muumimaailmaanko???

  • Viestiketjun aloittaja minne mennä
  • Ensimmäinen viesti
No riippuu lapsen tai lasten iästä. Me käytiin Muumimaailmassa ekan kerran, kun esikoinen oli 2v. Oli mielestäni liian pieni. Neiti on kyllä aina ollut semmonen tulisielu, joten päikkäreiden jäädessä kyseisenä päivänä pois, iltapäivä oli aika taistelua. Mukana oli myös vastasyntynyt pikkusisko, joka itki masuvaivojaan vähän väliä. Että ei ollut oikein sopiva ajankohta. Me ajettiin pk-seudulta ja takas illalla. Rankkaa.

Tänä kesänä otetaan uusiksi, vaikka tuo pikkusisko onkin sen 2v. Hän on kuitenkin vähän eri sorttia ja menee isosiskon perässä minkä kerkee. Nelivuotiaalle uskon kohteen jo olevan elämys. Kuopus (10kk) saa kyllä jäädä mummulaan päiväksi.

Paljonhan se on lapsista ja niiden luonteesta kiinni mihin kannattaa retkiä tehdä ja millä aikataululla. Itse en pidä Muumimaailmaa mitenkään erikoisena paikkana. Enemmän saisi ne hahmot siellä liikuskella ja viihdyttää muksuja. Eikä semmosta hervotonta rahastusta joka kojussa. Seikkailumielisille 4-10 vuotiaille kohde tarjoaa mielestäni eniten.

Niin - ja miinusta siitä, että kauniina päivänä jo pelkkää sisäänpääsyä saattaa joutua jonottamaan tunnin parikin. Siinä ajassa kuka tahansa tulee kiukkuiseksi. Onneksi ei sattunut meidän kohdalle vaan ystäväni perheen. :/
 
Aika kallis paikka, jo sisäänpääsyt maksaa paljon (15 E lapsiltakin). Omat eväät kannattaa ainakin ottaa mukaan. PK-seudulta on sen verran pitkä matka ajaa, että kannattaa yöpyä siellä päin, että jää koko päivä aikaa olla perillä eikä mene liian rankaksi. Naantali on muutenkin kiva kaupunki, joten sikälikin yöpyminen kannattaa. Lapset tykkäävät muumeista ja meidän pienet ainakin viihtyivät siellä hirveän hyvin, eikä ole liian pelottava tms. Tulee samalla ulkoiltua, käveltyä yms. mukavaa. Kaupungissa ja luonnossa on aikuisellekin ihan silmäniloa. Meidän kohdalle ei ole mitään pahoja jonottelujakaan osunut, kun on pari kertaa käyty.
 

Yhteistyössä