muilla tukkoisia kyynelkanavia?

  • Viestiketjun aloittaja äitykkäinen
  • Ensimmäinen viesti
äitykkäinen
Onko teidän muiden pikkuisilla ns. tukkeutuneita kyynelkanavia? Silmät erittävät rähmää ja kyyneleitä tuli jo vastasyntyneellä. Tulehduksesta ei kumminkaan ole kyse. Onko keinoja saada "avattua" näitä tukoksia mitenkään vai ajan myötäkö avautuvat? Tietäisikö kukaan aiheesta...?
 
yxz
Jokaisella meidän lapsella on ollut jossain vaiheessa tukossa. Eipä auta kuin putsailla ja pumppailla. Keskimmäisen kohdalla oli sitkeä, rähmi pari viikkoisesta aina sinne saakka, kun olisi voitu ruveta keskustelemaan mahdollisesta operaatiosta, jolloin rähmiminen loppui kuin seinään. Kai se kanava siinä vaiheessa aukesi. Hyvä niin, sillä en olisi välittänyt mihinkään sondeeraukseen lähtemään.
 
äittä 77
Meillä on nyt kaksi kertaa avattu pojalla toinen kyynelkanava sairaalassa päiväkirurgisella nukutuksessa ja syksyllä on edessä uusi isompi operaatio koska näistä ei oo apua ollu, joskin nyt viimeisen jälkeen silmä ei oo rähminy vaan on ollu tosi hyä, joten jos tämä jatkuu niin perun syksyisen ajan!! *koputtaa puuta* :)

Operaatio on helppo, lapsi nukutetaan ja silmä sondeeratan ja huuhdellaan ja lapsi heräämöön ja kun herää niin pääsee melkein heti kotiin! Jatkoksi viikon silmään tippoja.

Kannattaa jutella neuvolalääkärin kanssa asiasta ja pyytää lähete toimenpiteeseen! Jatkuvaa silmätipparumbaa en kannata koska pian sillekin tulee immuuniksi ja se ei auta sit kun oikeesti tartteis apua!

Meillä ekan kerran avattiin pojan ollessa n.10kk ikäinen ja toisen kerran himpan reilun 1v iässä ja nyt syksyllä on sit sen 1,5v jos tuo pitää uusia isommin...sit tulee jo osastopäiviäkin kun avataan nenän kautta jotenkin... :/ :'(
 
Selga
Jos ei ole kyse jatkuvista tulehduksista vaan silmä vaan vuotaa, niin ei kannata mennä mihinkään toimenpiteeseen. Niihinhän liittyy kuitenkin aina riskejä. Kyynelkanavaa voi hieromalla yrittää saada vähän aukeamaan. Meidän tytöllä ainakin meni ohi itsestään joskus kolmevuotiaana.
 

Yhteistyössä