Miten saa 3 vuotiaan nukkumaan omaan sänkyyn?

  • Viestiketjun aloittaja Simmukka
  • Ensimmäinen viesti
Simmukka
Meillä 3 vuotias poika pelkää pimeää eikä sen takia halua nukkua omassa sängyssä. Pikku veli kyllä nukkuu samassa huoneessa ja omassa sängyssä.
Pojan sängyn vieressä on yövalo, mutta ei se mitään hyödytä. Poika huutaa hysteerisenä ja jos sitä ei haeta meidän sänkyyn niin se tulee itse ja kömpii viereen. Jos se on nukahtanut sohvalle tai meidän sänkyyn ja yritetään siirtää sitten poika omaan sänkyyn niin johan se herää ja alkaa itkemään.
Mitä neuvoksi?
 
Sidney
Meillä vaihto sujui pinnasängystä tosi helposti, kun neitille tuli oksennustauti ja siinä sitten ku pinnasängyn oksensi niin vaihettiin se lastenhuoneeseen nukkumaan ja vaihto sujui tosi hyvin, muutamana yönä on tullut meijän viereen, mutta yhden käden sormet riittää siihen hommaan eli ei montaa kertaa ole tullut ja yöt hän on nukkunut paljon paremmin lastenhuoneessa...
Mutta tuo että jos voisit nukkua muutaman päivän siellä lastenhuoneessa tai sitten jos olisit siellä siihen saakka että lapsesi nukahtaa niin jäisikö sitten helpommin omaan sänkyyn, kun huomaa, että äiti on kuitenkin lähellä?
Ja kun lapsi on nukahtanut niin sitten hiljaa poistuisit paikalta!! ;)
 
liima
Meillä kyllä nukahdetaan hienosti omaan sänkyyn mutta aamulla herään tyttö viereltäni...ai niin meillä on makuuhuoneessa sellainen kalalamppu jota katsellen lapsoset nukahtavat...
 
Äitskäläinen
Meillä 5v on alkanut pelätä omassa sängyssä nukkumista, eikä tahdo sinne nukantaa vaan huikkii tosi kauan ennen kuin nukahtaa. Pimeän ym pelkojen karkoitukseen tytöllä on oma pelonkarkoituspupu, joka toisinaan auttaa tosi hyvin, välillä siihen äitin pitää kyllä "ladata" tehoa. Meillä nukahtamista on aina helpottanut uni musiikki, jota kuunnellessaan typy nukahtaa ihan vahingossa. Meillä silloin kun tyttö meni omaan huoneeseen nukkumaan oli pitkään rauhatonta kun neiti huikki yössä 7kin kertaa ja aina piti istua sängyn laidalla niin kauan että neiti oli uudelleen unten mailla, mutta sen jälkeen on kyllä nukkunut yönsä omassa sängyssä ilman huikkimisia yöllä kun vaan on nukahtanut , joskus helpommin ja joskus tosi pitkän kaavan mukaan. Niin ja meillä on aina olkkarissa valot päällä yöllä et ei talo oo pimee jos typy yöllä herää.

Jaksamista teille, tuo vaihe menee ohi ja tulee ehkä taas joskus lievempänä takaisin. ;)
 
Simmukka
Kiitos neuvoista!
Täytyykin yrittää jos tuo, että nukun samassa huoneessa koko yön auttaisi. Joskus oon nukahtanu siihen pojan viereen, mutta kömpinyt herättyäni omaan sänkyyn...vähän ahdasta kun on ollu. Ja tietenki ku poika on huomannu mun puuttuvan on itekin siirtyny meidän sänkyyn =)
 
Olen kuullut toiselta äidiltä esimerkin, hänellä oli kaksi lasta, jotka yöjuoksivat molemmat vanhempien sänkyyn joka ikinen yö. Kukaan ei nukkunut enää kunnolla ja kaikki olivat väsyneitä.
Äiti majoittui patjalle nukkumaan useammaksi yöksi lasten huoneeseen ja laittoi joka kerran lapset takaisin nukkumaan omaan sänkyynsä, kun olivat lähdössä yöjuoksulle.
Lopulta lapset alkoivat nukkua yönsä omissa sängyissään, mutta se vaati kärsivällisyyttä. Siitä yöjuoksemisesta tulee helposti tapa.
 
äiti minäkin
Meillä kans 3v ei meinaa millään pysyä illalla omassa sängyssä. Ei kyllä pelkää pimeää, mutta haluaa muuten vaan isin ja äitin väliin. Yleensä sitten istutaan ( joko minä tai isi ) tuolilla sängyn vieressä ja vaikka silitellään päätä tai selkää. Nukahtaa äkkiä tai sitten ainakin rauhottuu ja jää nukkumaan. Ja meilläkin on eteisessä valo, ettei ole pilkkopimeää. Joskus poika tulee yöllä viereen.
 
Katsoin ohjelman jossa amerikkalainen psykologi neuvoi juuri tällaisessa ongelmassa.Lupasi lapselle palkinnon(jonkun hienon tarran tms..)kun nukahti omaan sänkyyn ja taas toisen palkinnon kun ei siirtynyt yöllä vanhempien sänkyyn ja jos oli tosi reipas ja nukku koko yön omassa ja vasta aamulla heräsi nii jonkun isomman palkinnon... :) En tiedä toimiiko,mut tässä ohjelmassa toimi.Ja onhan se hirveetä jos pelottaa....mut ajatus tääki..Voimia :hug:
 
Meillä muksu kömpi vielä 5-vuotiaanakin aina vanhempien väliin nukkumaan. Sitten meni hermot ja sovittiin pojan kanssa, että vasta aamulla klo kuuden jälkeen saa tulla meidän sänkyyn.
Pari yötä poika kulki siinä huutamassa ja käskettiin aina vain takaisin omaan sänkyyn.
Aika julmaa peliä, en ehkä ihan kolmevuotiaalle suosittelisi, mutta meillä tuo auttoi.
 
Meillä oli ihan sama ongelma ihan vasta. 3-vuotias ei suostunut yhtäkkiä mennä omaan sänkyyn illalla, vaan nukahti olkkarin sohvalle, josta hänet kannettiin omaan sänkyyn kun oli nukahtanut. Saattoi poika herätä yölläkin ja monesti oli melkoinen konsertti, kun hän ei omien sanojensa mukaan "jaksanut nukkua". Yöt olivat melkoista rallia, ja poika alkoi pompotella meitä. Milloin minun olisi pitänyt nukkua hänen vieressään, milloin hän halusi nukkua siskon huoneessa... olimme aivan puhki koko perhe. Soitin neuvolaan ja kysyin, mikä olisi järkevä tapa toimia. Terkkari sanoi, että vanhempien pitää päättää paikka missä nukutaan ja siitä sitten pidetään kiinni vaikka oltais kuin väsyneitä. Sovittiin sitten, että poika nukkuu ison veljen huoneen lattialla. Siellä on nyt peti pikkumiehelle ja yöt menevät hienosti nykyään! Saattaa jopa yöllä herätä pissalle ja menee takaisin jatkamaan unia.

Nyrkkisääntönä voisi olla, että vanhemmat jaksavat olla riittävän tiukkoja ja pitää sovitusta kiinni, vaikka se muutamana iltana tai yönä aiheuttaisi huutoakin. Kyllä se helpottaa varmaan teilläkin... :flower:
 

Yhteistyössä