Mutta entäs muiden 11 vuotiaat?

Tuli tuosta toisesta aloituksesta mieleen. Ja kun tää asia on nyt meillä ollut ison mankunan kohde ja kovasti tapetilla.

Eli monelta teiän vitosluokkalaiset menee nukkuun arkena?

Onko teistä ihan kohtuutonta (mukamas, näin tyty ite väittää...) että 11v kömpii pehkuun ysiltä? Herätys on kummiskin joka aamu seiskan pintaan, ehkä vähän yli seiskan..

kertokaa ny, että olenko mää tiukkapipo vai mitä??
 
Ysiltä meilläkin arkena, viikonloppuna sitten joustan jopa kymppiin :D . Meillä on ikuisuustappelu aina tuon nukkumaanmenon kanssa. Seiskalta kuitenkin herätys niin eipä siinä muuten jää riittävästi lepoaikaa kun ei se uni heti silmään tule kuitenkaan.
 
Meidän viidesluokkalainen menee sänkyyn myös ysiltä, mutta sängyssä saa lukea vielä. Meillä näin, koska pienempien pitää päästä nukkumaan, joten leikit on kuitenkin lopetettava ja telkustakaan ei enään ysin jälkeen tule sopivaa ohjelmaa (me aikuiset katsotaan silloin mitä halutaan).
 
äiskä
Meillä 7 ja 12 vuotiaiden pitää mennä illalla 8 jälkeen huoneisiinsa. Saavat sitten hetken vaikka lukea. Pienempi nukahtaa yleensä aika nopeesti.

12-vuotias touhuilee huoneessaan hissukseen omia juttujaan ja nukahtaa yleensä 9 - 10 välillä.

Oon selittänyt, että illalla 8:lta alkaa äidin oma aika ja lapsetkin osaavat sitä kunnioittaa.
 
Varttia yli yhdeksään saa lukea, tänäänkin vauhdilla suoritti iltahommat että jäi paljon aikaa lukemiseen, vartin yli 9 sammuu siis valot.

Joka aamu koulu alkaa 8:40. Herää tuossa 7:45. Ja siis marraskuun lopussa täyttää 11-v.
 
Nonni!
Nää mä näytän likalle huomenna!!
Tosin...seittemältä ei olis "pakko" herätä...
Ku koulumatkat kulkee fillarilla (reilu kilsa) ja lähtee puol ysin jälkeen kun on yheksän aamu...Mutta herätän aina tossa kymmenen yli seiskan, koska me aletaan hoitolasten kanssa sillon aamupalalle ja olis kiva että sais omille siinä samalla.
Ja kyllä se ihan mukava on ettei tarvii kiireellä lähtee, vaan kerkee siinä aamusella viel pötkötteleen sohvalla lastenohjelmien parissakin.

Että taidanpas tehä niin, että yhäti menee ysiltä, mutta kun on se yksi kymmenen aamu, niin sillon vois saada valvoo hiukan pidempään..Ku sillon en kummiskaan viitti herättää seiskalta, vaan saa heräillä vasta kasin jälkeen. Laitan sitten aamupalaksi jotain mitä voi tehä jääkaappiin valmiiks.
 
JONSERED Karhunkantaja
Vieläkin sama: kahdeksalta, 12-vuotiaskin, omaan sänkyyn.

Onneksi kaikkina aamuina alkaa koulu koko porukalla 8.30, ei tule niin vaikeita herätyksiä, kun rutiini pysyy.
 
Poju menee nukkumaan 21 - 22 välisenä aikana, ja osaa ottaa aamiaisensa itse (leipää, maitoa mehua, joku hedelmä tai jogurtti ). Herätys on kuitenkin seitsemältä koska koulu alkaa 8.10.

Tyttö 8 v. menee aikaisemmin, sisäinen kello nukuttaa hänet jo 21.
 
meillä Likka valvoo vielä..

se yleensä nukahtaa näihin aikoihin (on siis jo sängyssä jo ) mut herää sit itsekseen jo ennen 7.Ja menee kyllä aikaisemmin nukkumaan jos väsytää, ei ole siitä tarvinnut tapella.

jos aamulla ei heräisi reippaasti, niin toki nukkumaan menoa aikaistettaisiin.
 

Yhteistyössä