Miten te ratkaisisitte tämän 2,4 vuotiiaan "uniongelman"?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Herää klo 9. nukkuu päikkärit n klo 13-14 tai 14-15.
Illalla nukkumaan mennessä klo 21-22 kiukkuaa, hilluu, möyhää, nousee ylös, on levoton, eli ei ole väsynyt!

Päiväunia ei voi jättää pois, muuten nukahtaa itsekseen vaikka istualteen klo 18 maissa ja sitten on yö vielä enemmän sekaisin.

Ulkoilee joka päivä.

MITEN tuon nukkumisen saisi sujumaan. Menee joka ilta parikin tuntia nukuttamisessa :headwall:

Nukahdettuaan nukkuu kyllä sikeästi aamuun asti.
 
Heräätte aika myöhään..? Ja siis nukahtaako lapsi sitten monelta? Päiväunetkin on musta aika myöhään, jos herää siis kolmelta niin ysiltä ei vielä välttämättä ole väsynyt.

Mielestäni aika sama rytmi kun meillä, paitsi että meillä herätään viimeistään seiskalta, päiväunet on 12-13 ja nukkumaan mennään 20-21. Eli mä joko siirtäisin aamuherätystä ja päikkäreitä aikaisemmaksi tai sitten jos itse haluat mieluummin nukkua pitkään eikä tarvii lähteä mihinkään niin sitten nukkumaan vasta lähempänä 22.
 
emmä tiedä.
meillä oli aivan samanmoista ,kun poika oli tuota ikää.ja sitten se vaan loppui.yhtäkkiä,itsekseen.
nyt on hyvä rytmi ; herää 7.00 , nukkuu 12-30-13.30, käy yöunille 21-21.30.
 
"mona"
[QUOTE="vieras ap";26160153]Lapsi on mummon hoidossa juuri siksi, ettei tarvitse herättää ja lähteä kukon laulun aikaan viemään vieraalle hoitoon. Herää itsekseen ysiltä.[/QUOTE]

Jos lapsi herää vasta ysiltä, niin ei voi olettaa että on klo21 väsynyt jos nukkuu vielä päikkärit. Monet ton ikäset, jotka herää seittemältä menee nukkumaan klo 21.
 
"Anne"
Unimäärä vaikuttaa aika normaalilta. Veikkaisin että päikkäreiden heräämisaika vaikuttaa aika paljon. Ihan vain mutulla, nimittäin meillä on samaa ongelmaa jos lapsi ei nuku ollenkaan tai jos nukkuu päikkärit myöhään, niin illallakin menee myöhään nukkumaan.
Tosin ei tarvitse nukuttaa.
Esim tänään on herännyt vähän yli 9, ei nukkunut päikkäreitä ollenkaan ja nukahti vasta 22...
Normaalisti herää 7, päikkärit 13-14 viimeistään ja nukahtaa heti klo9. Jos päikkäreiltä herääminen virahtaa vaikka klo15:30asti (ei siis nuku pitempään vaan ei ole nukahtanut tai ehtinyt aikaisemmin nukkumaan) niin iltavalvominen on taattua.
 
"laiskimus"
Meillä herätään myös yleensä noihin aikoihin (joskus jopa klo.10 ) :) päiväunet on 30min-1h,riippuu mihin aikaan herää! jos normaalisti 9 aikoihin herää niin sitten 30min unet. Meillä tuo 30min on ollut hyvä aika kunhan ne nukutaan viimeistään klo.14,sen jälkeen ne vaikuttaa heti iltaan! yöunille mennään klo 22. En ole lähtenyt aikaistamaan rytmiä syystä että kun ei ole pakko lähteä ja nousta,niin nyt nautitaan nukkumisesta aamusta :)
 
"mammuttimamma"
Mä herättäisin pojan aamulla aikaisemmin ja pistäisin myös päikkäreille aikaisemmin. Meidän parivuotias menee iltaisin nukkumaan ennen klo 20 ja heräilee aamulla seiskan jälkeen, puol kasiin mennessä. Päikkärit klo 11-13. Nukahtaa aina itse sänkyynsä. Mä kans antaisin apinoida ihan yksin enkä jäisi nukuttamaan. Huomiotahan se hakee ja jos sitä ei saa ei kannata jatkaa. Ole määrätietoinen ja pysy lujana! Jospa parin viikon päästä jo helpottais?!
 
"heips"
Meillä samanikäinen, eikä koskaan herää noin myöhään. Päiväkotipäivinä herää klo 7 ja nukkuu päikkärit klo 11.30-13.30 ja menee klo 20 yöunille.

Kotipäivinä taas ei laiteta päikkäreille ollenkaan (tai joskus max 30 min jos on tosi väsy) ja nukkuu yöunet n. 19.30-7.30

2-vuotiaan unentarve on n. 12-14 tuntia.
 
Osittain kuuluu tuohon ikäänkin, mutta ota sinä härkää sarvista ja laita muksun rytmit uuteen uskoon, jos illat menee hulinaksi. Ns. päiväkotirytmi on hyväksi havaittu, kuten moni jo yllä kirjoittaa, eli päiväunet tulisi ajoittaa sinne 12 tienoille viimeistään. Illat tulisi malttaa rauhoittaa sille nukkumaanmenolle, ja systemaattisesti vaan kantaa lasta sänkyyn takaisin kerta toisensa jälkeen jos sieltä karkailee.

Meillä herättiin tänään lähes 9 ja lähes samanikäistä en laittanut päiväunille. Oli iltaan mennessä aivan naatti.
 
Meillä nukkuu kohta 3vuotias unikeko yhdeksään ja joskus jopa kymmeneen, nukkuu menee päiväunille klo. 15-16, annan nukkua maksimissaan 1,5h, muuten saattaisi nukkua 2tuntiakin helposti! Ja illalla on kyllä ihan valmista kauraa nukkumaan klo. 21-22. Mutta päivittäin ei nukuta noita päiväunia ja sekin kyllä vaikuttaa todella paljon yöhön ja seuraavan päivän vireystasoon...
Mä suosittelisin kokeilemaan joka toinen päivä päiväunet ja jokatoinenpäivä ei, kuulostaa ehkä oudolta, mutta kannattaa kokeilla :D
 
ja meillä ainakin lapsen päivä menis ihan peelleen, jos sen herättäis jo 30minuutin jälkeen päiväunilta :O Saisi kuunnella kiukuttelua ja huutoa puolituntia heräämisestä ja loppupäivä oltaiskin ihan herkkiksiä, että joka asiasta pääsis itku jne...
 

Yhteistyössä