Mukista juomaan opettelu, vinkkejä?

  • Viestiketjun aloittaja Pesäpuu
  • Ensimmäinen viesti
Pesäpuu
Kohta 1-vuotinen poika ei ole koskaan käyttänyt tuttia eikä tuttipulloa, edelleenkin juo vain rintamaitoa. Ihanteellinen tilanne monella tapaa, kyllä, mutta mukista juominen ei innosta yhtään. Pariin otteeseen on ottanut hörpyt, mutta nyt olen viikon verran tarjonnut joka ruualla tavallista rasvatonta maitoa muovimukista, mutta ei nappaa millään.
Poika on muuten kaikkiruokainen eikä nirsoile minkään suhteen. Edellisten neljän kanssa mukista ei ole ollut mitään ongelmaa, opettelu on sujunut nopeasti samassa tilanteessa.
Eihän se rasvaton maito rintamaidolta tietenkään maistu, mutta pumppuhommiin en enää rupea, kun tarkoitus olisi päästä imetyksestä eroon lähiaikoina. Kunhan tää mukihomma vaan alkaisi sujua...
Onko antaa vinkkejä tai onko kukaan muu edes törmännyt samaan ongelmaan?
 
-molla- harmaana

Tarkoitatko ihan tavallista mukia... Oletko kokeillut nokkamukia? Entä sellaista taikamukia? Meillä tyttö kulkee ympäri kämppää taikamuki kädessä. Ja ainullahan on sellasia silikonisia nokkia jotka laitetaan tuttipulloon tutin paikalle, on niinku nokkamukissa sit se nokka. Tuttipullo jäi pois kun oli 8kk, sit tuli kehiin nokkamuki ja taikamuki ja nyt on jonkun aikaa harjoteltu myös tavallisesta mukista juomista. Tyttö nyt n. 1½v.
 
yxz
Kokeile nokkamukia tai mukia josta löytyy kaksi kahvaa. Tarjoa aluksi maito hieman lämmitettynä, ei ole varmaan tottunut jääkaappikylmään. Samoin alkuun voit ostaa vähän rasvaisempaakin maitoa, sehän säilyy päiväkausia jääkaapissa ja siirtyä vähitellen rasvattomaan.
 
piipu
Kyllä minäkin kannatan nokkamukia tai sellaista mistä pikkuinen voi imeä, ei kuitenkaan kannata enää mennä tuttipulloihin kun ei niitä ole koskaan ottanut käyttöönkään. Mutta ehdottomasti lypsät nyt maitoa siihen ja sekoitat vähän tavallista maitoa joukkoon ja sitten pikkuhiljaa lisäät tavallisen maidon. Kannattaisi harkita myös näitä vellejä. ovat tosi maukkaita ja mone lapset tykkäävät niistä. Niillä voi korvata puuron tai myös osan maidosta. Ei muuta kun kokeilemaan. Ja tosiaaan lämmitä kädenlämpöiseksi maito.
 
Pesäpuu
Kiitos vastanneille vinkeistä! Täytyypä kokeilla miten onnistuisi jos mukin mallia vaihtaisi ja maitoa vähän lämmittäisi. Hassua, kun en tämmöiseenkään ole muiden lasteni kanssa törmännyt, vaan niinhän ne on muksut erilaisia!
 
meillä todettiin hyväksi välivaihe-mukiksi se äippäpakkauksen tuttipullo, siis se pelkkä pullo, jossa ei ole mitään korkkeja eikä tutteja. se on sopivan pieni, että mahtuu käteen ja kun siinä on se kaula vähän kapea, niin ei heti läiky yli, jos vähän roisimmin kallistaa. tosin meillä tyttö on jo 2-v ja juonut tähän asti nokkamukista.

tyttö joi aluksi vaan tissiä noin 11 kk ikään asti ja sitten taikamukista, josta oli otettu se venttiili pois. alkuun ei osannut kallistaa, eikä suostunut ollenkaan siihen, että siitä mukista ois otettu kiinni ja kallistettu sitä hänelle. sitten keksin työntää kyynärpäästä kättä ylöspäin kun joi mukista ja siitä hoksasi, että pitää kallistaa. tulihan sitä juomaa aluksi rinnuksillekin, mutta aikas äkkiä, oisko ollu ihan parissa viikossa, oppi juomaan siististi. imemään ei ikinä oppinut siitä taikamukista enkä nähnyt tarpeelliseksi opettaakaan kun sitten ois jossain vaiheessa pitänyt opettaa olemaan imemättä kun siirtyy tavalliseen (nokka)mukiin.
 
tytsyn äiti
Meillä tuttipullosta eroon pääseminen oli tosi vaikeaa tai siis pulloa ei huutanut, mutta ei halunnut juoda maitoa nokkamukista tai mukista. Vesi onneksi meni mukista. Vuorokauden maitomäärät romahtivat ja olin jo vähällä luovuttaa ja antaa tytölle pullon takaisin, jotta joisi edes vähän maitoa. Aloin keittää puurot maitoon, jotta kalsiumin tarve täyttyisi. Maitoa joi mukista n. 30 ml kerralla, kun tuttipullosta oli vedellyt 150 ml kerta-annoksia! Neuvolakäynnillä kysyin neuvoa, ja terveydenhoitaja uskoi, että ei juo maitoa mukista, koska "lapsi ei osaa yhdistää nyt maitoa ja mukia, vaan odottaa sen edelleen tulevan pullosta". Kokeilin taika- ym. mukit ja yhtä toivotonta oli. Nokkamuki meni hetken aikaa, kunnes tyttö keksi laittaa kielen nokan reikien eteen jolloin maitoa ei päässyt suuhun. ;)
Ajan kanssa maitomäärät kasvoivat ja nyt 2 kk tuttipullojen jättämisestä, juo tosi hyvin mukista, nokkaa ei meillä käytetä edelleenkään... :whistle:
Eli vinkiksi voin vaan sanoa, että anna aikaa!!! :flower: :) =)
 

Yhteistyössä