Munasolut ei hedelmöity. Onko kellään muulla kokemusta tästä?

Nyt takana kolme vuotta yritystä, ei yhtään plussaa, kaks inseminaatiota, ja nyt ensimmäinen ivf takana. Munasoluja tuli hyvin, mutta yksikään ei hedelmöity. Mitään vikaa niissä ei näytä olevan ja simppoja paljon ja hyvin liikkuvia. Ainut mitä on löytyny niin miehellä vasta-aineita. Onko kellään tämän suuntaisia kokemuksia? Seuraavaksi vuorossa icsi. Onko kukaan onnistunut raskautumaan tällasesta tilanteesta? Voisiko nuo vasta-aineet olla ongelman ydin?
 
Viimeksi muokattu:
Ei ole itsellä kokemusta, mutta tiedän tapauksen, jossa toisessa ivf:ssä sitten onnistui. Eka ivf on yleensä vasta suuntaa antava. Monilla onnellisilla se jopa onnistuu. Mutta meillä muilla saattaa mennä aikaa, ennenkuin oikeanlaiset lääkeannostukset ja lääkkeet löytyvät. Tsemppiä! Lääkärit varmasti tietävät, mitä tehdä jatkossa suhteesi :) Vaikka se ei siltä vaikuta, kun mitään tietoa ei välttämättä saa.
 
Meillä on just tuo tilanne, 7 vuoden aikana ei yhtään luomtärppiä. Ekassa IVF:ssa selvisi etteivät munasolut hedelmöity (joko niiden kuori liian paksu tai siittiöiden päästä puuttuu jokin tarvittavat entsyymi). Sen jälkeen tehty icseja. Joista syntynyt yksi lapsi ja kolme keskenmenoa (yksi niistä kohdunulkoinen ja toinen kohtukompikaatiosta johtuva, eli alkiot sinällään olleet niissäkin ilmeisesti ok). Mutta siis, meillä icsillä hedelmöittyneet tosi hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Hei. Pahoittelut heti alkuun hanskis sinulle :hug:

Tuo tunne, kun kauan odotettu ivf ei etenekään siirtoon asti, on todella synkkä. Muistan sen ikuisesti. Minulla nimittäin oli niin, että lapsettomuus oli selittämätön ekaan ivf:ään asti ja sitten tuli kova pudotus, yksikään munis ei hedelmöittynyt. Soluissa kyllä näkyi heti sellainen ongelma, että niiden kuori oli jotenkin hapero eikä niitä voinut edes icsi:llä hedelmöittää. Yritimme vielä toisen ivf:n, mutta tilanne oli sama, jokainen solu oli yhtä onneton.

Me siis siirryimme sen jälkeen hoitoihin lahjamunasoluilla ja nyt odotan kolmatta lastani, lahjamunasoluilla hedelmöitettyjä kaikki. Ajatus lahjasoluista voi olla aluksi "järkyttävä", mutta itselleni asia on jo arkinen ja olen ikionnellinen, kun olen nyt raskaana ja jos kaikki menee hyvin, minulla on ensi keväänä kolme lasta.

Vaikka minulle lahjasolut oli ainoa hoitomuoto, se ei tarkoita, että niin olisi sinulla. Tunnen myös ihmisen, jolla oli kovakuoriset munikset ja vain yksi hedelmöittyi. Siitä tulikin sitten lapsi. Heille sanottiin, että jos he vielä menevät hoitoihin, tehdään icsi, jolloin hedelmöitystulos paranee.

Minunkin miehelläni oli vasta-aineita, mutten muista oliko jotenkin liikaa. Ainakin luovutetut solut on hedelmöittyneet hyvin.

Voimia sinulle. Toivottavasti tilanteenne ratkeaa. Nyt on varmasti tosi sekava ja vaikea ja epävarma olo. Mutta vaikka tilanteeni vaikutti silloin aivan synkältä, kun solujeni tilanne selvisi, olen kuitenkin tänä päivänä todella onnellinen.
 
