Moneltako nukkumaan n.7kk ikäiset?

Meitin poika nyt 7kk meni ennen nukkumaan klo 20, sitten aikaistui nukkumaan meno klo 19.30:een ja nyt menee yö unille jo ihan himpun yli 19! Vikat päikkärit nukkuu klo 16-17 eli ei sen puolen pitäis olla väsyneempi... Jos nukkumaanmenoa yrittää pitkittää menee se kaaokseksi, yliväsyneenä poika ei nukahda vaan itkee. Eli siis iltapuuhat (pesut, yökkärin pukeminen ja maito+puuro)alotetaan puol seiskan jälkeen, heti kun poika alkaa haukotella tai hieroa silmiään ja sit niiden jälkeen petiin. Jos ei näitä merkkejä lue ja alota hyvissä ajoin nukkumaanmeno puuhia niin hulinaksi menee... Eli varsinaiseti mitään ongelmaa ei ole mutta ajattelin kysyä muiden nukkumaanmenoaikoja ja jos joku yrittäny myöhäistää nukkumaanmenoa niin miten on sen tehnyt? Unta pojalla riittää aamukuuteen tai seitsemään... Vähän pidempään toki sais nukkua mutta pojan rytmillä mennään a me mukaudutaan siihen. :)
 
Meillä hieman reilu 6 kk ikäinen tyttö, ja menee nukkumaan klo 19.15 ja 20.00 välisenä aikana riippuen siitä, miten väsynyt on illan aikana eli miten aikaisin aloitamme iltatoimet. Siirsimme iltatoimien aloittamista puolella tunnilla myöhemmäksi tuossa ennen joulua, ja nukkumaanmeno siirtyi samalla noin puolella tunnilla. Meillä tyttö herää joka aamu kello 7.15.
 
Meillä taas asiat päinvastoin.tyttö 9kk on niin menevä tapaus,ettei pysty rauhottumaan unille ja pari kertaa ollaan jouduttu lähtee 2.30 yöllä pihalle nukuttaa vaunuihin!!nyt onneks menee siinä 10 aikoihin sänkyyn ja nukahtaa itekseen sinne =) Eli se 7 ja 10 välillä ois musta hyvä,illalla jäis vielä omaa aikaa ja aamulla jaksaa herätä :)
 
Meillä ikää kans tuollaiset 6 kk mutta meillä mennään nukkumaan 20.15-20.30 ja herätään 7.45-8.30. :) Me vain myöhästeettiin iltatoimia eikä poika mitään huomannut. Toki väsynyt on. Nukahtaa itsekseen kun vie vaan sänkyyn.
 
Ihan vaan myöhäistämällä niiden aloitusta. Meillä on 2 kk:n ikäisestä lähtien ollut tosi tiukat rutiinit varsinkin iltatoimissa. Ekaksi kylpy isin kanssa, pyjama päälle, sitten mun syliin sohvalle syömään tissiä ja sitten mä kannan hänet omaan huoneeseen, jossa imetys jatkuu ja sitten kun hän on sammumispisteessä, siirrän hänet omaan sänkyynsä. Jotkuthan sanoo, että kannattaisi myöhäistää/aikaistaa aina vaikka 5 min/vko, mutta me tehtiin tämä kyllä ihan kertarysäyksellä.
 
Meillä vähän yli kahdeksan kuinen menee siinä kahdeksan korvilla nukkumaan. Oli aika jolloin ei välttämättä pysymään hereillä edes seitsemään, mut viime kuukausina on tosiaan ollut näin.
 
Meidän poika (lähes 8 kk) menee just samoihin aikoihin nukkumaan kuin aloittajan. Sama juttu: joskus on niin väsynyt jo kuuden aikoihin, että pakko aloittaa iltapuuhat (puuro, vaippahommat, hampaanpesu, tisuttelu) jo silloin. Yleensä iltahommien aikaistaminen ei vaikuta heräämiseen, vaan herää aina seitsemän tienoilla.

