Miten kouluttaa kissaa?

  • Viestiketjun aloittaja kissanomistaja
  • Ensimmäinen viesti
kissanomistaja
Kissa menee kaappeihin (roskakaappiin ja vaatekaappiin) heti kun silmä välttää. Ei auta suihkepullo, ei kovat sanat, huutaminen, säikäyttäminen eikä yhtikäs mitään. Voi sanoa että on vaan niin jääräpäisen utelias.. Ollaan vaatekaappia näytetty ettei siellä ole mitään jännää, ei auta. Sinitarra on ollut ovessa, käy kaapimassa silti josko sinne pääsisi. Mikä neuvoksi? Yritin googlailla tuloksetta!
Tottelee >>alas käskyä pöytätasojen suhteen, kaapit ovat sanonko mitä....
 
"vieras"
Ei mitenkään, ne kaapit pitää vaan lukita niin ettei kissa pääse menemään niihin. Kissaa ei pysty varsinaisesti kouluttamaan, se tekee kuitenkin mitä itse tykkää.
Sillätavoin sen pystyy opettamaan, ettei tee kiellettyjä asioita sun nähden, jos kiellät.
Mutta se tekee niitä kuitenkin kun et ole näkemässä, jos katsoo sellaisen toiminnan omalta kannaltaan kannattavaksi.
 
  • Tykkää
Reactions: Minuli ja iipunen
kissanomistaja
On kiipeilyteline ja paljon leluja, ollaan vuoroteltu niitä leluja että vanhat taas innostaisi. On lempileluja joilla leikkii.. tuntuu vaan että kaikki kiinnostaa mikä ei pitäisi, xc-paperi, pyykkiteline..

Rauhottaako leikkaus tällaista?
 
kissanomistaja
Toinen kissamme ymmärtää varsin hyvin mitä saa tehdä ja mitä, ja on lakannut tekemästä asioita joita ei saa tehdä. Tämä ongelma kissa on kyllä poikkeus.. Että kyllä kissa vääryyden ymmärtää! Jos vaan haluaa ja kykenee..
 
Eikä nyt voi mennä niin että joka ovessa on säppi tai sinitarraa, ei vuokrataloihin voi ruuvailla oviin mitään. Onko mitään tehtävissä, kokeneita?
mulla useammasta kissasta kokemusta, eikä kyllä muuta ole tehtävissä, kuin lukita ovi niin ettei pääse. Meillä kyllä oppivat olemaan häkkisängystä poissa, kun en ENSIMMÄISTÄKÄÄN kertaa antanut niiden mennä nukkumaan sinne, samantien kun kissa näkyi menevän sänkyyn niin samantien kielsin ja niskasta nostin pois. Se että antaa kissan vähänkään oleskella jossain kielletyssä paikassa, on jo omistajalta "myöntymisen merkki" kissalle.
 
kissanomistaja
Ei kissa ole kuunaan päivänä oleskellut luvalla kaapissa. Aina on nuhteita tullut ukun on hiipinytkin asialleen sinne, ja vaihvihtaa tosiaan sinne yrittää aina pyrkiä.
 
cc
Jaa periksihän ei voi antaa piiruakaan. Ja kaaressa niskasta pois heti jos ei kovaa selkeää kieltoa ymmärrä(jos osaat lyödä kädet yhteen sillai tosi kovaäänisesti niin se voi olla hyvä).. Näin siis meillä aikanaan. Kun oli nopea niin oppi se että pöydälle ei saa mennä (ainakaan jos joku näkee) ja että läpsäytyksestä on paras viimeistään uskoa ja lopettaa esim huonekalujen raapiminen.. :D mutta oikeasti, enemmän poikkeus on varmaan ensimmäinen kissanne, harvalla kissalla on tarvetta miellyttää ihmisiä kovin paljon!! Ovet säppiin..
 
kissanomistaja
Toinen kissamme jos tekee jotakin, se tietää että kun me huomaamme asian niin nuhteita tulee kissalle. Se ymmärtää jos olemme vihaisia, ymmärtää että on parasta juosta karkuun ja ottaa iisimmin. Tämä ongelma kissa taas ei tunnu ymmärtävän jos torumme tms. Suihkun alla olemme myös käyttäneet.. Tuntuu niin toivottomalle tapaukselle. Sentään ollaan yksi kissa saatu kouutettua.
 
kissanomistaja
Ongelma kissa säikähtää kyllä hetkeksi, mutta pysyvää ratkaisua tähän asiaan ei ole tullut. Ei ole käsien pamautukset yhteen tehoneet, hetkeksi on luikkinut karkuun. Kiitos vinkeistä! Vieläkö olisi lisää toimivia?
 

Yhteistyössä