Miten teillä tehdään jauhelihakastike?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Meillä on aina samalla tavalla tehtyä eli kastikkeeseen tulee sipulia, valkosipulia, liemikuutio, mausteiksi paprikaa, chiliä, mustapippuria, basilikaa ja laakerinlehtiä, naudan (paisti)jauhelihaa, paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa sekä ripaus sokeria.

Olisi kiva kuulla muiden reseptejä.
 
4n äiti
paistan sipulia ja jauhelihaa. mausteeksi mitä milloinkin käteen sattuu. siirrän ne sitten lautaselle. pannulle voita, jauhoja ja teen ruskean soosin. jauheliha sekaan, haudutan.
 
Ruskistan jauhot voissa, sit vettä, lihaliemikuutio, sinappia, ketsuppia. Sit paistan jauhelihat ja sipulit, maustan reilulla kädellä, paprikajauheella, jauhelihamausteella ja mustapippurilla(myllystä) heivaan ne sinne joukkoon ja saa muhia siinä 30+min...
 
Tuikku
Nopea: paistan jauhelihan ja sekoitan joukkoon purkin jotain maustettua tuorejuustoa.
Perusteellisempi: paistan pilkottua sipulia ja valkosipulia, ruskistan jauhelihan. Maustan suolalla, pippurilla, yrteillä, paprikalla. Sekaan purkillinen tomaattimurskaa ja ripaus sokeria. Tai sitten purkillinen kevyttä ruokakermaa. Haudutan vähän aikaa ja ehkä ripottelen pakkasesta persiljaa päälle.
 
sipulin ruskistan kevyesti pannulla öljyssä, siihen jauheliha jonka ruskistan ja maustan sipulijauheella,suolalla ja pippurilla (ketsuppia) ja viipaloin tomaattia ja suolakurkkua, kaadan sekaan 3dl vettä johon on sekoitettu ruskeakastikejauhe. Anna kiehua 5min ja VALMIS
 
jauheliha + sipuli. Sekaan vettä ja lihaliemikuutio. (riippuen muista lisukkeista lisään joitain mausteita) Ruokalusikallinen oivariinia, jauhoja ja siinäpä se kastike jo onkin.

muoks: niin tää on siis se semmonen perusjauhelihakastike. Eli se, mikä tehdään kun ei jaksa tai ei ole rahaa tehdä mitään monimutkaisempaa.
 
Tuikku
Alkuperäinen kirjoittaja Tuikku:
Nopea: paistan jauhelihan ja sekoitan joukkoon purkin jotain maustettua tuorejuustoa.
Perusteellisempi: paistan pilkottua sipulia ja valkosipulia, ruskistan jauhelihan. Maustan suolalla, pippurilla, yrteillä, paprikalla. Sekaan purkillinen tomaattimurskaa ja ripaus sokeria. Tai sitten purkillinen kevyttä ruokakermaa. Haudutan vähän aikaa ja ehkä ripottelen pakkasesta persiljaa päälle.
Ai niin ja usein laitan joukkoon pilkottuja sieniä. Tuoreita jos on, tai sitten kuivattuja tai pakastettuja.
 
Paistan jauhelihan ja sipulin, lisään joukkoon vehnäjauhoa, paistelen hetken, lisään vettä, lisään kermaa ja maustan runsaalla kädellä. Mausteina esim. jauhelihamauste, grillausmauste, curry, soijakastike, lihaliemi, sinappi, mustapippuri. Siis joitain näistä, ei toki kaikkea kerralla. Joskus lisään raastettua porkkanaa myös.
 
meillä näin
Jauheliha ja sipuli paisettuna, mausteeksi lieikuutio, paprikaa, pippurisekoitusta, pieniä tomaattikuutioita ( joskus suolakurkkukuutioita, ihan pieniä ), jauhoja suurustukseen ja sit vettä. Annan hautua jotain puolituntia ja ihan lopuski lisään noin puli desiä kunnon kermaa. Lurps et on hyvää
 
Paistan jauhelihan kera sipulin ( ja valkospipulin ) , maustan sen, ripottelen reilun ruokalusikallisen jauhoja sekaan, lorautan tomaattituubista mukaan, annan "lämmetä" tovin ja vettä perään sopivan sakeeks ja hetken kiehuttelu vielä. Mausteita mitä millonki ja joskus tomaattituubin tilalle tomaattimurskaa, ketsuppia tai tuoreita tomskuja.

 
vieras
Minusta liemikuutio ja tomaattipohjaiset mausteet eivät käy yhteen, joten laitan jompaa kumpaa. Eli teen strpganofin tapaan tai pelkillä mausteilla ja liemikuutiolla.

