Miten uudet perunat valmistetaan?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Ihan vaan keitetään.
Hyvää on. Suolaa, tilliä ja voita oheen jos haluaa.

Voi tietysti folioonkin laittaa ja grillata. Tarvitseeko peruna jonkun reseptin, se on aina hyvää.
 
Uudet perunat laitetaan kiehuvaan veteen jossa on reilusti suolaa. Keitetään kunnes lähes kypsiä (al dente) ja sen jälkeen kaadetaan vesi pois, annetaan kuivahtaa lämpimällä levyllä, nostetaan pöytään ja pidetään vielä muutama minuutti kannen alla hautumassa.
 
  • Tykkää
Reactions: FreezeCat
Grillatut_perunanyytit-630x945.jpg


Nyyttiperunoiden joukkoon sopivat myös esikeitetyt uuden sadon porkkanat ja nauriit. Nyyttiperunat muhivat mausteiden kera maukkaiksi grillissä tai uunissa.
Ainekset
1 kg keitettyjä uusia perunoita
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl savupaprikajauhetta
2 tl tummaa sokeria
1 dl hienonnettua persiljaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 dl fetajuustoa muruina tai juustoraastetta


Valmistusohje

1. Viipaloi tai puolita uudet perunat. Ota 4–6 folioarkkia ja jaa perunat arkeille.

2. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, chili, paprikajauhe, sokeri ja persilja. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Ripottele seos perunoille. Lisää viimeisenä nyytteihin murennettua fetajuustoa tai juustoraastetta.

3. Rypistä nyytit tiiviisti kiinni ja nosta grilliin tai 200-asteiseen uuniin. Anna paahtua 15–20 minuuttia.

4. Tarjoile sellaisenaan kesäisenä välipalana tai lisukkeena.
 

Yhteistyössä