Hirvenlihastahan voi tehdä vaikka mitä!!! Itse käytän hirvenlihaa semmoisenaan, en sekoita esim hirvenjauhelihaa naudan kanssa. Tuo käristys on meidänki herkkua ja mä teen sen sillai et ihan uhuita siivuja vuolen, laitan pannulle voita ja lihat sinne ruskistumaan. Kun ovat ruskistuneet niin laitan pannulle vettä, muutama desi, että lihat melkein peittyy, kansi kiinni ja poreilemaan kevyesti. Sillävälin pilko sipuli(kuutioiksi) ja heitä sipulit jossainvaiheessa pannulle ja lisää tarvittaessa vähän vettä(vettä siis sentakia ettei lihat kuivetu!!!) Mausteeksi laitan suolaa(tai lihaliemikuutio) ja mustapippuria. Käristys on valmista kun liha on hautunut ja maustunut. Voit hauduttaa kaiken nesteen pois jos tahdot tai jätä(lisää) hieman vettä. Tän "kastikkeen" joskus jätän ihan noin, eli ohut kastike tai joskus viskaan kermapurkin sekaan tai suurustan vehnäjauhoilla. Tarjoan perunamuussin keran ja hyvvää on
Ja muita hyväksihavaittuja on hirvipaisti(samalla tavala kuin karjalanpaisti) lihakeitto, pihvit, suikalekastike, jauhelihapullat tahi pihvit jne jne.
Yksi vinkki hirvenlihan käyttäjälle: LIOTA LIHAKIMPALETTA KYLMÄSSÄ VEDESSÄ NIIN KAUAN ETTÄ AINAKIN SUURINOSA VERESTÄ ON HUUHTOUTUNUT POIS.VAIHDA VETTÄ TARVITTAESSA. TAI KUUTIOI ESIM KEITTO JA PAISTILIHAT VISKAA KATTILAAN, KEITÄ VERI POIS(KERÄÄ VAAHTO) JOTKUT SANOO ETTÄ VAIKUTTAA MYÖS MAKUUN KUN NÄIN TELEE...