Kiitoksia kaikille, en ole täällä aikaisemmin käynyt kirjoittelemassa. Helpottaa kummasti kun huomaa ettei ole ainoa maailmassa tämän asian kanssa. Tähän asti mulla hoidot on menny tosi hyvin. Ei mitään sivuvaikutuksia lääkkeistä ja pää on ollu hyvin kasassa, mutta tämän aamun puhelinsoitto ivf yksiköstä kyllä tipautti korkealta...
 
hanskis, ikävää että olet joutunut tuon kokemaan :hug: Musta toi vastaava kokemus oli kamalin meidän tähänastisessa hoitohistoriassa. Meillä on takana jo 4 ivf:ää, ja yllättäen viimeisessä ei yksikään munasolu hedelmöittynyt! Mutta ei tietoa syystä, munasolut näyttäneet olevan ok, ja simpat kuten aiemmin (meillä kyllä ei nopeita yleensä ole). Mistä nuo miehen vasta-aineet tutkitaan, onko se siinä spermatutkimuksessa? Pitääkin vilkaista... Mutta tosiaan, teillä varmaan ICSI auttaa.
 
Viimeksi muokattu:
Meilläkin takana se hirveä kokemus että ivf:llä ei yksikään solu hedelmöittynyt. Icsi auttoi, sillä hedelmöittyivät aina lähes kaikki. Toivottavasti se auttaa teilläkin!
Lääkärimme sanoi että jossain tapauksissa ivf:llä välillä hedelmöittyy ja välillä ei, eikä kukaan tiedä miksi (näitä tapauksia oli paljon silloin kun ei icsiä vielä ollut keksitty, ja ivf oli ainoa hoitomuoto). Nykyisin ei kai kuitenkaan jäädä odottelemaan tuurin parantumista vaan aina siirrytään icsiin jos ei ivf toimi.
 
Hei Hanskis! Meillä myös lapsettomuuden syy miehessä jonka siittiöissä runsaasti vasta-aineita (MAR testi 90% positiivinen) ja siittiöt takertuivat siksi ilmeisesti toisiinsa eivätkä liikkuneet. Meille tehty nyt kaksi kertaa ICSI ja munasolut ovat ihan hyvin hedelmöittyneet. Ekassa hoidossa tuli 12 solua joista puolelle tehtiin ICSI ja puolelle IVF ja vain nuo ICSI:llä tehdyt hedelmöittyvät. Eli ilmeisesti vasta-aineet vaikuttavat niin vahvasti liikkuvuuteen että ICSI on paras vaihtoehto. Me odottelemme nyt toisen ICSI-hoidon tuloksia. Tsemppiä teille!
 
kaz
Vielä ei kannata huolestua. Meillä IVF:llä hedelmöittyi vain 1/9 ja ICSI:llä 7/8. Vasta-aineita ei ole tutkittu. Siittiöiden muodossa hieman häikkää, mutta selittämättömiä muutoin ollaan.

Toivottavasti ICSI:llä saatte toivotun tuloksen :)
 
Moikka,

meillä on nyt takana kolme hoitoa, joista kahdessa viimeisimmässä olemme päässeet punktioon asti, muttei sitten sen pidemmälle.

Ensimmäinen IVF/icsi päättyi viimeiseen ultraan ennen punktiota, kun yksi folli oli valikoitunut.

Toisessa IVF/ICSI:ssä päätettiin, kun folleja oli paljon (lähes 30kpl), että puolet icsataan ja puolet sitten perinteisellä ivf:llä. 27 follia kerättiin, mutta soluja saatiin vain 5. Niistä vain 2 oli kypsiä ja toinen icsattiin toinen ivf:llä eikä kumpikaan hedelmöittynyt.

Kolmannessa ICSIssä saatiin 6 solua joista 2 oli kypsiä ja molemmat icsattiin, eikä kumpikaan hedelmöittynyt.

Tuo määrä ei sinänsä ole päätähuimaava, kun loppupelissä vain 3 solua on icsattu ja yksi annettu mennä ivf:llä, mutta kuitenkin kertoo jotain.

Onko muita, joilla ei icsistä huolimatta solut hedelmöity?

Onko ketään, jolla hoito olisi jossain vaiheessa tepsinyt?

Tai onko ketään, jolla olisi jotain hoitomuotoa käytetty, että munasolut olisivat alkaneet kypsymään paremmin?

Olo on aika epätoivoinen. Kolme hoitoa on tehty eikä olla päästy lähellekään siirtoa vielä... Pelkkiä huonoja uutisia. Olisi kiva kuulla, jos jollekin olisi lopulta käynyt hyvin vastaavan jälkeen...
 

Yhteistyössä