Miten teillä onnistunut n. 2vuotiaan ja 4vuotiaan nukkuminen samassa huoneessa?

Meillä on 4-vuotias nukkunut jo pari vuotta omassa huoneessa. Nyt ollaan mietitty, että 2-vuotias kuopus voisi siirtyä nukkumaan sisarensa huoneeseen. Tähän asti on nukkunut pinniksessä äidin ja isin makuuhuoneessa.

Miten on teillä muilla mennyt pikkuisten sisarusten yönukkumiset ja päiväunet samassa huoneessa? Isompi lapsi tuppaa tulemaan joka yö äidin ja isin väliin nukkumaan, mietittää ajatus, että kuopus jää sitten yksin nukkumaan lasten huoneeseen omaan "isojen lasten sänkyynsä" (eli jatkettava sänky odottaa kuopusta sisaruksen sängyn vieressä), kun toinen on tullut meidän väliin.

Ehkä tämä on tätä, että tehdään helpoista asioista mukamas vaikeampia, kuin ne on oikeesti, tai sitten äiti ei raaski luopua siitä, että kuopus ei enää tuhise siinä oman sängyn vieressä... ja pinnasänkykin pitäisi sitten viedä kellariin... Voih! :/
Mutta kertokaa kokemuksia ja vinkkejä!! =)
 
Meillä on 4½ v ja 2½ v, jotka ovat nukkuneet samassa huoneessa parisen kuukautta.
Kaikki on mennyt loistavasti. En ikinä uskonut, että meidän "vauva" suostuisi nukkumaan ilman äitiä (siihen asti nukkui perhepedissä, tai omassa pinnasängystään josta oli laita poistettu ihan meidän sängyn vieressä ) mutta niin vaan kävi että heti ekana iltana poitsu ajoi minut pois lastenhuoneesta, ja nukahti kiltisti itse.

Ekat viikot nukkui jatkettavassa lastensängyssä, sitten ostimme kerrossängyn ja esikoinen meni ylös, kuopus alas. Ei ongelmia.

Parina iltana on lastenhuoneesta kuulunut pientä supinaa ja kikatusta, mutta se on loppunut muutamassa minuutissa, ja lapset nukahtavat helposti, eivät siis villitse toinen toistaan. Molemmat myös nukkuvat aamuun asti omissa sängyissään.

Pinnasängyn myin pois, ja myönnettäköön että vollotin kun kasasin sitä palasiksi :ashamed: . Semmoista se on: lapset kasvaa ja äidin sydän itkee kun vauvoista on tullut jo isoja :heart:
 
Kiitoksia vastanneille! =)

Ja lisää kokemuksia, jos vain vielä joillakin on!!

Toisaalta nyt on niin helppoa heräillä yöllä lasten kitinöihin, itkuihin ja höpöttelyihin (niitä nimittäin riittää joka yölle useampia kertoja), kun tuo pienempi on siinä ihan vieressä ja toinen niin iso, että osaa tulla itse vanhempien väliin nukkumaan (en edes aina herää siihen). Sitten, kun siirtää molemmat nukkumaan lastenhuoneeseen, joutuupi ravaamaan varmaan muutamia kertoja yössä toiseen huoneeseen asti... laiska kun oon ja ärtyisä yö aikaan... Mutta ei sitä tiiä, ehkä kaikki menee paremmin kuin hyvin!
 
Meillä poika 3v3kk ja tyttö 1v8kk ja ovat nukkuneet jo pitkään omassa huoneessa. Hyvin on mennyt ja molemmat osaavat halutessaan tulla meidän väliin nukkumaan jos siltä tuntuu. Tosin joskus voi joutua toisen hakemaankin meidän väliin,mutta pääasiassa nukkuvat hyvin koko yön heräämättä.
 
Meillä oli tyttö 1v10kk ja poika 8kk kun molemmat meni omaan-yhteiseen huoneeseen. Siihen saakka nukuttiin kaikki samassa huoneessa. Kaikki meni alusta asti hyvin eikä itkuja samaan huoneeseen ollut.
Nyt lapset 3v ja toinen kuukaden päästä 2v. Enkä vois enää kuvitellakaan että he nukkuis samassa huoneessa!!!

Illalla mä luen iltasadun ja melkein aina istun siellä lattialla sen aikaa kun lapset nukahtaa. (Yleensä max puoli tuntia niin nukkuvat.) Jos he alkaa pulista ja riehua sanon että lähden pois. Kun lähden pois niin heti alkaa huuto että tuu takas! Mä sanon että tulen kun olette hiljaa. Se toimii. Uni musiikkia kuunnellaan kunnes nukahtavat, se myös auttaa.
Jos sallii riehumisen sängyssä niin varmasti on vaikeaa kun molemmat villitsee toisiaan. Tiukkana vaan että sängyssä nukutaan niin hyvä tulee. :D

Meillä ei tätä yö vaellusta ole ollut kuin tosi harvoin, eipä ole pienempää haitannut että jää yksin huoneeseen... Riippuu ehkä miten iso talo on, eriasia jos pieni jää yksin esim. yläkertaan ja muut nukkuu alakerrassa....
Meillä kun huoneet on vierekkäin ja ovet on auki....
 
Meillä mietitään myös miten onnistuisi 1v ja 5v samaan huoneeseen. Saisi pienemmän pois meidän makkarista.

Ongelmana enemmänkin nukutushetki, miten tekisi. Toinen tottunut iltasatuun ja iltakasettiin valot päällä. Toinen hiljaisuuteen pimeydessä. Joopa joo. Sellaiset tavat on tullut ihan itsestään, ihme juttu. Mutta mietin miten nukutushetki sujuisi, kun olisivatkin samassa huoneessa.
 
