muffinssit

Näitä menee meillä aikas paljon:

Suklaiset

100g voisulaa
2 munaa
2½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4rkl kaakaota
2½dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet keskenää ja lisää taikinaan. Nostele 2 lusikalla muotteihin niin, että 3/4 muotista täyttyy. Paista 225 asteessa uunin alatasolla n. 10 min. Sekaan taikinaan voi laittaa myös hienonnettua mangoa tai appelsiinia.
 
Tässä tällainen vähän jouluinen:

Manteli-appelsiini-muffinssit

125g voita
125g sokeria
2 kananmunaa
100g mantelirouhetta
100g vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
2rkl unikonsiemeniä
1 sitruuna
1 appelsiini

Siirappi:
1 appelsiini
1 sitruuna
75g tomusokeria
1 tähtianis
ranskankermaa
Amaretto likööriä

Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää mantelirouhe, vehnäjauhot, leivinjahe ja unikonsiemenet. Raasta sitruunan- ja appelsiininkuori ja lisää taikinaan. Purista mehu sitruunasta.. Poista loput kuoret appelsiinista ja leikkaa pieniksi paloiksi, lisää taikinaan ja sekoita. Kaada muffinssivuokiin ja paista 180'C n. 20 minuuttia.Ota pois uunista ja jäähdytä.
Valmista siirappi:
Raasta appelsiinin kuori ja laita mikron kestävään kannelliseen astiaan. Purista mehu sitruunasta ja appelsiinista ja lisää astiaan. Lisää tomusokeri ja tähtianis ja lämmitä kannen alla 2min/750W. Sekoita välillä ja lämmitä lisää vielä 1 min. Laita sivuun. Laita muffinssit tarjolle ja kaada siirappia päälle. Voit tarjoilla Muffinssit myös ranskankerman kera, johon on lisätty muutama tippa Amaretto- likööriä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.11.2004 klo 19:42 sarkku76 kirjoitti:
hei santsu =) kiitos suklaa muffinssi ohjeesta,oli tosi hyviä vielä kun laitoin kaakao tomusokerista kuorrutuksen päälle nam :p
Ole hyvä =)
Itse laitan joskus myös hasselpähkinäruohetta tms. taikinaan. NAM!
 
Suklaa
Fasun sivuilta löytyy "Amerikkalaiset suklaamuffinit"-ohje. Itse en ole vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta aion kyllä. Eli kipaisepa osoitteeseen www.fazermakeiset.fi ja "makea kotileivonta" :)
 

Yhteistyössä