Miten rattaat pakataan lennolle?

  • Viestiketjun aloittaja ELLI
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja Kärppänä heinälatoon:
Ihan mielenkiinnosta: eikö kentältä saa tuon pussin, mihin ne pakataan? Ei siis omaa kokemusta, mutta niin nähnyt muiden tekevän. :)
Riippuu ihan lentoyhtiöstä. Finnairilta saa ainakin Suomen päästä ja se kannattaa säilyttää paluumatkaa varten.
 
Lentoyhtiöstä riippuen pussin saa suomessa joko ilmaiseksi tai sit joutuu maksamaan 3e, me ollaan pakattu jätesäkkiin joka kulkee pienemmässä tilassa sit perillä kuin se paksu läpinäkyvä muovi. Ulkomailla noita pusseja ei saa yleensä edes ostettua.
 
Lensimme kotimaan lennolla keväällä ja sillon ei ainakaan saanut portille asti rattaita mukaan vaan ne jätettiin ruumaan pakattavaksi ja pussi niille maksoi 5?, isommille lapsille useimmilta kentiltä löytyy vastaavia rattaita kuin jossain kaupoissa mutta pienemmille kannattaa varata rintareppu/kantoreppu missä kuskaa... oli ainakin meillä tosi kätevä... ja aiemmin kun matkustimme ja pika oli sillon jotain 3-4v ja älyttömän vilkas niin meillä oli valjaat käytössä kentällä molemmissa päissä ja myös perillä kun poika halusi kävellä välillä ite toreilla ym...


Tässä suoraan tuolta finnairin sivulta...

Lastenrattaat
Lastenrattaat kuljetetaan yleensä muiden kirjattujen matkatavaroiden kanssa ruumassa. Poikkeuksen muodostavat kevyet ja pienipyöräiset niin kutsutut sateenvarjorattaat, jotka voidaan tietyillä asemilla viedä tarvittaessa lähtöportille asti, missä ne luovutetaan kuljetettavaksi ensisijaisesti ruumassa. Lähtöportilla on tärkeää olla hyvissä ajoin, jotta sateenvarjorattaat saadaan ajoissa ruumaan kuormattavaksi. Sateenvarjorattaita ei voida automaattisesti hyväksyä kuljetettavaksi matkustamossa, sillä säilytystilat ovat rajalliset, etenkin koneen ollessa täynnä. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on saatavilla Finavian lainarattaita, joissa lapset voidaan työntää lähtöportille asti."

Lennon jälkeen
Lähtöportilla luovutetut sateenvarjorattaat pyritään luovuttamaan asiakkaille määränpäässä jo koneen ulko-ovella. Tietyillä ulkomaiden lentoasemilla sateenvarjorattaat tulee noutaa matkatavarahihnalta asemien turvamääräyksistä johtuen.

ja tässä Blue1 sivulta...

Tärkeää jos matkustat lasten kanssa
Saavu lentoasemalle ajoissa.
Voit ottaa omat lastenrattaat mukaan ja lähtöselvittää ne muiden matkatavaroiden kanssa. Lastenrattaat sekä -vaunut tulee olla pakattuna pussiin/laatikkoon. Lähtöselvityksestä voi ostaa pussin rattaille/vaunuille hintaan 5 ?/kpl.Ota mukaan mahdollisesti juomista ja syötävää; kirja tai lelu on myös hyvä.
 
En tiedä onko käytännöt muuttuneet mut me ollaan saatu Finnairin, Turkish Air Linesin, Lufthansan, Malevin, edesmenneen Swissairin sekä RyanAirin lennoille kentältä läpinäkyvä pussi rattaille enkä ole maksanut siitä koskaan mitään.
 

Yhteistyössä