Nyt nukkuu sitten siskokset samassa huoneessa =) eilen siirrettiin sänky tuonne ja yllättävän nopeesti nukahtivat vaikka aattelin etteivät malta.
Yhdesti yöllä piti käydä kurkkaa ovelta kun nuorimmainen huuteli puoli unessa. Onneks tuo isosisko on sen verran sikee uninen niin ei herää joka höpinöihin :D
 
Hyviä kokemuksia näyttäisi kaikilla olevan!! =)
On vaan nyt kiinni omasta viitseliäisyydestä ja siitä, raaskiiko vielä tuota pienempää viedä toiseen huoneeseen, joka on onneksi myös viereinen huone ja ovi avoinna vanhempien makkariin.
Ja sama "probleema" meilläkin, eli lapsilla on aika erilaiset nukahtamistavat... Isompi ramppaa koko ajan olohuoneessa tarkastelemassa että äiskä ja iskä on paikalla ja höpöttelemässä ja huutelee sängystä, että pitäisi tulla paijaamaan, ja valoa pitäisi olla vähän päällä ettei ole ihan pimeää plus mieluummin aika hiljaista pitäisi olla että uni tulisi. Toinen sitten taas nukahtelee kaikessa rauhassa pinnikseen melko pimeässä, yksinään ja puhua pälpättää itsensä uneen. :LOL:
 
Meillä poju 1v4kk ja tyttö 3v 10kk nukkuvat sisarsängyssä lastenhuoneessa. Runkopatja ilman jalkoja toimii sänkynä...ei tipahtamisvaaraa.Kumpikin kaipaavat öisin vierustoveria ja tämä ratkaisu toimii hyvin. Perhepeti neljälle käynyt ahtaaksi, joten sisarpetiä suosittelen. Luemme iltasadun ja odottelemme unta kaikki yhdessä. Joskus pikku supinoita kuuluu :) Meillä ei pienin koskaan rauhottunut pinnasänkyyn, joten se on vuoden pölyttynyt nurkassa =) Aamulla 5-6 huutelee äitiä tai pikemminkin tissiä. Varmaan sekin aamuherätys loppuu jahka imetys lopetellaan joulun jälkeen. :heart:
 
Hyviä kokemuksia tuntuu kaikilla olevan. Meillä sitten hieman eri kokemus. Meidän 4v ja 2v ei voi millään nukkua samassa huoneessa. Ei sitten millään! Kokeiltu on! Ensinkään nukahtamisesta ei tule mitään. Oikeasti kikattavat, meuhkaavat, räkättävät, vaikka ollaan ns nukuttamassa. Lopulta on pitänyt aina erottaa. Toisekseen esikoinen näkee hirveästi painajaisia ja saattaa huudella pitkin yötä. Kuppus taas nukkuu yöt ihan putkeen. esikoinen myös on herännyt koko elämänsä (4vuotta) tasan kello kuusi eikä siihen auta mikään. Kuopus taas nukkuu pitkälti yli kahdeksan. Meillä siis kerta kaikkiaan niin erilaiset nukkujat, ettei yhdessä nukkumisesta tule mitään, vaikka tuo villitsemiskuvio saataisiinkiin aisoihin. Mutta itse olen ajatellut, että erilaisuus pitää sallia myös nukkuessa enkä ole kumpaakaan lasta halunnut mukauttaa toisen rytmiin. Meillä siis lapset nukkuvat erikseen, vaikka äidistä olisi kiva ajatus laittaa kerrossänkyyn alekkain. :)
 
Hyvin nukkuvat n. 1-vuotiaana tyttö siirrettiin esikoisen kanssa nukkumaan. Nukkui ensin pinnasängyssä kerrossängyn alapuolella, kun isompi nukkuu yläpedillä. Sitten n. 1,5 vuotiaana alkoi nukkua alapedillä ja hyvin ovat nukkuneet. Pienempi tulee joskus yöllä viereen mutta isompi harvemmin. Nukahtavat yleensä n. klo 21, pienempi menee usein jo ennemminkin maate. Isompi vähän myöhemmin tai sitten menevät yhtäaikaa. Esikoinen on poika, ikää nyt 4 v 9 kk, tyttö 2 v 1 kk.
 
mä jännitin kovasti kun oltiin laivalle menossa että miten käy nukkumisen kun tuo 1v3kk on nukkunu yksin jo kauan ja häiriintyy jos siä on toinen. samoten 4v on nukkunut yksin jo 2 vuotta. meillä oli perhehytti jossa on periaatteessa yhdistetty ovella kaksi hyttiä. laitoin ne kaksin sinne toisellepuolelle ja kaikki menikin hyvin. vähän hihkuntaa kuului,mutta nukahti aikalailla samanlailla kun omissa huoneissaankin. eikä yö heräilyjä ollut vaikka onkin omassa hiljaisuudessa ennen nukkuneet.
että kyllä varmasti oppivat nukkumaan nopeasti samassa huoneessa. aluks voi olla kikattelua tms. mutta uskon että onnistuu =)
 
Meillä kans erilaiset nukkumisrytmit. Illalla siis kuopus menee usein ennemmin nukkumaan, välillä menevät yhtäaikaa. Kuopus herää yleensä aina ennen isompaa. 6.30-7 ja isompi joskus 8 maissa. Eivät häiritse toisiaan, yleensä kuopus kipittää herättämään mua kun herää ja isoveli jää nukkumaan. :heart:
 
Meillä 2v poika ja 4v tyttö nukkuvat samassa huoneessa, mut samaan aikaan ei vois kuvitellakaan laittaa nukkumaan :kieh: Aluksi yritettiin, mutta ei siitä tullu mitään. Kikatusta ja siskon päällä hyppimistä..
Eri aikaan kun menevät, kaikki sujuu ok!
 

Yhteistyössä