Miten paljon teidän 2 vuotiaat puhuu?

  • Viestiketjun aloittaja pööpö
  • Ensimmäinen viesti
y
poika 2v2kk puhuu 7-8 sanan lauseita, taivutuksetkin menee tosi hyvin, mutta muutamia kirjaimia puuttuu. Mut siis koko ajan äänessä. Puoli vuotta sitten pelkäsin, ettei opi puhumaan:D
 
Meillä on molemmat lapset olleet 2-vuotiaina kovia pälpättäjiä. Varsinkin tyttö aiheuttaa välillä ihmetystä, melko pienen kokonsa ja jotenkin korostuneitten vauvamaisten piirteittensä vuoksi, kun erehtyvät luulemaan tätä hieman nuoremmaksi neitoseksi.
Silti esikoispoikamme puhui huomattavasti paremmin ollessaan 2-v.
 
toistelee perässä kaiken, tosin aina ei mene ihan oikein.. puhuu jo lauseita mutta sana muoto ei ole oikea.. esim pisin lause aikoihin oli: paha ruoka, amir ei tykkää.. enimmäkseen juttelee siis kahden sanan lauseita..
 
Jii
Meidän kuopus(tyttö) joka täyttää parin viikon päästä kaksi on papupata, puhuu monen sanan lauseita, taivuttaa, käyttää imperfektiä, toistaa mitä vaan perässä, puhuu sanat selvästi ja käyttää vain yhtä tai kahta omaa sanaa joskus (kittaleppo oli leppäkerttu, mutta tänään juuri sanoi leppäkertun eka kerran ihan "oikein").

Esikoispoika puhui 2-vuotiaana pari hassua sanaa, puhui alkuun verbeillä (pomppaa, nappaa, pelaa), oli 2v2kk kun oppi ekan substantiivin "kakka", sanoi äiti ja isi ekan kerran 2v9kk ja alkoi puhua oikeilla sanoilla samassa iässä. Reilussa vuodessa oppi kaikki kirjaimet ärrää myöten, ja 4-vuotisneuvolassa sai jo kehuja sanavaraston laajuudesta. Nyt 4,5-vuotiaana on tosi kiinnostunut sanojen alkukirjaimista, osaa tavata ja löytää sanoista oikeat kirjaimet kuuntelemalla.

Ihan uskomattoman erilaiset lapset siis! Jaksan hämmästellä tätä asiaa aina vaan.
 
aamunvirkku
4-6 sanan lauseita, kertoilee juttuja, kyselee kovin. Toistaa usein samoja lauseita. Sanoo ässät kun ovat sanan keskellä, mutta S-alkuiset sanat sanoo väärin. D, R ja muut vaiket sanoo hienosti. Päivittäin oppii uusia sanoja ja sanoamuotoja. Ikää nyt 1v 9 kk.
 
vieras
Poika 2½v puhuu useamman sanan lausein, käyttää taivutusmuotoja, aikamuotoja. R-kirjaonat ei vielä sano ja joissain sanoissa jää s-kirjain pois. Laulaa.

Isoveli puhui tuossa iässä muutoin täysin, paitsi ei sanonut r-kirjainta hänkää.
 

Yhteistyössä