Mitenkä saada 1v2kk rauhoittumaan päivä- ja yöunille!!?? (tutti ollut vko:n pois käytöstä)

  • Viestiketjun aloittaja neuvoton
  • Ensimmäinen viesti
neuvoton
Niin tutti siis otettiin pois viikko sitten. Ekat viisi päivää meni yllättävänkin hyvin. Itketti jonkin verran, mutta silittelyyn sitten nukahti. Nyt 6. ja 7. päivä ollut tosi vaikeita. Ei nukahda silittelyynkään. Nukkuu yöt noin klo 20.30-7-7.30. Päiväunille meni aiemmin klo 11.30-12 ja nukkui 1,5-2 h. Nyt ei nuku vieläkään... eilen nukahti klo 14. Pyörii tuskaisena eikä rauhoitu millään.

Viereen ei osaa alkaa nukkumaan ja nyt ei tunnu silittelykään auttavan.

Onkohan se kohta haettava tutti kaupasta....

Helpottaakohan tämä tästä ja jos niin milloin tai miten?
 
varaa nukkumaan menoon hyvin aikaa. Menet vaikka itse viereen (me tuossa vaiheessa nukutettiin viereen, nyt tosin jo menee itsekin) tee nukkumaan menosta mukava hetki. Suukottelua, lukemista, silittämistä, alkuun ehkä vähän jotain leikkiä kunnes sitten rauhoitutaan. Teette samat rutiinit joka ilta. esim. kylpy, yöppipäälle. iltapaka, hampaiden pesu ja sänkyyn. pikkuhiljaa ja totutellen se alkaa sujumaan. Ei kannata vaatia kaikkea kerralla.
 
ap
Viereen ei siis suostu nukahtamaan, kun ei siihen ole tottunut. Tähän asti tosiaan meni suht hyvin, mutta tänään ei taidettu nukkua päiväunia ollenkaan..huoh. Iltaisin nukahtaminen on ollut ainakin tähän asti (koputan puuta..) helpompaa, mutta päivisin vaikeampaa. Tutin kanssa nukahti lähes samantien. Kaduttaa, että tuli koko tutti jätettyä jo pois.
 
Jos lapsella on joku rakas pehmolelu, uniriepu tms. niin huolehdi että se on aina unitilanteessa viekussa. Vaikkei se helpottaisi heti tässä vaiheessa se auttaa pidemmän päälle, eikä meillä ainakaan ole enää mitään pakotetta nukkua unirievun kanssa vaikka molemmilla riepu on ollu vauvasta asti. Nyt siis muksut reilu 4w ja vähän vajaa 3w.

Tutista isompi luopui 1w 7kk iässä (pikkusiskon syntymä ja vanhempien laiskuus varmaan vähän hidasti luopumista, olisi ehkä ollut valmis luopumaan aiemminkin). Kuopus luopui tutistaan noin 1w 4kk iässä siirtyessään pinnasängystä jatkettavaan. Molemmat itkivät muutaman illan tutin perän, mutta iltaruutiinit pidettiin entisen kaltaisena. Pahimman kiukun yllättäessä saatoimme silitellä lapsen uneen tai antaa lapsen nukahtaa lastenhuoneessa syliin ja siitä sitten nostimme hänet sänkyyn.

Muuta meillä ei tehty. Tosin olemmilla oli tukena uniriepunsa ja varsinkin isommalla tutin puute näkyi rievun kulman imeskelynä, mutten pitänyt sitä pahana asiana ja se kenties helpotti tutista luopumista vaikkakin riepu oli 1-1,5w tutista luopumisesta korvaamaton. Ilman riepua uni ei vain tullut. Tai tuli, mutta taistellen. Nykypäivänä molemmat pärjäävät tarvittaessa ilman rättiä, mutta jos pitäisi käydä nukkumaan vieraassa paikassa tai jos sattuu pipi tai tulee muuten vaan harmitus on riepu yhä tärkeä tuki ja turva äidin ja isin lisäksi.

Voimia tutista luopumiseen. Tärkeää olisi kuitenkinpysyä johdonmukaisena, eli älä ota tutteja takaisin kun olet jo päättänyt niiden jäävän historiaan. Ystäväni otti tutit pois ja osti uudet parin illan yrittämisen jälkeen. Lopen lopuksi hänen poikansa joka on esikoistamme melkein vuoden vanhempi pääsi eroon tutista myöhemmin.

:hug: Voimia!! Kyllä se siitä. Lapsen vaan tarvii tottua tilanteeseen ja saada tilalle jotain korvaavaa.
 
jep
Meillä 1v5kk on nyt tosi hankala nukahtaja, kun tutti jäi joskus noin 3kk sitten pois, vieläkin tulee mieliteko ostaa tutti (mutta ei tehdä niin). Pisimmillään ollaan 4h nukutettu poikaa, mutta yleensä menee kohtalaisesti (tänään menee huonosti, kun nukkui vähän liikaa päikkäreillä, mutta...)
 

Yhteistyössä