Miten tehdään kiisseli?

  • Viestiketjun aloittaja Tumpula
  • Ensimmäinen viesti
Mansikkakiisseli
4-6 annosta

1 l vettä
250 g marjasekoitusta
1,25 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
250 g mansikoita
sokeria

Tarjoa:
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1. Mittaa vesi, sokeri ja marjat kattilaan.
2. Keitä 15 minuuttia.
3. Siivilöi marjankuoret pois.
4. Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä.
5. Kaada seos ohuena norona koko ajan sekoittaen mehun joukkoon.
6. Nosta kattila liedelle.
7. Anna kiisselin poreilla muutamia kertoja.
8. Paloittele mansikat, laita jälkiruoka-astioihin tai -kulhoon.
9. Kaada kiisseli päälle.
10. Ripottele pinnalle hiukan sokeria.
11. Peitä kelmulla.
12. Anna jäähtyä.

Marjakiisseli

1/2 l vettä
3/4 dl sokeria
2 1/2 rkl perunajauhoja
n. 1 l pakastemarjoja (mustaherukoita, mustikoita, mansikoita ja vadelmia)

1. Sekoita kylmään veteen sokeri ja perunajauhot.
2. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
3. Anna kiehahtaa ja sekoita jäiset marjat joukkoon.
4. Näin niiden maku ja vitamiinit säilyvät hyvin.
5. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria.



 

Yhteistyössä