Missä lihaliemikuutiossa ei ole natriumglutamaattia, kun en sellaista ole löytänyt?
 
vieras
paistan jauhelihan,maustan ne paprikalla ja jauhelihamausteella,pippurilla,tai sit lihaliemikuutiolla tai herbemarella,siirrän ne sivuun laitan pannulle öljyä ja jauhoja ,ruskistan,sekoitan yhteen ja laitan vettä ja hauduttelen.Jos kastike tarkoitus syödä esim.spagetin kaa laitan joukkoon tomaattipyrettä tai pilkottua tomaattia jos taas perunoiden kanssa ni en laita mitään eli ihan vaan ruskee kastike sillon(no ehkä joskus myös perunoiden kans mut harvemmin)
 
vähemmällä rasvalla kiitos
Alkuperäinen kirjoittaja TuhmaHauva-:
Paistan ja maustan jauhiksen ja sipulit, sekaan jauhoja, nestettä ja mausteet
Näin minäkin teen, ja missään nimessä siihen ei tartte mitään rasvaa lisätä, jauhelihassa, kevyessäkin, onb sitä ihan tarpeeksi jo! (Saati kermaa..., makua tulee mausteista, ei rasvasta)

 
Tuikku
Alkuperäinen kirjoittaja vähemmällä rasvalla kiitos:
Alkuperäinen kirjoittaja TuhmaHauva-:
Paistan ja maustan jauhiksen ja sipulit, sekaan jauhoja, nestettä ja mausteet
Näin minäkin teen, ja missään nimessä siihen ei tartte mitään rasvaa lisätä, jauhelihassa, kevyessäkin, onb sitä ihan tarpeeksi jo! (Saati kermaa..., makua tulee mausteista, ei rasvasta)
Mä käytän aina paistijauhelihaa, jossa rasvaa jopa alle 7%, ja ruokakermaa, jossa yleensä 2-4%. Tuorejuustot n. 10%. Lisään usein vettä joukkoon ettei tule liian sakeaa. Kevyempää näin tulee kuin sikanaudasta. Ja rasva on useimmiten kasvisrasvaa.
 
-
Alkuperäinen kirjoittaja Pirpiz:
Paistan jauhelihan kera sipulin ( ja valkospipulin ) , maustan sen, ripottelen reilun ruokalusikallisen jauhoja sekaan, lorautan tomaattituubista mukaan, annan "lämmetä" tovin ja vettä perään sopivan sakeeks ja hetken kiehuttelu vielä. Mausteita mitä millonki ja joskus tomaattituubin tilalle tomaattimurskaa, ketsuppia tai tuoreita tomskuja.
OT mutta pakko kysyä: oletko huomannut, että se tomaattipyretuubi säilyy avattuna vain muutaman päivän? Tuli mulle järkytyksenä kun huomasin, meillä ollut joskus kuukausiakin käytössä...
 
Meillä paistetaan ensin liha, sitten siirretään ne erilliseen kulhoon ja kuullotetaan sipuli. Paistetaan herkkusienet ja valkosipuli+paprika mauste jotta maku tulee esiin.
Sen jälkeen siirrän ne samaan kulhoon jauhelihan kanssa ja heitän nokareen voita kattilaan ja teen ruskeankastikkeen.
Heitän nuo aineet takaisin kattilaan ja lihaliemi, jauhelihamauste, mustapippuri ja sokeri sekaan. Sen jälkeen haudutan n10min että jauhot kypsyy. Lopuksi sulatan mahdollisesti sekaan juustoraastetta ja creme bonjour tai kerma joukkoon. Sekaan vielä kaksi pussia pakaste herneitä ja voila, herkkukastike on valmis :D :D
 

Yhteistyössä