraa hyvä olla.villasukat vie paljon tilaa.
 
Tyttö 2v4kk talvikengät kokoa 23. Kaapissa olisi ollut valmiina 24 kengät (samaa merkkiä sisaren vanhat) mutta liian isot ja eivätkä kiristy tarpeeksi, että olisivat tukevat jalassa... mielestäni ainakaan sirojalkaiselle ei liika kasvuvara ole hyvä ja huomioitava muutakin kuin 1,5cm kasvunvara kenkää ostaessa..
 
koipeliini
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.10.2006 klo 07:39 jepulis kirjoitti:
Poika reilu 3v ja kenkä 24. Mitä väliä sillä on mitä muut samanikäiset käyttää ;)
Esikoinen, tyttö, oli kovin pieni ja kenkäkin oli pieni. Isoa ei tytöstä tullut, jalka on kuitenkin ihan "normaalin "kokoinen.

Toinen, poika, oli vähän isompi, mutta aika hentoa ja pinentä lajiketta hänkin, pienenä. Myös kenkien suhteen. Nyt on normaalin nuoren miehen mallinen ja kenkäkin jotain 42-43.

Iltatähti on sitten isompaa kaliberia, isä kun on eri kuin kahdella ensimmäisellä ja isokokoinen. Pikkumies on pitkä, isojalkainen, pitkäkinttuinen muutenkin. Kuitenkin, pidempiäkin pikkupoikia olen tavannut...

Mitä sen on väliä, minkä kokoinen jalka jollakin lapsella on ja minkä kokoinen jalka omalla lapsella on. Aivan kuten eri merkkisten kenkien koot eivät ole keskenään vertailukelpoisia, eri aineksista tehdyt lapset eivät ole keskenään vertailukelposia eikä toinen ole parempi kuin toinen. Jokainen vanhempi näkee omansa upeana: pienikokoinen ihailee lapsensa siroutta ja pienuutta, ison lapsen vanhemmat ihailevat myös, miten lapsi kuin mekin: iso ja pitkä ja isokoipinen jne..

:heart:
 

Yhteistyössä