Miten saada juomaan soijaa pullosta

Onko teidän muiden lapset alkanut ihan mukisematta juomaan noita apteekin korvikkeita? Meillä poika ( 8kk) alotti pullolakon kun eka kerran olin Nutri Soijaa antamassa. Huuto alkaa jo melkein kun pullon näkee. Tissi vain kelpaa. Tässä olis muutama viikko aikaa ennen kun menen töihin ja mies hoitaa poikaa kotona...
 
Meillä jos poika ei ole alkanut juomaan "uutta" erityiskorviketta pullosta heti, olen sekoittanut ensimmäisiin pulloihin "vanhaa" tuttua makua, ja sitten vähitellen vähentänyt "vanhan" osuutta. Yleensä noin kolmas pullo voi olla jo kokonaan "uutta" makua.

Jos herut pumpulle, voisit sekoittaa rintamaitoa Nutri Soija -pulloon.

Jotkut laittaa sokeria korvikkeeseen ja vähentää sitä vähitellen.

Kannattaa myös tarkkailla sopiiko Nutri Soija varmasti lapselle. Joskus lapsi kieltäytyy epäsopivasta korvikkeesta.
 
Ei tuo enää huoli pullosta omaa maitoakaan... Soijan alottamisen jälkeen pojalle on ilmaantunut muutamia punaisia näppyjä leukaan ja tulee välillä otsaa/ poskiin. Häipyvät välillä. Mietinkin sitä että onko varmasti sopiva korvike. Mutta kun en oo tosiaan saanut menemään juomaa kuin max 40 ml päivässä.
 
Ei kannata pitkään "puljata" soijamaidon kanssa. Kieltäytyminen myös pulloon laitetusta rintamaidosta voi olla merkki, että lapsella on ikäviä kokemuksia Nutri Soijasta (suun kutinoita?) ja "pelkää" siksi pulloa. Meillä lapsi alkaa kieltäytymään myös sopivasta erityiskorvikkeesta (siis pullosta), jos pullosta on annettu epäsopivaa korviketta esim. Kelaa varten tehdyissä altistuksissa.
 
:wave:
Täällä sama juttu, töihin olisi lähtö 7 viikon päästä ja MiniMax Soija käytössä...tosin esikoisella oli sama juttu aikoinaan ja asia ratkesi siten, että kun imetys väheni pelkkiin aamu- ja iltaimetyksiin, niin rupesi vähitellen soijakin pullosta kelpaamaan. Eli niin kauan kun päivälläkin imetin, niin eipä kevannut korvike pullosta. Tiesi, että kohta saa sitä ihanaa rintaa :)
Nyt meillä menee jo peräti 40ml soijamaitoa yhdellä juotolla, harjoiteltu on n. 2kk....Niin, ja pullotutilla ei ala ollenkaan juomaan vaan pitää olla nokkamallinen (semmoinen valkoinen) "suulake" pullossa. Eli vinkkinä ; kokeile erilaista pullotuttia (silikoni vs. luonnonkumi vs. nokkamallinen), josko se auttaisi.
Lääkäri sanoi, ettei tuon maidon juomisen kanssa kannata hermoilla; jos ei ala pikkuhiljaa maistumaan, niin sitten annetaan juomaksi vettä ja kalkki erikseen. Meillä siis vesi maistuu pullosta ihan mainiosti eli ei ole mitään pullokammoa.
 

Yhteistyössä