Mitkä aiheuttaneet vauvalle allergiaa imetyksen aikana?

  • Viestiketjun aloittaja tam
  • Ensimmäinen viesti
tam
Moi!

Mitkä kaikki ruoka-aineet ovat aiheuttaneet vauvallenne allergisia oireita täysimetyksen aikana, esim. maitotuotteet, naudanliha jne...? Eli toisinsanoen mistä kaikesta voisi vauvalle aiheutua allergisia oireita äidinmaidon välityksellä?
 
Oikeestaan mikä vaan voi äidinmaidon kautta aiheuttaa oireita. Meillä pojalla allergiat huomattiin vasta kun alkoi kiinteitä syömään. Mutta pikkulapsille usein allergiaa aiheuttavia ruoka-aineita on ainakin: maito (usein maitoallergisella myös soija ja naudanliha EI toki aina, lisäksi puolilla maitoallergisista on myös jokin vilja-allergia) viljat(kaura parhaiten siedetty), kananmuna, soija, pähkinät, tomaatti, paprika ja mansikka. Olikohan vielä jotain?
 
itu
Meillä kaikki, siis todellakin kaikki. Imetys oli pakko lopettaa ja se onneksi onnistuikin hyvin kun yksi korvikkeista sattui sopimaan.

Elimistö sieti ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa vuoden iässä ja ruokavalioon kuuluvat ruuat voi edelleen (2,5v.) laskea yhden käden sormilla. Edustetaan siis vaikeamman pään esimerkkiä. Mutta käytännössä mikä tahansa voi allergisoida. Jopa rintamaidollekin voi olla allerginen, mutta se on erittäin harvinaista. Ylensä syy löytyy äidin ruokavaliosta.
 
maito, sitrushedelmät, tomaatti, kanamuna, pähkinät, hunaja, naudanliha, peruna, kana, suklaa, kala, palkokasvit, herneet, mansikka, aprikoosi..... tässä listaa jonka itse jätin pois kun imetin poikaa 8kk. Helponpaa olisi ollut antaa apteekin maitoa suosiolla! Apteekin maito sai ihmeitä aikaan, kun viimein lopetin imetyksen kokonaan. =)
 

Yhteistyössä