Mitkä ovat poikien mieluisimmat leikit? Kuinka teillä leikitään?

Mitkä ovat poikien mieluisimmat leikit?


  • Äänestäjiä yhteensä
    27
Status
Viestiketju on suljettu.
Leikki on lapsen työtä. Leikki on elämän opettelua, ja erilaisten roolien testausta. Leikki kasvattaa lapsen fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia taitoja.

Vastaa kyselyyn poikien mieluisimmista leikeistä!



Täältä löydät tietoa lapsen kehityksestä, leikkimisestä ja oppimisesta:


Kaksplus - LEGO
 
"vieras"
Meidän reilu 5v. poika leikkii paljon roolileikkejä lego rakentelujen lomassa. Monesti roolit liittyät lego leikkeihin esim. Hero Factory ukoilla ensin rakentelua ja sitten ollaankin jo itse pihalla robottileikeissä ystävän kanssa. Kovasti on myös suosiossa kaikki hyrrä leikit, meillä jälleen lego vetänyt pisimmän korren eli Ninjago hyrrät pyörii kotona ja päiväkodissa.

Kova juttu on myöskin lohikäärmeet, niistä ensin on luettu "tieto"kirjasta kaikki oleellinen tärkeä tieto ja sitten piirretty kuvia, mietitty mihin meidän pitää muuttaa jotta tämän olennon voisi meille lemmikiksi saada. Millainen tulevan kodin pitäisi olla, jotta lohikäärmeellä on siellä paljon virikkeitä ja talo kestää lemmikin oleilun. Mahtavia roolileikkejä syntyy tästäkin aiheesta. Niin ja lisäänpä vielä, että lapsen usko on käsittämätön, vaikka kuinka on sanottu tämän olevan taruolento, niin usko on vankka.
 
"Minna"
Melkein 6-vuotias on innostunut dinosauruksista. Innostus on kestänyt jo pari vuotta ja dinoja onkin kaikkialla. Yksi lempileikeistä onkin koota lattialla dinosaurukset, huonekasvit yms ja rakentaa dinomaailma. Poika myös pelaa mielellään lautapelejä ja rakentelee palapelejä. Lukeminen ja kirjojen tutkiskelu on myös mieleistä. Värityskirjojen ja piirustusten edessä viihtyy hyvin ja tietenkin piirustuksissa seikkailevat pääosin dinot.

Aivan viime aikoina poika on innostunut legoista ja rakentelee legoillaan välillä tuntikausia. Myös tietokonepelit ovat alkaneet kiehtoa, tosin meillä on sopimus, jonka mukaan pelata saa vain joka kolmas päivä vähän aikaa.

Ulkona poika sitten harrastaa perinteisiä riehumisleikkejä. kavereiden kanssa ollaan milloin ninjoja, milloin rosvoja tai poliiseja, intiaaneja tai cowboyta ja välillä apinoita tai muita eläimiä. Pyörällä hurjastellaan kesällä ja talvella kiipeillään lumikasoissa, lasketaan mäkeä ja hiihdetään.

Autot eivät ole taaperovuosien jälkeen kinnostaneet.
 
Meillä pojat 15 ja 12 leikkii kuulasotaa ja ajelee autolla ja mopolla ja traktorilla jne....
Laskettelee ja pulkkailee ja ajelee BMX-pyörillä yms.

(ei ollu oikeeta vaihtoehtoa joten laitoin tohon liikunnallisiin leikkeihin)
 
Oisku ejk
Poika 4v leikkii hyvin paljon kaikenlaista. Ulkona varsinkin tykkää juosta, kiipeillä, laskea mäkeä, luistella jne. Sisällä rakentelee mielellään legoista erilaisia rakennelmia: kaukosäätimiä, paperikoneita, lentokoneita ja mitä tahansa keksiikin. Tykkää myös ruuanlaittoleikeistä ja kirjojen lukemisesta.

Leikit vaihtelevat aika paljon kausittain, syksymmällä oli kova hitti kaikki kepit ja muut huitomiset, nyt on vähän aikaa piilosilla olo ollut suosikkeja. Nuo alussa mainitut ovat kuitenkin kestosuosikkeja.
 
"Piko"
4-vuotias poika rakastaa DUPLOjaan ja voisi rakentaa niistä autotalleja, parkkitaloja, korjaamoja ja lentokoneita 24/7. Myös traktorihommat kiinnostaa, esim. pahvinpalasten tai pullonkorkkien kuormaaminen on mukavaa.
Välillä tehdään palapelejä ja luetaan, ja sitten taas leikitään DUPLOilla.
 
