Mummon mämmi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

vierailija

Vieras
Mummon mämmi - vanhan ajan tapaan

Iso ainesmäärä takaa onnistumisen.

5 litraa vettä
700 g. maltaita
1,8 kg. ruisjauhoja
1 teelusikallista . suolaa
3 ruokalusikallista jauhettua pomeranssin kuoria


Ohje:

1. Kuumenna vesi noin 10 litran kattilassa koloorin poistamiseksi ja anna kiehua muutaman minuutin.
2. Jäähdytä vesi 70 asteiseksi.
3. Sekoita ensin maltaat ja jauhot kuivina kulhossa. Lisää jauho-mallasseos vähitellen ja koko ajan sekoittaen veteen, niin että saat selvästi puuromaisen mämmiseoksen. Laita kansi kattilaan.
4. Eristä mämmiseoskattila hyvin keittiöliinoilla ja laita mömmiseoskattila lämpimään paikkaan jan anna imeltyä noin 4 tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 2-3 kertaa.. Hyvin eristetyssä kattilassa mämmiseos imeltyy esimerkiksi keittiön pöydällä.
5. Laita mämmiseoskattila liedelle ja lisää pomeranssin kuori ja suola. Jos mämmiseos tuntuu liiaksi sakealta, niin notkista mämmiseosta kuumalla vedellä. lKuumenna mämmiseosta varovasti ja koko ajan sekoittaen niin että mämmiseos alkaa kiehumaan. Alenna lieden nlämpötilaa niin että mämmiseos kiehuu erittäin kevyesti. Anna kiehua koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia. Siirrä mämmiseoskattila sivuun noin 15-30 minuutiksi välillä sekoittaen.
6. Laita mämmi kunnollisiin korkeareunaisiin uunivuokiin. ja laita paistumaan leivinuunin jälkilämpöön. Lisää pinnalle noin 3 kiertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista. Näin mämmi ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehvän mämmin. Muista kuitenkin että leivinuunin jälkilämpö tulee olla niin matala että voit paistaa täysiä vuokia. Varsinkin leivinuunin jälkilämmössä mämmi helposti kuivuu ja korppuuntuu.
Paista mämmiä leivinuunin jälkilämmössä 2-6 tuntia. Ja valvo koko ajann että mämmi ei kuoretu ja korppuunnu leivinuunin jälkilämmössä paistettaessa.

#########################################

Ohje toimii myös nykyaikaisella menetelmällä. ja pienemmällä ainesmäärällä.

Imellä 70 asteisessa sähkölieden uunissa noin 4 tuntia.

Paista aluksi noin 190 asteisessa sähkölieden uunissa vajaa 1/2 tuntia. Lisää pinnalle vettä tai siirappivettä estämään kuorettumista. Alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen. Näin voit paistaa täysiä vuokia. Näin mämmi ei korppuunnu eikä kuoretu voimakkaasti ja saat mehevän sähkölieden uunissa paistetun mämmin.
Paista mämmiä sähkölieden uunissa noin 3 tuntia.
 

Similar threads

H
Viestiä
0
Luettu
511
Aihe vapaa
Helppo mämmi
H
M
Viestiä
0
Luettu
150
Aihe vapaa
Mämmi / Joulumämmi
M
H
Viestiä
0
Luettu
144
Aihe vapaa
Helppo mämmiohje
H
V
Viestiä
0
Luettu
230
Aihe vapaa
Vähän myöhässä
V

Yhteistyössä