Olen todennut, että ei kannata venyttää nukkumaan menoa, koska yliväsyneenä nukahtaa huonommin. Meillä tämä rytmi ok.
 
Meillä poika 7kk ja meneillään on "kukkumisvaihe". Hyvänä iltana nukahtaa kymppiin mennessä, eilen sammui vasta lopenuupuneena klo.24. Ja vikoilta päikkäreiltä oli eilenkin herännyt kuitenkin jo neljältä... Illalla on vaan niin kiva olla ja höpötellä sekä kuunnella omaa ääntään, kun isosisko "the papupata" on mennyt nukkumaan ja hiljaisuus ja rauha laskeutunut taloon. :LOL:

En ota stressiä, tiedän kokemuksesta että näitä erilaisia vaiheita riittää. En viitsi pakkonukuttaa, kun uni ei tule ja huudattamaan en rupea. Poika on itseasiassa aika suloinen kun on sitten olkkarissa meidän kanssa ja höpöttelee ja kikattelee onnessaan. :heart:

Yöllä ei herätä ja riippumatta nukahtamisesta (oli se sitten ysiltä tai puoliltaöin) niin aamulla herätään klo.10-11.
 
Kiitos vastauksista! Mäkään en ala nyt mitään rytmejä muuttelemaan pojan rytmin mukaan mennään nyt kun se vielä on helppoa kun olen kotona pojan kanssa. Joskus sitten tulee aamu heräämiset hoitoon jne niin sitten katotaan uudelleen. Vauvahan tuo vielä on :heart:
 
Meillä tyttö 7kk ja rapiat menee nukkumaan klo 21. Klo 20 syö puuron ja sitten vähän ennen yhdeksää on iltapesut ja vaateiden vaihdot, sitten maitoa ja sänkyyn. Nukkuu päivässä kahdet tai kolmet päikkärit, viimeiset on n. puolen tunnin mittaiset ja jos nukkuu niitä kovin myöhään niin viim. klo 19 herätellään.

Ihan pienenä (n.0-3kk ) meni nukkumaan vasta klo 23 aikoihin kun mekin mentiin...

*muoks* niin jäi vielä sanomatta, että herää n. klo10 aamulla. (syö useimmiten kerran tuossa välissä ).
 
Meillä ei ole auttanut nukkumaanmenoaikaan esikoisella (nyt jo 2,5 v) oikeastaan mikään. Siitä asti kun on jonkinlainen päivärytmi ollut hän on käynyt nukkumaan aikaisintaan klo 21. Konstit monet on kokeiltu, ja nykyään tultu siihen tulokseen että samanlainen iltakukkuja on kuin vanhempansakin, eli "sisäinen kello" ei anna käydä yöunille aiemmin. Talvella poika kyllä nukkuu 8-9 asti, mutta kesällä tuppaa heräämään jo melkein auringonnoustessa vaikka on käynyt nukkumaan vasta klo 22. Kuopus (nyt 5 kk) onneksi nukahtaa jo klo 20-21. Saas nähdä kuin jatkossa.
 
Meillä nukkumaan reilu 6kk menee aina 19-20 välillä. Nyt on poik ajo niin väsy 18.30 että pakko tosiaan aloittaa iltatoimet. On IHANAA äidille kun saa omaa rauhaa ja myöskin kun vie pojan nukkumaan aikaisin, siloin kun ensimmäiset väymyksen merkit näkyy, niin nukkumaanmeno on rauhallista, itkut ja huudot tulee sitten vastaan, kun nukkumaanmeno pitkittyy.

