miten potalle

Poika tulee loppukesästä 2 v ja vaippatouhu alkaa jo kyllstyttää ;) ainakin äitiä.
Poika osaa sanoa kakka, silloin kun kakka on tulossa.
Ja tietää että pottaa kakkataan.
Mutta ei suostu istumaan siinä, kauhee huuto vain........
 
markki80
meillä kanssa poika loppukesästä 2v,ollaan aikaisemmin kokeiltu pottailua josta ei tullut mitään.ei suostunut sekuntiakaan istumaan siinä saatika tekemään tehtäviään..jätin koko touhun hetkeksi pois,mutta pidin pottaa aina näkyvillä kuitenkin,kunnes yksi kerta meni siihen ihan omatoimisesti ja tuli ylpeänä esittämään kakkoja ja pissojaan,siitä asti on n.2vkoa mennyt joka ilta ja aamu itse potalle ja saanut aikaiseksi ainakin pissat sinne.

eli en nyt oikeen neuvoja osaa antaa mutta meillä ainakin toimi toi potan olo näkyvissä,ja tiedä vaikka kohta tulisi vaihe ettei sinne enää mennäkkään..tuskin kannattaa hirveetä stressiä siitä kantaa,hiljaa varmasti hyvää tulee :)

tsemiä harjotteluun!!
 
Meillä oli kiireisen ja hyväntahtoisen, hieman nuoremman neidin 1 v 2 kk kanssa myös saman oloisia ongelma, eli kyllä potalle mentiin aivan mielellään ja istuttiin jopa kolme ja puoli sekuntia ja katsottiin, että nyt on velvollisuus hoidettu ja kaikkien tulisi olla onnellisia ja jatkettiin kiitämistä.

Vaan, sattuipa vahinko. Oltiin jälleen potalle menossa ja samalla päätin vaihtaa tyhjän paperirullan täyteen. Tottahan toki tyttö halusi rullan ja ryhtyi sitä istuessaan suurella tarmolla tutkimaan ja sai auki ja sitten alkoi paperin palastelu, toki hän oli nähnyt, että sitä piti repiä ja hän myös.

Kiiremmiten hain hänelle korin ja neuvoin, että palat tulisi mukamas laittaa kuvapuoli ylöspäin koriin tulevaa käyttöä varten. Viesti meni perille paperia revittiin suurella tarmolla ja huolella aseteltiin vaadittuun asentoon koriin ja siinähän kului niin paljon aikaa, että jopa pisutkin tulivat sinne minne toive oli.

Tästä on nyt seuraus, että papereita pitää asetella joka kerran ja sopiihan se, samalla on tuo istuntoaikakin kohtuullistunut aivan sopivaksi.

Eli meillä vahingossa potallakin ryhdyttiin viihtymään.
 
Meillä on samanikäinen tyttö ja samanlainen ongelma oli. Jätin maanantaina vain kylmästi vaipan pois ja vahinkojen kautta on nyt tehnyt pissat pyttyyn. Potalle ei vieläkään ala, mutta itse jo ilmoittaa että pissattaa/kakattaa.
 
Wc-supistaja pyttyyn ja siihen istuun.Meilläkin oli tytöllä kausi,kun ei suostunut potalle ja se aika käytiin pytyllä.Nykyisin kyllä menee omatoimisesti potalle.
Aluksi tosiaan voi olla jotain viihdykettä pottailussa mukana.Poistaa ne siten,kun lapsi ruttiinin omaisesti osaa.
Tsemppiä harjoituksiin =)
 
Ota vaipat pois, kun kesä tulee. Äkkiä lapsi hoksaa, että märät housut on ikävät jalassa. Sotkua tulee aluksi paljon. Lisäksi kokeile kestovaippaa. Valitse sellainen materiaali, mikä tuntuu ihoa vasten märältä eli vaipan sisäpinta esim flanellia. Nämä auttoivat meillä. Sen sijaan ns pottaharjoitteluvaipoista ei ollut mitään hyötyä. Lisäksi muista palkita onnistuneesta suorituksesta kehumalla, tarroilla, namilla tms. Ruokailun jälkeen potalle ja palkaksi istumisesta ksylitonpastilli/purkka. Tekee hampaillekin hyvää ja meillä kun ei karkkia anneta, niin pastillit menevät ihan täydestä kun sanon niiden olevan namia. :)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.05.2007 klo 14:10 kaksoset kirjoitti:
tytteli: oon ajatellu samaa että kylmästi vaippa vain pois, kaksoset 2v2kk ja viimestään kesän aikana otetaan vaipat pois.. pidätkö öisin vaippaa?
Heippa!

Öisin olen vaippaa vielä pitänyt, samoin kuin päikkäreillä ja ulos mennessä. Meillä on ollut niitä harjoitteluvaippoja, ja aina sanonut että älä pissaa enkelten päälle (on enkelien kuvia). Eipä ole kuitenkaan pissoja niihin tullut, muuta kuin yöllä. Ulos mennessä laitan vaipan vielä, kun pohjoisessa asutaan ja vaatetta täytyy vielä aika paljon päälle laittaa.

Meillä tosiaan on nyt 5 vaipaton päivä menossa, eikä vahinkoja ole tullut nyt kahteen päivään.

 

Yhteistyössä