Miten on teidän ekalaisilla mennyt syyslukukausi?

Meidän pojulla on mennyt hienosti, on oppinut kirjoittamaan ja lukea osasikin jo eskarissa, mutta nyt osaa kunnolla lukea. Laskeminenkin sujuu melko mallikkaasti. Ei ole ollut kiusaamisia eikä mitään.. Joten tosi hyvin on meillä ainakin alkanut tuo koulu-"ura". :flower:
 
Hyvin alkoi myös meillä, ainakin koulun päässä. On tunnilla hienosti eikä möykkää tai muuta. Kuuntelee ja keskittyy yms. Kirjoitusjälki on siistiä, mikä oli yllätys (ko. lapsi siis poika!). Matikka on mennyt myös hyvin.

Kotona onkin sitten tuttu meno, eli vaatteet ei löydä naulakkoa ja läksyjen aloittaminen on vaikeaa ja tapahtuu huudon kera tai muuta rasittavaa. No, pääasia, että koulussa sentään osaa käyttäytyä. On vähän ylivilkas tapaus, mutta fiksu poika.

Onko muuten muiden pojat (tai tytöt) tuollaisia, että kotona riehutaan ja koulussa osataan kuitenkin olla hyvin?!
 
no meidän tyttö ainakin osaa välillä kotona pistää ranttaliksi ja kiukuttellakin, vaikka aina koulussa ym. ovat sanoneet, että oon niin kiltti ja tottelevainen ja mitään "huonoa" palautetta en ole koskaan saanut! ihanaahan se on että lapsi osaa muualla käyttäytyä. ja toki yleensä kotonakin. olen pienestä saakka hänelle opettanut että koti on se paikka, jossa saa näyttää kaikkia tunteita. Muualla ei rueta kiukuttelemaan.

ja eka syyslukukausi on mennyt kivasti. tyttö suorastaan rakastaa koulunkäyntiä, vaikka kyllä nyt lomastakin nauttii. opettaja on ihanasti jaksanut antaa hänelle lisätehtäviä, eikä juuri niitä äidin pelkäämiä kyllästymisen merkkejä ole tullut. Tyttö kun osasi jo lukea ja kirjoittaa, laskeekin melko hyvin. Kaunoa tyttö on saanut harjoitella vasta koulussa ja käsialaharjoitukset ovatkin hänelle oikein hyväksi. kiusaamisia ei ole ollut ja ainoastaan muutama asia on häntä välillä itkettänyt. eka taisi olla se kun oli syksyllä yhden päivän sairaana eikä päässyt kouluun ja toinen se kun opettaja oli kertonut, että ekaluokalla ei vielä pietä esitelmiä. (niin epäreilua, kyllä vaan serkun luokalla pidettiin) eli aika pieniä ongelmia on ollut =)
 
Kirjoittaminen ja lukeminen alkaneet sujua pikku hiljaa. Vielä tarvitaan valtavasti harjoitusta, mutta eiköhän tämän lukuvuoden loppuun mennessä lue jo paljon sujuvammin. Lukemaan opittuaan tytär unohti miten tavataan, ja lukee sanoja tavuttaen väärin. Se hankaloittaa kirjoittamista. Useimmiten tekstiin sujahtaa myös liikaa vokaaleja ja aivan liian vähän konsonantteja.

Matikkakin alkaa sujua. Ongelmana tyttärellä on, ettei hän malta keskittyä. Kaikki pitää osata heti ja kaiken pitää olla valmista nopeasti. Joten virheiden määrä on aina suuri. Useimmiten saatiin istuttaa tytär kirjan kanssa uudestaan pöytään ja yrittää saada tyttö todella laskemaan ja miettimään mitä tekee ja laskee. Luonnollisesti virheiden määrä on pieni, kun joutuu oikeasti käyttämään aivoja arvailun sijaan.

Musiikki on sujunut hyvin. Tytär lallattelee kaikenpäivää ja odottaa aina perjantaita, jotta pääsee laulamaan koulussa. Olin todella yllättynyt miten kauniisti tyttäreni luokka osaa laulaa. Varsinkin kun muistaa miten kamalalta minun oman luokkani esitykset välillä kuulosti. Kun edes ne parhaimmat laulajat eivät pelastaneet niitä :D .

Muuten meneekin hyvin. Tytär jaksaa olla kiltti. Opettajalta tuli kehuja rauhallisuudesta. Sanoi hänen olevan hyvin empaattinen ja hyvin toiset huomioon ottava. Tyttären luokka on todella villi, joten ihan mukava tietää ettei se tytär rieku ihan kamalasti siellä luokassa :/ . Keskittymiskyvyssä yleisesti on vähän ongelmia. On tullut todistettua useampaan otteeseen se asia viime vuonna :whistle:
 

Yhteistyössä