Aamut tosin on äidille rankkoja, hehe, haluaisin nukkua 8 asti mutta harvoin onnistuu. Ei siinä muuten mitään herätä seitsemältä aamulla, mutta kun poika aloittaa 5(!!!) aikaan aamusta rauhattoman unen... jolloin äiti joutuu työntämään tuttia suuhun puolen tunnin välein... huh. JA kun meillä ne yösyötötkin on vielä mukana. heräilen siis yön aikana 4-10(x) kertaa. Olenkin aloittanut omat unet nykyään ihan viimeistään kymmeneltä, mieluiten 9.
Siitä pitääkin kysyä, että alkaako muilla rauhalton unijakso aamuisin aikaisin, vai nukkuuko vauvat kiltisti heräämiseen asti?
 
Meijän 7kk nukkuu kolmet päikkärit yleensä. Jokaisen aterian, eli aamupuuron, lounaan ja päivällisen jälkeen on tunnin-pari hereillä ja sit ottaa nokoset puolesta tunnista tuntiin ennen seuraavaa ruokailua. Ja sit jos ollaan autolla tai kärryillä jossain niin nukkuu matkat mut yleensä ajoitetaan menemiset just ruokailujen jälkeen ns.luonnolliseen päikkäriaikaan. Aamuyöstä meilläkin joskus alkaa tuollainen rauhattomampi vaihe muttei aina. Poika kyllä heräilee yöllä, joskus alkuyöstä ja joskus aamuyöstä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja muumimamma77:
Aamut tosin on äidille rankkoja, hehe, haluaisin nukkua 8 asti mutta harvoin onnistuu. Ei siinä muuten mitään herätä seitsemältä aamulla, mutta kun poika aloittaa 5(!!!) aikaan aamusta rauhattoman unen... jolloin äiti joutuu työntämään tuttia suuhun puolen tunnin välein... huh. JA kun meillä ne yösyötötkin on vielä mukana. heräilen siis yön aikana 4-10(x) kertaa. Olenkin aloittanut omat unet nykyään ihan viimeistään kymmeneltä, mieluiten 9.
Siitä pitääkin kysyä, että alkaako muilla rauhalton unijakso aamuisin aikaisin, vai nukkuuko vauvat kiltisti heräämiseen asti?
Meidän pojalla oli tosi rauhatonta tollon 6kk täytettyään, piti hypätä vähän väliä aamuöisin tutia antamassa (vaikka osaa sen itekin takasi suuhun laittaa) ja jossain vaiheessa otettiin viereen nukkuun. Pojalla tosin on allergia ja hampaat vaivanu, erityisesti tuo jälkimmäinen, joten senkin takia on yöt ollu levottomia. Kehitysvaiheen ja uuden oppimisen piikkiin menee ositain... On nyt kuukauden sisällä oppinu istumaan, tullu kaks hammasta, oppinu ryömimään ja seisomaan tukea vasten. Ne sit tulee uniin. Yks yö oli tossa huomattavasti parempi ja ihan omassa sängyssään nukku koko yön, mut viime yö oli taas hulinaa... Varmaan ton seisomaan oppimisen takia. |O Jospa se nyt sitte taas ens yönä menis paremmin.

Voimia! Tiedän millasta toi jatkuva heräily on... Meillä sitä on ollu kuukausitolkulla, millon mistäkin syytä. :hug:
 
Meillä esikoinen menee nukkumaan 20-21 ja sen jälkeen vasta vauva kun poika on nukahtanut. Iltapuuro on yheksältä ja 21.30-22 menee tyttö nukkumaan. Syö muutaman kerran yössä ja herätään kaikki noin yheksän aikoihin aamulla.
 
Alkuperäinen kirjoittaja lapsuudenusko:
Monetko päikkärit teijän lapset nukkuu ja monelta? :wave:
Meillä mennyt rytmi nyt niin, että herää 9.30-10 ja menee sitten päikkäreille 11.30-12.30 välillä ja nukkuu 1-2,5h.

Toiset päikkärit yleensä siinä viiden aikoihin ja nukkuu tunnin, riippuen siitä milloin on herännyt ekoilta päikkäreiltä =)

 

Yhteistyössä