Miten rankaiset lastasi?

  • Viestiketjun aloittaja "nanny"
  • Ensimmäinen viesti
Tuota 2-vuotiasta en "rankaise" mitenkään, jos tekee jotain kiellettyä niin nostan pois tilanteesta ja kiellän (vai onko sekin rangaistus?).
10-vuotias voi saada arestia, joutua miettimään tekosiaan omassa huoneessaan tai vaikka tietokoneen käyttökiellon, teinillä parhaiten toimii tietokoneen pois ottaminen.
 
"123"
3 ja 5 v, puhetta aiheesta, heittelystä ja kaltoinkohtelusta muutoin tavara joksikin aika pois. Jos ruokapöydässä hillutaan, niin ruoka pois ja omaan huoneeseen että toisilla ruokarauha.

Nyt myös anteeksipyyntö on ihan vakio mitä odotetaan. Pahimmassa tapauksessa pihalle/sisälle riippuu missä muut on- rauhoittumaan.
 
"vieras"
7v lapsi ja rangaistuksena jonkun etuuden menettäminen määräajaksi (esim. pleikkakielto, karkkipäivän skippaaminen ym.). riippuu mistä rangaistus on annettu. yleensä pelkkä uhkaus riittää.
 
"vieras"
Meillä usein puhutaan, jos tekevät jotain kiellettyä. Selitetään, miksi jotain ei saa tehdä. Jos tekee jotain kiellettyä, vien tilanteesta pois. Jos tekemisestä tulee jotain jälkiä, siivoaa itse ikätasonsa mukaan joko yhdessä vanhemman kanssa tai yksin. Nämä ovat meillä toimineet ainakin tähän asti (esikoinen vajaa 5v), vanhemmilla lapsilla nämä eivät ehkä niin enää tehoa
 
Meidän "rangaistuksena" on perhepalaveri, tai palaveri kahden kesken. Asioista siis keskustellaan ja ohjataan lasta/nuorta toimimaan oikein seuraavassa tilanteessa. Jäähyt, arestit tai tietokone-, peli-, kännykiellot eivät ole käytössä. Niiden sijasta kannustetaan hyvään käytökseen, jolloin huonoa käytöstä ei juurikaan edes esiinny.
 
[QUOTE="nanny";27450320]Alle kouluikäistä?
Kouluikäistä?[/QUOTE]

Meillä on selkeät säännöt. Jos sääntöjä rikkoo niin ikänsä mukaan rangaistaan.

Alle kouluikäisille annetaan ensin varoitus, jos ei auta --> jäähylle istumaan ikänsä mukaan, jää paitsi lelusta, menettää peliaikaa/pelipäivänä ei pelata lainkaan, kotiaresti, mikä nyt kenellekin parhaiten "kolahtaa", myös teosta riippuen.

Kouluikäistä ei varoitella, jos esim. läksyt tekemättä, myöhästyminen koulusta tai ei tulla sovittuun aikaan kotiin, se on viikkorahojen välitön menettäminen, pelipäivänä ei pelata, kotiaresti etc. Toimii meillä yllättävän hyvin!
 

Yhteistyössä