miten pystyt syömään kalaa

kalojen myyntihinta hieman kutkuttaa.Eivät ole halvimmasta päästä sen vuoksi ei usein tule laitettua kalasoppaa.Kaippa tuo kalantuonti maailmalta kauppoihin on sen verran arvokasta ettei sitä aivan halvalla hinnalla saakkaan mistään.Kotimainen kala sitten on kallista varmaan sen vuoksi että Suomi on kallis paikka asua,ja palkat ovat huonot niin että kaiki on kallista.Noh ainakin Helsingissä muualta onneksi saa puoleen hintaan.Vaikka onhan sekin aika kallista.:cautious:
 
  • Tykkää
Reactions: m.e.k.
vierailija
Kalan maku on niin hirveä että edes valmiina kalapuikkoina ja pihveinä sitä ei pysty syömään. Ahven on ainoa siedettävän makuinen kala (jota olen maistanut), ja siinä ei ole juuri ruotojakaan. Kallista se on. Sain ennen äidin exältä ahventa välillä mutta en tiedä viittinkö ostaa kun on hintaa. Itse en osaa perata vaikka kävisi ongella.
 
vierailija
kalojen myyntihinta hieman kutkuttaa.Eivät ole halvimmasta päästä sen vuoksi ei usein tule laitettua kalasoppaa.Kaippa tuo kalantuonti maailmalta kauppoihin on sen verran arvokasta ettei sitä aivan halvalla hinnalla saakkaan mistään.Kotimainen kala sitten on kallista varmaan sen vuoksi että Suomi on kallis paikka asua,ja palkat ovat huonot niin että kaiki on kallista.Noh ainakin Helsingissä muualta onneksi saa puoleen hintaan.Vaikka onhan sekin aika kallista.
Kalan hintaa nostaa se, että kaloissa ei ole mastaloustukia.
 
vierailija
Sama. Paitsi että kyllä niissä "ruodottomissa" lohifileissäkin ruotoja on. Siksi ostankin vain "häntäpää"-paloja, missä niitä harvemmin tulee vastaan. Mut onneks lohessa on sen verran isot ruodot, että ne saa nypittyä suht helposi pois. Muuta kalaa en kans suostu juurikaan syömään. Kaikki jörvikalat, silakat, muikut jne on kyllä ihan nou nou. Paitsi töissä on ruokalassa välillä myös jotain käsiteltyä kalaa (kalapullia, pihvejä tms.) tai seitiä. Niitä saatan vähän ottaa.
 
Sama. Paitsi että kyllä niissä "ruodottomissa" lohifileissäkin ruotoja on. Siksi ostankin vain "häntäpää"-paloja, missä niitä harvemmin tulee vastaan. Mut onneks lohessa on sen verran isot ruodot, että ne saa nypittyä suht helposi pois. Muuta kalaa en kans suostu juurikaan syömään. Kaikki jörvikalat, silakat, muikut jne on kyllä ihan nou nou. Paitsi töissä on ruokalassa välillä myös jotain käsiteltyä kalaa (kalapullia, pihvejä tms.) tai seitiä. Niitä saatan vähän ottaa.
Kyllä lohifileen tahtoessaan saa myös täysin ruodottomana käsityönä. Se vain maksaa enemmän.
Kannattaa kiinnittää huomiota noihin leikkaustietoihin. A:sta > D:hen ruodot vähenevät. mutta kyllä C-leikkauskin pitäisi ruotoja kammoavallekin kelvata.
Itse tehdessä saa täydellistä (kun osaa :cool:).

 

Yhteistyössä