muuntotaulukko

olisiko kellään tietoa, tai laittaa linkkiä, josta näkisi esim. paljonko joku jauhomäärä on grammoissa ja sitten desilitroissa jne.

mulla kun ei ole keittiövaakaa...

tai jos joku osaisi kertoa mulle, paljonko on 150g voita/margariinia esim. ruokalusikallisina... mulla on tollanen kilon purkki floraa ja siitä pitäisi osata arvioida tuo 150 g. tehtävä olisikin suht helppo, jos pakkauksesta ei olisi jo osaa käytetty, jakaisi vaan rasvamäärän 10 "lohkoon" ja ottaisi sitten 1 ½ "lohkoa" käyttöön. mutta mites nyt sit arvioi tuota määrää, kun purkin pinnasta on jo raaputettu rasvaa leivän päälle...
 
Tässä on jotain:

1 dl = 7 rkl
1 rkl = 3 tl = 15 ml
1 tl = 5 ml
1 mm = 1 ml
100 g voita tai margariinia = sulatettuna 1 dl
100 g rasvaa vastaa 1 dl öljyä
1 pkt hiivaa = 50 g
1 kkp = 1 1/2 dl
1 dl kookoshiutaleita = 35 g
1 dl mantelilastuja = 65 g
1 dl vehnäjauhoja = noin 65 g
1 dl ruisjauhoja = noin 55 g
1 dl hiutaleita = 35 g
1 dl sokeria = 85 g
1 dl tomusokeria = 60 g
1 dl fariinisokeria = 70 g
1 dl siirappia = 140 g
1 dl kaakaojauhetta = 40 g
1 dl juustoraastetta = 50 g
1 dl rahkaa = 125 g
1 l mansikoita tai vadelmia = noin 500 g
1 l omenakuutioita = noin 650 g

Nämä löytyivät osoitteesta http://www.maku.fi/makuaskeleet/juhlat/article113648-1.html
 

Yhteistyössä