"suttura"
meillä poika 2vee tykkäää leikkiä autoilla ja etenki kaikilla rekoilla ja traktoreilla =) ja mitä kovempi ääni lelusta lähtee sitä kivempi son :p
 
halipupu harmaana
Tuosta puuttuu kokonaan majaleikit. Meillä niitä harrastetaan aika paljon tai sitten lapset leikkivät jotain ns. roolileikkiä esim. junankuljettajia ovat aika usein tai siis junia, metroja tms. Tällaisia leikkejä meillä leikitään eniten, joissa ei tarvitse mitään perinteisiä leluja tai sitten lasten nojatuoli on roska-auto tai trukki tai mitä nyt ikinä 4v. keksiikin. Parhaimmat lelut meillä on tavallisia ei-leluiksi tarkoitettuja tavaroita ja varsinkin tyhjä iso pahvilaatikko on oikea unelma, kun siitä keksii ihan mitä vaan.
 
"Asiantuntija"
Leikki ei ole missään nimessä lapsen työtä! On aivan päätöntä levittää edelleen tällaista. Suomessa lapset eivät joudu tekemään työtä. Leikki ja työ eivät ole rinnastettavissa keskenään.
 
"sau"
ja sama oli siinä tyttöjen leikkikyselyssä. Meillä on kaikilla lapsilla leikki-iässä aina ollut mieluisin leikki sellainen mielikuvitusleikki, jossa ollaan eläimiä (emo+poikaset tai eläinlapsisisarukset), jotka tekevät pesää, etsivät ruokaa, seikkailevat, hoivaavat, selviytyvät ankarissa olosuhteissa.
 
Meillä 6v pojan lempileikit on Lego-leikit. Rakentelee useimmiten erilaisia aluksia vapaasti ilman ohjeita. Sitten leikkii niillä.
Kausittain on sitten muita leluja. Angry birdsit tällä hetkellä on in. Niitä on pehmoina ja pieninä muovisina lintupalloina.
Pienempänä tykkäsi paljon puisesta junaradasta ja kokkausleikeistä. Jne.
 
"vieras"
Rooli leikit. Ollaan jotain ihme örriäisiä ja asutaan majassa tai lumipenkassa yms. Sitten suosittua on riehuminen ja keskinäinen myllääminen sekä nahistelu. Legot ja tietokonepelit on in. Myöskin "vanhan ajan" pelit kuten Uno-kortit, monopoli, Afrikaan tähti, muisti-ja palapelit on suosittuja. Ulkona temppuillaan pyörillä, potkulaudalla, skeitillä, suksilla. Piirtäminen on kausittaisesti tosi kova juttu. Tehdään omia lehtiä ja sarjiksia. Pojat 9v ja 10v
 
"Tanjuska"
Meidän 3v:lle on autot kaikki kaikessa ja kategoriaan kuuluu siis ihan kaikenlaiset autot, toki myös helikopterit ja junat ovat kivoja. Hyvänä kakkosena tulevat sitten duplot.
 
"äiti"
Meillä kohta 6v haluaisi istua vaan koneella, mut ollaan jyrkästi kieletty, joten vain viikonloppusin parituntia saa olla. Ottaa mallia sisaruksilta (veli 16 ja sisko 17v.) !!! Kuitenki myösi legot ja musiikki kiinnosta, eli ns. halua rockkaa, hänellä on monta kitara ja myös kaverilla on kitara joten ne sit laulele ja soittaa. Poika on kokopäivän tarha hoidossa ja kyllä siellä tule sitten leikittya, ehkä siksi ei kotona niin kiinnostaa enää perus leikit? Jokatapauksessa ika erikoinen tapaus :)
 
Meillä se on ylivoimaisesti ajankäytössä mitattuna piirtäminen. On poika tullut sekä isäänsä,että äitiinsä. Ja taitava on uskoisin, ikäisiinsä verrattuna, kun päivittäin sitä tekee, on 4v. Oikein välillä saa hämmästyä, miten monista aiheista lapsi tekee kuvia. Sateenkaaria, taloja monine huoneineen, autoja, muurahaispesiä maanalaisine käytävineen, leppäkettuja, mehiläispesiä, oktonauttien aluksia, lentokoneita, oma perhe, rautateitä, junia, autoteitä, asuntovaunuja...
 
"Valittaja"
Onko teillä niin vähän henkilökuntaa, että ette pystyneet poistamaan sitä, jo tunteja ollutta kapista kalua, ennen kuin siitä ilmoitin? Kysyn nyt ihan tosissani.
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä